ועוד כמה שאלות...

chinabird

New member
מבחינת האפליקציות הלחימתיות דומה

ה-one inch punch לאחיו six inch punch ולבני דודו twenty inch punch ו- sweet sixteen punch. הוא דורש "ידיעה" מבחינה זו שהוא מחייב ביצוע נכון (עבודת מותן טובה, למשל), ונהוג לכוון אותו לנקודה הספציפית בגוף שאתה רוצה לפגוע בה (וברצינות רבה מעט יותר - אני מניח שהוא מופנה לכל חלק של היריב שנמצא בגובה הכתף שלך לניצול מיטבי של הכוח).

למיטב הבנתי, One Inch Punch זה

"הפגנת יכולת" של עיקרון שאמור להתבטא בכל מכה, כולל בעיטות. הסיכוי להגיע בקרב למצב בו היד שלך במרחק אינץ' מגוף היריב ורק אז ליזום מכה הוא די אפסי. שווה שלאול על זה את המורה שלך, מתישהו אחרי שיעור.

brunoflexe

New member
אני אשאל ....

אבל אני אגיד שאתה אמרת לי לשאול אותו ... ואם כבר, האם המכה הזו קשורה ליריב ? מאסטר ניר הדגים בעדינות רבה משהוא שאני חושב שהוא נגזרת של זה בין השאר גם עלי בגאשקו האחרון, ונראה לי שהמכה הגיעה בדיוק כאשר אני כבר לא הייתי "כאן ועכשיו". נראה לי שזה היה ככה גם עם המודגם הראשון. אז זה תלוי ביריב ?

יש מכה שלא תלויה ביריב?

כל מכה צריכה לפגוע בנקודת תורפה, ונקודה תורפה היא כזאת שאתה לא מגן עליה באותו רגע. אחד הדברים שקובע יעילות של מכה, היא הריכוז של המטרה (האויב) ברגע שהוא מקבל את המכה.

bizhar

New member
אמרת One Inch Punch ?

אין לי מושג כיצד מפרשים את המונח באומנויות לחימה אחרות, אבל בווינגצ'ון זה מאוד אפליקטיבי ומיושם כמעט בכל טכניקה. אין בהכרח קשר (שוב, בווינגצ'ון) לנקודות מסויימות בגוף אלא לטכניקה שמאפשרת מכה יעילה מטווח אפסי.

zappon

New member
טוב, מה יש לומר

תאוריטית הכל אפשרי מעשית החיים הם לא סרט של גט לי או זינה הנסיכה הלוחמת. קח שוקר, בעוצמה חלשה ישתק בחזקה יפיל. מומלץ מאד לצרוך פלפל אדום לפני הניסיום

instr

New member
תשובה רצינית

1. שיתוק עצבים לא דורש שליטה "אנרגטית". דגמאות: מכות נוקאוט (זיעזוע מוח), מכה באזור מפרק המרפק, בעיטה בתחת באזור ( ISCHIAL NERVE ), אפשר להכאיב חזק מאוד ע"י מכות, צביטות, לחיצות, נשיכות ולגרום להלם. ע"מ לגרום לנזק מירבי למרידיאנים בנוסף ל"אנרגיה" צריך לדעת מתי, אונת השנה, פאזות של היר, מבנה ותכונות בריאותיות אישיים של הקורבן. 2. תלוי ביריב ובך. אם הוא גדול וחזק - ביצים, קטן וחלש - סנטר, מפתח הלב. קשה מאוד לגמור קרב אפילו בקטטת רחוב במכה אחת. היא צריכה להיות מדוייקת, מהירה מאוד, פתאומית, חזקה ומלוכלכת. אני לא מכיר שיטות חוץ אחת שבהן מתאמנים רק על דברים אלה.

שטינקר

New member
תן לי לנחש שאתה בטח מתכוון לשיטה

הזו WWW.S-Z-A.COM (סמתם לב שחצי מהתשובות פה בפורום זה או "ארגון קבוצות" או "המרכז הישראלי לטאי צ'י" או SZA) אותך לאמא!

crane

New member
מילא זה...

הענין הוא שהתשובות האלה בד"כ ניתנות לשאלה: "מחפש חוג קרטה באיזור ר"ג".

שטינקר, העובדות ידועות

טענת טענה. הארכיב פתוח, אתה יכול להתחיל לספור הודעות ותגובות. אם אתה עומד מאחורי דבריך - הבא הוכחות (= מראי מקום בארכיב). אם לא, אצפה להתנצלות (לא רק על הפגיעה בתלמידי המרכז או ארגון קבוצות, אלא גם על ביזוי הרעיון והאידיאל שמהווה הפורום הזה שאתה משתתף בו).

לא ידעתי שאנחנו מהווים אידיאל

ואם אתה מטיל ספק בזה שרוב ההמלצות כאן הן משלושת הכיוונים האלו, אתה מיתמם. השאלה היא, מה המשמעות של העובדה הזו? לדעתי, המשמעות היא שיותר אנשים מהמקומות האלו כותבים בפורום... אין צורך לעמוד על הרגליים האחוריות.

קרא שוב, או בקר אצל רופא עיניים

שטינקר הוא שקרן. זו עובדה שכרגע אין עליה ויכוח. כמו שקרנים אחרים גם הוא מדי פעם רושם אמיתות מסוימות, אבל כדאי לזכור כאשר קוראים הודעות שלו ללא גיבוי ממקורות נוספים כי לשטינקר אין אינטגריטי, אין יושרה ועל כן ניתן להתעלם מהודעותיו כאילו לא נכתבו. זה אפילו רצוי. לגבי האידיאל - כן. לדעתי (וכאן אני בדעת מיעוט כנראה) הפורום הזה (לא רק הוא, אך הוא שייך לקבוצה מכובדת) הוא מוקד של החלפת ידע, רעיונות ותובנות בנושא מסוים. זהו כלי חזק ויעיל מאוד בתלות בדבר אחד עיקרי - שלהודעות השונות "יהיה גב" בעיני הקוראים. אם אחרי כל תגובה שנכתבת כאן אין אפשרות לדעת אם התגובה הייתה אמיתית או שקרית ויש צורך ללכת למקורות אחרים, לפורום לא תהיה עוד זכות קיום עצמאית. אנשים מסוימים כאשר הם כותבים עובדות או טענות - אני מתייחס מיידית לעובדות כאילו נכונות, ומגיב לתובנות. אם לעומת זאת לאחר כל הודעה המכילה שמץ מידע איאלץ לערוך חיפוש בגוגל כדי לדעת אם יש או אין בסיס עובדתי לטענה, אבזבז זמני סתם עוד לפני שהתחלתי לחשוב על הרעיון המרכזי של אותה הודעה. לכן חשוב לדעתי לנפות את השקרנים מדוברי האמת - לפחות מבחינתי. כדי למנוע בזבוז זמן מיותר. ההודעה הפומבית נועדה לשרת אחרים שאולי מבזבזים את זמנם בהגבה לעובדות שאחרי כן יתבררו כבדיות של דמיונו של שטינקר. לגבי הטענה כאילו רוב ההמלצות מגיעות משלושה כיוונים אלו או אחרים - אני מציע כי תקרא גם אתה בארכיבים, כמה המלצות נרשמו לכל שיטה או מורה בהיסטוריה של הפורום. ייתכן ותופתע. נכון שהופיעו המלצות על המרכז (אני לא מתייחס עכשיו להמלצות על מכונים אחרים) אך רובם הגדול היו בעקבות בקשה מפורשת ובהתאם לתוכן הבקשה. הודעתו של שטינקר היא שקרית. חוסר יכולתו להודות בטעות הוא עניין שלו עם הפסיכולוג שלו, אך מבחינתי להודעותיו אין כל ערך והן אינן שוות את הזמן הנחוץ להקלקה עליהן. הדבר היחיד שיש לפרסונות כאן בפורום הוא מוניטין נצבר בהתאם להודעות שנכתבו. אין לי אשליות באשר למוניטין שאני צברתי, ואני לא מנסה להיות יותר צדיק מהאפיפיור - אבל אני לא משמיץ אחרים סתם, ובד"כ אני מנסה לגבות דברי בעובדות ולינקים, כאשר יש וויכוח או ספק.

orii

New member
נאה דורש נאה מקיים

דלית, אתה מאשים את שטינקר בהאשמה חמורה שהוא שקרן, בבקשה תוכיח זאת. לדעתי, שקרן הוא אדם שאומר דברים לא נכונים במודע. הוא עושה זאת פעמים רבות. כאשר יש לשים לב, הנכון לא-נכון לא קשור לדעה זו או אחרת.

orii

New member
דלית, לא יפה להתעלם...

אני מחכה לדוגמאות לשקרים (וגם למידע לא נכון). אני מבדיל בין מסירת מידע לא נכון לבין שקר. מידע לא מדוייק יכול להימסר מכל מיני סיבות. בשקר נמסר מידע לא נכון בכוונה תחילה מתוך מודעות להטעיה.

ההודעה המקורית לא מסר מידע "נכון"

מתי מסירת מידע לא נכון הופכת לשקר? כשמיידעים את מוסר המידע, והוא לא עושה כלום בנידון. כיוון שזה אינו המצב יותר, הנושא מת. אתה מעוניין שאני אפרט שוב את כל מה שכתוב בשרשור זה עצמו?

מטאטא

New member
קצת נימוס וחביבות

טוב, נו. הייתי יכול לכתוב כאן משהו די ארוך. אבל נקצר: יהיה לכולנו נעים יותר אם נקרא הודעות שמנוסחות בצורה יותר חביבה (ופחות פוגעת) בפורום.

orii

New member
מגניב

אני חושב שהמדגם קטן מידי מכדי להגיע לאיזה שהם מסקנות (והרעיה, יצאתי צדיק
). אני חושב שהפניית אורחים המחפשים מקום להתאמן היא תפקיד חשוב של הפורום. הבעיה שלגבי המשתתפים הקבועים זה משמעמם. אז איך הקבועים "נלחמים" בזה, מפעילים את טרור הרלוונטיות. זה מאוד כייף, אבל הרבה פעמים האורחים שמחפשים בעצמם לא יודעים מה הם רוצים ואז דווקא הצעות שלכאורה לא קשורות הופכות כן רלוונטיות. זה לא יעזור הפניות והשרשורים האלו תמיד ישעממו את הקבועים. אני כותב את זה כאחד שכן מנסה לייצד את בית הספר שלו כאן ולפרסם אותו בכבוד. אני חייב לציין, שבעקבות תגובות שקבלתי, שעברתי תהליך שבעקבותיו אני כן משתדל להמליץ רק במקרים שעל פניו יכולים להיות רלוונטיים.

Tonjin

New member
משעמם לא משעמם, אני ממש לא מבין

מה הבעייה, אז מישהו 'דחף' את המורה או את הביה"ס שלו.. אז מה?? יש לך משהו שאתה מאמין שהוא טוב, שעושה לך טוב - אתה יכול לחלוק אותו בלי שבסוף ישאר לך פחות ממנו...? קדימה, תעביר אותו הלאה. הקורא הממוצע של הפורום מצטייר אצלי כמספיק אינטילגנט לפסול הצעות על הסף (במקרה הרע)ולפעמים אפילו מספיק פתוח כדי לנסות דברים שאולי לא חשב עליהם קודם... על זה לפתוח שרשורי אימים (מגובים בטבלאות אקסל וחיטוטים אינסופיים בארכיון...??) בקיצור, אורי - אני אתך..

למעלה