ועוד קורונה

שמלת תחרה1

Well-known member
אחוז המתחסנים עולה בארץ.
וכך גם אחוז הנדבקים, לשם מה מתחסנים?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
החיסון מגביר את הסיכוי שלך להידבק וגם לחטוף את המחלה קשה יותר.
למרות שזה נשמע לא טוב, אבל יש בזה הגיון.
כי גם צבא אשר יוצר לתקוף יעד מבוצר הוא מפעיל את כל הכוח שיש לו
כך גם הנגיף, ברגע שהוא מתחיל לזהות חיסונים נגדו
הוא לא שוקט על השמרים אלא מפתח מוטציות קשות וחזקות יותר.

Harrington

Well-known member
מנהל
|המלצה| לי אליך, שכדאי שתקשיב לרב שהוא גם רופא, אולי (בספק) לגביו לא תהיה עיוור.
אם יש רלוונטיות כלשהי לדברי, אתה יותר ממוזמן לציין אותה. לגבי הסרטון, אני מתחייב בזאת שאם וכאשר אהיה משועמם וייגמרו לי הסרטונים לצפות בהם, אתה תהיה בל"נ הראשון שאפנה אליו להמלצות. עד אז, אין לי עניין מיוחד להתחיל לצפות בסרטונים שאין לי שמץ של מושג מדוע אני אמור לצפות בהם.

דיברגנט חדש

Well-known member
אם יש רלוונטיות כלשהי לדברי, אתה יותר ממוזמן לציין אותה. לגבי הסרטון, אני מתחייב בזאת שאם וכאשר אהיה משועמם וייגמרו לי הסרטונים לצפות בהם, אתה תהיה בל"נ הראשון שאפנה אליו להמלצות. עד אז, אין לי עניין מיוחד להתחיל לצפות בסרטונים שאין לי שמץ של מושג מדוע אני אמור לצפות בהם.
מה קרה, העיוורון תקע אותך כ"כ חזק שאתה, אפילו, לא מקשיב לרב?

Harrington

Well-known member
מנהל
מה קרה, העיוורון תקע אותך כ"כ חזק שאתה, אפילו, לא מקשיב לרב?
אין לי מושג מי זה "הרב". כאמור, אין לי כל כוונה לצפות בסרטונים כשאין לי שמץ של מושג במה מדובר. אם תרצה לדון כאן בדברים עניינית, בכיף, בשביל זה אני פה. להפנות אותי לדברים עמומים וערטילאיים שאין לי מושג מה הקשר שלהם לנושא המדובר או מה אני אמור ללמוד מהם, מה אורכם, מה עניינם? למקרה שלא הבנת עד עכשיו, לא בשבילי.
המשך ערב שקט ונעים.

דיברגנט חדש

Well-known member
מעל 8000 נדבקים חדשים מדי יום.
יש יותר בסיס גדול מזה?
עיוורים לא מסוגלים לראות כלום ולהסביר לקיר יותר קל מאשר להם.
הבעייתיות בחיסון וקטור הוא שהגוף יכול לתקוף גם תא בגוף שהוא יחשוד שהם זרים, דבר אשר יגרום למחלה אוטואמונית.
בנוסף, יכול גם לשתק שריר, לכן אנו שומעים דיווחים על שיתוק פנים וגם שיתוק חמורים יותר, היינו יכול להיות מקומי וגם לא עלינו, יכול להתפשט לכל הגוף.
בנוסף, הרבה טועים בגלל המידע השגוי מהמדיה התקשורתית שהחיסון אושר ב-FDA, אך הדיוק הנכון הוא שהוא לא באמת אושר כי לא עבר את כל השלבים הנדרשים לאישור מפאת חוסר הזמן הנדרש לכל שלב ולא בשל בירוקרטיה אלא בשל תצפית בנסיינים לאורך זמן ובשורה תחתונה, אושר זמנית לשעת חירום ותו לא.
אגב, חיסון וקטור מעולם לא אושר ב-FDA, לא בגלל שזאת טכנולוגיה שרק עכשיו נתגלתה, אלא כי יש בה סיכונים רבים שרק מתגלים לאורך זמן.
חיסון הוקטור היחיד שאושר עד כה, ג"כ אישור זמני לשעת חירום, הוא חיסון נגד האבולה בשנת 2000 בשל התמותה הרבה שהמחלה יצרה, אך למרות שעברו כבר 20 שנה, החיסון עדיין לא אושר סופית ב-FDA.

Harrington

Well-known member
מנהל
אחוז המתחסנים עולה בארץ.
וכך גם אחוז הנדבקים, לשם מה מתחסנים?
די פשוט :). כדי לא להיות חלק מהסטטיסטיקה הראשונה, רצוי להיות חלק מהסטטיסטיקה השניה.
ואולם חשוב לדעת (והובהר מראש) ששתי הסטטיסטיקות לא סותרות אחת את השניה בשלבים ראשונים או ב100%. כלומר גם מי שהתחסן יכול עדיין להתגלות כחיובי לנגיף, ודאי כך בשלבים הראשונים שלאחר החיסון ובטרם גופו יפתח את מלוא הנוגדנים הדרושים לחסינות (שגם היא כידוע, לא נותנת הגנה של 100% כאמור).

מ ש ה 53

Well-known member
טענו גם שמאות מתחסנים לקו במחלה. אבל לא בדקו האם הם נשאו את הווירוס עוד בטרם חוסנו. כולה, החלו לחסן לפני פחות משבועיים. האם יתכן שמתחסן הספיק גם לקבל את החיסון וגם להידבק? וכן. לכל מתחסן יש סיכוי יותר מסביר להידבק, כי גם עד שהחיסון מתחיל לפעול, קיימת תקופה בה הגוף אינו מחוסן. זאת, מעבר לעובדה, שפייזר בעצמם הודו, שלאחר קבלת החיסון הראשון, הצלחת החיסון הודרה ב-50% יעילות.

משתפרת1

Well-known member
טענו גם שמאות מתחסנים לקו במחלה. אבל לא בדקו האם הם נשאו את הווירוס עוד בטרם חוסנו. כולה, החלו לחסן לפני פחות משבועיים. האם יתכן שמתחסן הספיק גם לקבל את החיסון וגם להידבק? וכן. לכל מתחסן יש סיכוי יותר מסביר להידבק, כי גם עד שהחיסון מתחיל לפעול, קיימת תקופה בה הגוף אינו מחוסן. זאת, מעבר לעובדה, שפייזר בעצמם הודו, שלאחר קבלת החיסון הראשון, הצלחת החיסון הודרה ב-50% יעילות.
אם נרחיב את תשובתך- למרבית המתחסנים עד כה עדיין אין נוגדנים או שיש רק מעט נוגדנים.
בעוד שבוע יתחילו הראשונים בין המתחסנים לקבל מנה שניה, ובעוד שבועיים נתחיל לראות עליה משמעותית בנוגדנים אצלם. עד שזה יקרה למיליון וחצי המחוסנים הראשונים אנחנו מדברים על עוד כחודש. אני מניחה שמיליון אנשים עמידים למחלה ישפיעו במשהו על הסטטיסטיקה, ובהמשך יתווספו בכל יום אנשים בעלי רמת נוגדנים טובה.
שמחתי לשמוע שלמרות שחיסוני פייזר עומדים להסתיים והמשלוח הבא רק בפברואר, יגיע משלוח ממודרנה עוד בינואר.

למעלה