ועוד כמותי קצר

MUMI 7

New member
ועוד כמותי קצר

יחס המשכורת בין נדב לאניטה הוא 4:3 לטובת נדב. ידוע כי כל חודש הם משלמים 30% מחשבונם המשותף. טור א - המשכורת של נדב חלקי המשוכרת של אניטה לפני ניכוי המס טור ב - המשכורת של נדב חלקי המשכורת של אניטה לאחר ניכוי המס השוואה כמותית

Abcdef11

New member
לפי דעתי

3 האחוזים זה פשוט הרחבה של היחס וזה לא מהווה שינוי שלו

The Human

New member
לדעתי..

4... משום שאי אפשר לדעת מאיזה חלק של החשבון הורידו 30%...

SHARON 103

New member
אבל כתוב שזה 30% מחשבון משותף...

כלומר 30 אחוז מהסכום של שניהם יחד.... היחס תמיד נשמר לפני ואחרי

The Human

New member
נכון.. אבל... לא לזה התכוונתי..

להתכוונתי לזה שלוקחים את החלק הכולל של ה30% מהחלק שלה לעומת המקרה שבו לוקחים את ה-30% מהחלק שלו..

MUMI 7

New member
אין לי תשובות

נראה לי שזה 4 כי אפשר לקחת 30% מהמשכורת של אניטה - וזה עדיין נקרא לעשות ניכוי מהחשבון המשותף של שניהם כי המשכורת שלה היא חלק מהחשבון המשותף, ואפשר לקחת 30% ממנו, בכל מקרה הצבתי ויצא לי פעם ככה ופעם ככה כלומר 4

SHARON 103

New member
אבל...

כותבים שלוקחים 30 אחוז מס מחשבון המשותף... נגיד יש להם 70 שקלים (40 +30) . לפני שלוקחים את המס משניהם יחד אז היחס הוא 4:3 אחרי שלוקחים את המס היחס הוא אותו דבר אבל צמצמו אותו ( 4:3 ) 0.7 (כלומר, זה מה שנשאר אחרי המס) אני לא חושב שיש לשאלה הזאת כמה פרשנויות.....

MUMI 7

New member
אז מה דעתך על השאלה הבאה

משם בעצם הגעתי לשאלה הזאת,אולע ע"י אנלוגיה אפשר ... בכיתה ב היחס בין מספר הבנים לבנות הוא 4:3, מגדילים ב30% את גודל הכיתה ע"י הוספת תלמידים. מה היחס החדש בין בנים לבנות. אז לא ניתן לדעת. או היחס בין המשוכורות של חגי ואניטה 4:3 מנכים מס מהמשכורת של כל אחד מהם בגובה 30% אז היחס ישאר זהה. תקנו אותי אם אני טועה.

SHARON 103

New member
אז ככה....

לגבי שתי הדוגמאות שהבאת מקודם...הן נכונות לדעתי. כשיש לנו כיתה שהיחס בין הבנים לבנות הוא 3:4 ומגדילים את הכיתה ב30 אחוז אז אנחנו לא יודעים כמה ילדים מוסיפים מכל קבוצה מוגדרת. אבל.... (ופה נכנס ההיגיון היומיומי שלי) כשיש לבני זוג חשבון משותך וכתוב שהם משלמים מס מחשבון משותך אז אחוז המס פועל על שניהם. ובגלל שהוא פועל על שניהם באופן שווה אז היחס נשמר. לכאורה 2 הדוגמאות שהבאת נראות אותו דבר אבל יש הבדל (לפחות לפי ההיגיון שלי) בין מספר ילדים בכיתה לבין המזומנים בבנק. מעניין מה יגידו האחרים על השאלה הזאת...

SHARON 103

New member
הכי חשוב ללמוד מטעויות

ואגב, אני לא אתפלא אם באחת המהדורות הבאות של אחד המכונים שאלות כמו שלך יופיעו ...הרי מתרוצצים כאן כל מיני אנשים טובים מהמכונים.....שימי עין ... בכל מקרה, סחתיין על השאלות....

MUMI 7

New member
מהפה שלך לאלוהים.. אני רק מחכה

שיגלו אותי כבר.... סתם נראה כלם עם הציון שאני צריכה ועם כמות המבחנים שכבר עשיתי

למעלה