ועוד משהו על כיבוש.

דבר דעה

New member
ועוד משהו על כיבוש.

זוכרים את מלחמת המפרץ? זוכרים איך הפלסטינאים והנהגתם התלהבו מכיבוש כווית ועד היום רואים בביריון הרצחני סאדאם חוסין גיבור ומודל לחיקוי? מה המשמעות של זה? שמבחינתם כיבוש הוא דוקא בסדר. אפילו אם כבשו ערבים. כול עוד זה נעשה ע"י ערבים. כלומר רק לערבים מותר לכבוש. זה מסביר את דרישת הסורים לאל חמה, אזור שהם כבשו מאיתנו ושאינו שייך להם עפ"י הדין הבינ"ל (להם מותר לחלוק על החלטות בינ"ל, אנו חיבים לציית). ולשם פרספקטיבה נוספת, תראו את דיווחי החדשות מאפגניסטן, איך אל קעיאדה היו כובש זר לכול דבר באותה ארץ מיסכנה.

כנ"ל ה"חיזבאללה" בדרום לבנון..

וסוריה בלבנון, והעדה העלווית בסוריה ששולטת על רוב סוני, ומלך ירדן שמשפחתו הגיע בכלל מחצי האי ערב ושולט על רוב של בדואים ופלסטינים... קיימת תופעה מוזרה במזרח התיכון - המוסלמים מנסים לחדור לכל מדינה לא-מוסלמית ולהפוך אותה למדבר (=מדינה מוסלמית). כך עשו ללבנון (מסכנים הנוצרים שרק צרפת "תמכה" בעמדתם - עם ידידים כמו הצרפתים אין צורך באויבים) וכך מנסים להפיל גם את ישראל. לצערם אנו זוכים לתמיכה ע"י המעצמות החזקות בעולם, וכל נשק שהם מפעילים מתגלה בסופו של דבר כבלתי יעיל.

דבר דעה

New member
ובהקשר הזה אפשר להוסיף את טבח דמור

כהפלסטינאים טבחו מאות נוצרים, כנראה בהוראה של עראפת. לא חסרים דוגמאות ואנו כבר מכירים אותם היטב. יש לנו עסק אם מיליטריזם, גזענות וביריונות לשמה, וזה ברור מכול פרט ופרט בסכסוך הארור הזה. השאלה היא כמה פעמים אנו צריכים לחזור על כול העובדות האלו עד שהשמאל הקיצוני שלנו יקלוט אותם ויבין עם מה יש לנו עסק.

אבו-דני

New member
המשטרים הערבים הם...

--- שריד הולך ונעלם של פאשיזם שנתמך על ידי שמאל ישראלי צבוע ומטומטם

דבר דעה

New member
שביומיים שלושה האחרונים..

שותק כאן בפורום. אולי בכול זאת החזרה על העובדות עושה להם משהו, מערערת את התפיסות הדוגמתיות שלהם. אולי?

אבו-דני ידידי

גיליתי כאן בפורום משוררת גדולה אפילו ממך. אבל בעוד שאתה מתלהם היא מדברת בשירה על האהבה בין בני האדם משני המחנות. קוראים לה טליה. כדאי שתחליף איתה כמה מילות שירה. שמתי לב כי ככל שהמצב נהיה גרוע יותר אתה מתלהם יותר וכתוצאה נפגמת שירתך. פעם היית כותב לנו עשרות שורות שירה. היום רק אחד. באותה מידה ככל שהמצב מחמיר ידידתך השמאלנית רק פורחת. שירתה ממלאת דפים רבים. יש לך הסבר? ביבי כבר תופר חליפות? אודה על האמת למרות שחלקתי עליך נמרצות בקשר לסיכוייו של ידידך אבל היום כבר אינני כל-כך בטוח. בסיטואציה מסויימת אם יתגברו הפיגועים אני יכול לראות הקצנה חמורה בעם וכתוצאה עליית קיצונים. אני מקווה שזה לא יקרה. שבת שלום לכולם.

Tal_Ya_Tal

New member
אופק רחב../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif לאיזה אופק אתה

מתכוון?!? ל´שתי גדות לירדן´?!?! סלח לי, באמת. ברצינות עכשיו. אינני שמאלנית. ואף לא ימנית. למרות, שבעברי, הייתי. (גאולה כהן). אני א-פוליטית. ואנני כאן על מנת לנהל ויכוחים פוליטייים. חבל לבזבז זמן יקר על כך. ואל תנסה לשדך לי את אבו דני. תגלה שדעתו עלי-כדעתך! אני עוסקת בעניינים רציניים. העתיד שלנו על הפלנטה הזאת!!! העתיד שלנו, כבני אדם על הפלנטה הזאת, מוטל בספק!!! וזה מפני שכל אחד מאתנו מתבצר בעמדתו וטוען שהוא צודק. זה מזכיר לי את הבדיחה על הזוג שרבו מי יסגור את דלת הבית שלהם ועוד הם רבים, נכנסו הגנבים. אם זה לא היה כל כך עצוב, זה היה מצחיק! האם אינכם רואים שכל הקיום של המין האנושי כאן מוטל בספק?!?! עד מתי נמשיך לשחק בדראעק?!?! (סליחה על הביטוי) בואו ונתחיל לעשות בדק בית בואו נשנס מתניים ונתחיל להפיץ את הבשורה. הבשורה של האהבה.של החמלה, של האור
כן, אני יודעת, זה נשמע בנאלי. אבל זה עובד!!!! זה עובד!!! אז בחג האור, נסו להתחבר לאור, במקום להתפלש ברפש. (למה קוראים לפורום הזהדו קיום? מי מתקיים כאן בצד מי? ימנים ושמאלנים? שחורים ולבנים? זכרים ונקבות? חושך ואור?!?!? למהדו מהמילה דואליות?!? שניות?!? קוטביות?!? מרגע שאכלנו מעץ הדעת וגילינו שיש ´טוב´ ו´רע´, יפה מכוער,ישר ועקום, שחור ולבן, למעלה למטה, חושך ואור הרגשנו שהתקפנו את אלוהים. חששנו להיות מאושרים, כדי שלא ניענש או נלך לאבדון. הרגשנו אשמים אז התחלנו להאשים האחד את השני:אדם האשים את חווה וחווה האשימה את הנחש וכו´ גרשנו את אלוהים מ´גן העדן´ ונותרנו בגיהינום. אז אולי כבר נתבגר?!? אולי כבר ´נרד מזה?!?´ ´נצא מזה?!?!´ אולי נסלח לעצמנו על המהומה שיצרנו? על העולם המפחיד שבראנו במו מחשבותינו?!?! כי את הפחד, רק האהבה יכולה למגר!
L&L TALYA

טליה יקירתי

אודה על האמת - קשה לי להיות בר פלוגתא עם מי שיכולת הכתיבה שלו כל כך מרשימה. קראתי עד דבריך על אהבת הזולת בעיון רב. המילים יפות אבל לצערי קצת מנותקות מהמציאות. הבשורה של האהבה.של החמלה, של האור זה נשמע לי כמו אימרות מספרו של הארי-קרישנה. מעבר למילים היפות המציאות בשטח קשה מאוד. פלשתינאים יוצאים לפעולות רצח במחוזותינו ואנו יוצאים לפעולות סיכול (מילה יפה לחיסול מפגעים). אני מאמין כי אם הפיגועים של הפלסטינאים יפסקו אפשר יהיה לדבר על אהבה. לכן אולי תתרגמי את שירתך לערבית ותפיצי אותה בפורומי השיטנה של הערבים באזור. אולי את תצליחי במלות האהבה והחמלה לעזור להביא את האור לכל הצדדים במזרח התיכון.

Tal_Ya_Tal

New member
תודה, אופק רחב../images/Emo42.gif על המחמאה../images/Emo9.gif

גם אם חבויה. לדאבוני, איני יודעת מספיק ערבית (ערבית של כתה י´
) או מה שנותר מזכרה. א-ב-ל בתוך עמי אני יושבת. ועל אף שלדעתך ראייתי איננה מציאותית, סבורתני שרואה אני נכוחה. רואה את התמונה השלמה. את ה BIG PICTURE צדקת. אכן,פלשתינאים יוצאים לפעולות רצח במחוזותינו ואנו יוצאים לפעולות סיכול (מילה יפה לחיסול מפגעים). ואיך לדעתך ייפסקו הפיגועים?! אם הקיטוב והשנאה מתגברים?!? גם בינינו לבין עצמנו, אפילו רק בדיבורים?!? שים לב רק, למה שקורה בפורום הזה, או בדומיו. הלא מתנהלת כאן מלחמה פורתא על פני המסך. ולמה לא על פני השטח? ושוב אני אומרת. נכון, שעכשיו הגענו לשלב שכל שנותר הוא ´כיבוי שריפות´. א-ב-ל יש גם למנוע ´הצתות חדשות´ וזאת, רק על ידי שינוי גישה. שינוי אמיתי, שבא מבפנים. אם כל אחד ישנה את עצמו, כולנו יחד נשתנה. ועד כמה שזה מוזר, אבל בדוק זה מכבר, זה משנה את התמונה. כדברי השיר:"כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן" על ´חוק קוף המאה´, שמעת? אני מניחה שלא.ובכן, לאחר ההפצצה על הירושימה, לימדו חוקרי קופים שישבו באיי יפן, את הקופים, לחפור תפוחי אדמה, לגשת לים, לשטוף אותם ולאכלם. מפני שבמה שגדל (אם גדל) על פני האדמה, הייתה סכנת קרינה/הרעלה בתחילה, רק הקופים הצעירים חיכו את החוקרים ושטפו את תפוחי האדמה בים. הקופים הבוגרים, אכלו אותם עם הבוץ. ביום, שהקוף הבוגר הראשון נכנס לים לשטוף את התפוד שלו, דווח בכל איי יפן (שאינם קשורים ביניהם) שכל הקופים הבוגרים נכנסו לשטוף תפודים. המסקנה הייתה, שכאשר מושגת מסה קריטית של פעילות מתקדמת, היא מדביקה את כל אותו מין. זוהי דרכה של האבולוציה. וכך הושגה ההבנה, שכאשר מאה קופים ילמדו לשתות מספל, כל הקופים בעולם יתחילו לשתות מספל. כי תת (או על) המודע של כולנו מחובר. ומה אנחנו, ברשותך? האם איננו סוג ´מפותח´(ואולי לא) של קופי אדם?!? אז אם מסה קריטית של אנשים, יעשו מדיטציה ויפיצו שלווה, אהבה וחמלה, זה מה שיתפוס מקום-למען הדורות הבאים (הוכח מדעית- שאל את מהרישי מהש יוגי). ואם לשם הגענו, מה יש לך נגד קרישנה? מבחינתם של ההינדואים, קרישנה הוא הריבון.שם חלופי למה שאנו קוראים ´אלוהים´ או ´בורא עולם´(ולא ´הרי קרישנה´. ´הרי קרישנה´ זו תפילה. ליתר דיוק: "הרא קרישנה, הרא קרישנה, קרישנה קרישנה, הרא הרא. הרא נמה, הרא נמה, הרא נמה נמה נמה, הרא הרא. איואקואלם – קלו סתה אוה נסתה אוה נסתה גתיר אנייתה" ) והמשמעות: "השם הקדוש, השם הקדוש, השם הקדוש בלבד - בעידן קלי, שום דבר אחר, שום דבר אחר, שום דבר אחר לא יביאך לגאולה!". זוהי אמונתם של ההינדו ו....איש באמונתו יחייה!!! למה תמיד כשרוצים לזלזל באנשים שהולכים בדרך רוחנית, קוראים להם ´הארי קרישנה´? האם אתה סבור שזאת פחות ´אנטישמיות´ מאשר לקרוא למישהו ´ז´יד´, או ´יהודון´?!?!?! או שזאת פחות בורות?!?! פחות בערות?!?! או שמא אופקים יותר צרים??????? L&L TALYA

עדיין את מרחפת בעולמות רחוקים

כאיש שמאל לשעבר גם אני פעם האמנתי כי אם אנחנו נאיר פנים לשכנינו אז אולי זה יעזור. אך המציאות טפחה על פנינו. שכנינו דווקא החליטו כי בדרך ההרס והרצח יצליחו להשיג אצלנו יותר. לכן כל מעשה אנושי שלנו, ריסון והבלגה מתפרשים אצלם כחולשה ומזמינים התגברות ההרג. לכן רוב הציבור התפכח נוכח המציאות והגיע למסקנה כי הדרך היחידה להילחם בטרור היא בחיסולו הפיזי. לכן אני אומר לך שוב כי במילים יפות של אהבת השכן לא ניוושע. כנראה שהאזור צריך לעבור עוד קצת מאבקים עד שהשקט יגיע למחוזותינו. מצאתי ברשת סרטון פלאש נחמד על כבשה וחייל. הכבשה כמובן מנצחת (ככה זה בסרטי הילדים, המציאות בד"כ אכזרית יותר). אז שבת שלום.

Tal_Ya_Tal

New member
שוב מודה לך מקרב ../images/Emo23.gifאופק רחב, על

הסרטון הנחמד. בקשר ל´מציאות האכזרית´ אני פחות מסכימה. מהי בכלל "מציאות"?!? אנחנו סוברים שישנה "מציאות" אחת וזוהי ה´מציאות´ שמציגים בפנינו אמצעי התקשורת למיניהם. א-ב-ל, מציאות אי דברסובייקטיבי. כל אחד חווה את ה´מציאות´ שלו.לפני אלפי שנים אמר גוטאמה בודהה ("הנאור"): "אתה מה שהנך חושב והופך להיות מה שחשבת". (כן, כן, הוא. בסוף הגענו אליו. אתה רואה?!? והוא לא קרישנה.) כוונתו הייתה, שלמחשבותינו יש כוח יצירתי. המחשבות שלנו, יוצרות אותנו ואת מה שאנו חווים. אנו משתנים מרגע לרגע... אם אנו הופכים להיות מה שחשבנו, אזי ככל שמחשבותינו משתנות מרגע אחד למשנהו, כך גם אנו משתנים. ברגע שאנו מפסיקים לחשוב כפי שחשבנו, אנו מפסיקים להיות תוצאה של מחשבותינו. אם מישהו חושב: "אני מסכן", באותו רגע, הוא הופך להיות מסכן. אם מישהו חושב: " אני עייף", "אני עני", "אני מרושע", "אני מכוער", זה מה שהוא הופך להיות. וזה קורה, מפני שקימת הנכונות להאמין שכל מה שאנו חושבים, זו האמת. אך באותה מידה גם, "מה שהנך מתנגד לו, הוא מה שתיהפך להיות", ככל שאנו מתנגדים לדבר מה, אנו מגבירים את השפעתו עלינו. התנגדות נובעת מפחד. כאשר אנו מפחדים מדבר מה, אנו מעצימים את כוחו. פחד הוא אי נכונות לקבל את השונה. אולם מה שאיננו אוהבים אצל אחרים, הוא משהו שאנו מתכחשים לו אצל עצמנו. לכן, מה שאנו מתנגדים לו, הוא מה שנהפך להיות. מטרת החיים בגוף הפיזי, היא: שינוי הפחד לביטוי של אהבה ללא תנאי. כיצד זה מתבצע? על ידי הגברת מקצב הרטיטות של גופינו ובניית גוף של אור באמצעות פעילות של אהבה, חמלה והרמוניה. על ידי קבלת הפחד בחיבה, בשלום ובאי-אלימות, הרגעת הפחד ושחרורו. אפשר לאמר, שמטרת החיים היא: הגשמת הדהרמה (היעוד) ויציאה ממעגל הקארמה (חוק הסיבה והתוצאה). ואם כבר בקארמה עסקינאן, אז הקארמה של מדינת ישראל, (על פי המפה האסטרולוגית שלה,) היא ללמוד לחיות עם שכיניה. או ליתר דיוק,השיעור הוא, ללמוד להתחשב בזולת, ולקחת אותו ברצינות תוך כדי ניתוק מן הנטייה לראייה סובייקטיבית. לראות את העצמי באור יותר נכון ולתת מעצמה ומעצמיות זאת, לזולת, בלי להתגאות על כך. אך גם מבלי להרגיש כמו "קדוש מעונה". שיתוף פעולה מלא עם הזולת. הן בקשר זוגי והן בכלל. L&ך TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
יש בודהיסטים ויש הינדואים וזה ../images/Emo42.gif

לא אותו הדבר. מומי. ההבדל בין הינדואיזם לבודהיזם הוא בערך כמו ההבדל בין היהדות לנצרות. רק שההינדואים רואים היבטים רבים של האלוהות והבודהיסטים בכלל לא מכירים מושג כזה:"אלוהים" בודהה איננו אלוהים, אלא האדם הנאור שבפנים
L&L TALYA

בודהה הראה להינדואיסטים את הדרך

ככה מזלזלים בנסיך גאוטמה מלומביני שהראה להינדואיסטים את הדרך לגאולה?

Tal_Ya_Tal

New member
מומי היקר../images/Emo42.gif אילו קראת את תשובתי../images/Emo23.gif

לאופק רחב, (כן, זו עם ה
, היית רואה, שכלל אינני מזלזלת ב´נאור´. אכן, חלק מההינדים הלכו אחריו (או אתו) אבל הוא עצמו היה מן הברהמינים
הכת של בעלי המעמד רמי-המעלה אצל ההינדים. והאמת, אינני יודעת אם אתה מתבדח או לאו, ואין זה ממש משנה, יותר חשוב לזכור מה הוא לימד, מאשר לכבד אותו! (והוא הראשון שהיה אומר זאת) האם אתה יודע שבגלגול אחד לפני שהגיע להארה, בהולכו במדבר, ראה נמרה רעבה עם גוריה וגלגל עצמו לרגליה על מנת שתשביע בבשרו את רעבונה ורעב גוריה. L&L TALYA

יש שכר למשקיעים

זרק עצמו לנמרים וקיבל נסיכות והארה אני מקווה שאת לא מצפה שנשליך עצמנו לפני הנמר הרעב ערפאת וגוריו הפלסטינים כדי שנקבל את שכרינו בגילגול הבא, או שאולי זו כן המלצתך.

Tal_Ya_Tal

New member
אווו.....עכשיו אני מבינה, שקודם, ../images/Emo42.gif

זאת הייתה בדיחה. ועכשיו אתה מדבר ברצינות. L&L TALYA

אבו-דני

New member
טל טל רוצה לעשות מצווה? בשביל הארה

-- יש לי ארבעה רוטווילרים רעבים שלא אכלו שבוע..מתי את באה?

Tal_Ya_Tal

New member
ולמה אתה מחזיק בהם אם אינך ../images/Emo107.gif../images/Emo23.gif

טורח להאכיל אותם?!? אולי אתה סבור שבכך תשיג חשיכה?!?! (ההיפך מהארה
) א-ב-ל, במחשבה שנייה, אינך זקוק לזאת. כי ממילא הכל נראה לך קודר. האין זאת, אבו-דני?!?! חבל, כי אינך יכול לבטל את האור שבפנים. א-פ-י-ל-ו אם תנסה להאפיל עליו. כי, כל אחד מאתנו הוא ניצוץ של אור. כולנו חלק מהאור הגדול. (או מאלוהים אם אתה מעדיף). אין זה משנה כלל איך נכנה אותו. תדמה בעיני רוחך שלהבת של נר. האם אתה יכול לאמר שבתוך השלהבת יש חלק מואר וחלק חשוך?!?!?! L&L TALYA

למעלה