ועוד דבר,

nepthys

New member
ועוד דבר,

אחרי ששמעתי כאן יותר מידי פעמים את המונח ``מאגיה אדומה`` החלטתי לצאת לברר מה זה... אין שום איזכור למאגיה אדומה בספרים במקורות המידע שחיפשתי, אין שום אזכור למאגיה אדומה באתרים שכתובים באנגלית, ויש מעט אזכורים למאגיה אדומה באתרים בצרפתית - כאשר הכוונה היא למאגיה של תשוקה, ולא לשום דבר אחר. ולכן אני מגיעה למסקנה שמאגיה אדומה נוצרה על ידי אנשים שקראו יותר מידי את רומח הדרקון... אני לא יורדת מהמסקנה הזו עד שמישהו יוכיח לי, בלי פילוסופיה בגרוש אלא יוכיח, שיש כזה דבר ושזו לא המצאה של אוהבי ספרי מד``ב ופנטזיה.. כנראה שמישהו כאן לא הבין בדיחה טובה ולקח אותה ברצינות...

אין לי מושג ,גם אני שאלתי

ובלה בלה בלה אבל לא מצאתי כלום חוץ מהמכשפה והיא אומרת שהיא למדה לבד מה שלא הבנתי זה מאיפה היא למדה לבד?ז`תומרת ,היא המציאה את השם לסוג המגיה שהיא לומדת או שמישהו אמר לה או ש... א...א...אין לי מושג אבל מישהו פה כבר אמר שיש מגיה סגולה ...

nepthys

New member
אבל תראי,

בכללית מאגיה בעלת כל צבע היא מאגיה להשגת המטרות שהצבע הזה מייצג, ואצל מכשפה אמיתית זה שונה...זו תאוריה שלמה עם יציאה מנקודת הנחה שמאגיה שחורה חזקה יותר מלבנה, ושאדומה חזקה משניהם.. מלבד זה שאני מאמינה שהתאוריה הזו פשוט דפוקה ולא נכונה (למה ששחורה תהיה חזקה יותר לעזאזל?), אני אף פעם לא שמעתי את התאוריה הזו חוץ מבזמן האחרון, מה שמוזר לי זה שאיזה אידיוט בבית ספר שלי חוץ ממכשפה אמיתית גם אמר לי איזה משהו על מאגיה אדומה... ככה שאו שמאגיה אדומה זה משהו שהצליח להתפשט אפילו שהוא נובע משטות, או שיש בינו(האידיוט) לבין מכשפה אמיתית קשר כלשהו...

כרמית מ

New member
הדבר היחיד שאני יכולה לומר

הוא בשמונה שנות לימודיי בתחום, לא נתקלתי במושג.

כרמית מ

New member
קיים כמובן הספר

שנכתב במקור באיטלקית The Red Magick: The Evolution of the works of Aleister Crowley. The Magickal Workings of the Ordo Rosae Mysticae) על ידי פרנק ריפל, אבל הוא עוסק בפיתוח תורתו של אליסטייר קראולי, בפרשנויות לספר Necormicon ובפעילויות של המסדר הרוזנקרויצי. אין לו שום קשר למה שראיתי שמכנים כאן בפורום הזה ``מאגיה אדומה``...

nepthys

New member
אבל כרמית, מה זה מס מאגיות?..

מספר מאגיות, כלומר, לחשים?..

כרמית מ

New member
ברור שאין דבר כזה ``מס` מאגיות``

מאגיה זה שם כולל לפרקטיקה מסוימת. אני פשוט הנחתי שהוא התכוון ל``מס` כשפים`` בהודעתו.

Zipadidoda

New member
לרוב מאגיה שחורה באמת יותר חזקה...

אצל הרבה מאוד אנשים מאגיה שחורה יוצאת יותר חזקה... מאחר ומאגיה שחורה משתמשת באנרגיות של הכעס והשנאה שיש בנו! לכולנו יש הרבה כאלה... אבל מאגיה לבנה משתמשת באהבה ושמחה... כך שזה לא החוזק של המאגיה... על החוזק של האיש שמבצע אותה... :)

nepthys

New member
זו בדיוק התאוריה שלי,

אבל היא (מכשפה אמיתית) ממש תומכת שמאגיה אדומה יותר חזקה משחורה ושחורה יותר מלבנה בצורה אחרת, כי היא מסבירה כל מיני בולשיט של אם אתה רוצה לעלות מלבנה לאדומה אתה לא יכול, כי אתה צריך להתעסק קודם בשחורה, וכל השטויות האלו..לא בדיוק הבנתי בעצמי מההסבר העלוב הזה... סיפור מטומטם..

Zipadidoda

New member
אם מה שמישהו

אם מה שאתם עוסקים בו עכשיו זה טוב בשבילכם וזה פועל (מאגייה לבנה, שחורה וכו...) זה לא משנה בכלל אם זה פועל למכשה אמיתית אז יופי לה... :)

nepthys

New member
אבל לא התכוונתי לזה,

העניין הוא שהתאוריה של מאגיה אדומה לא רק שמתבססת על דברים לא נכונים, אלא גם בכללית לא קיימת, והרעיון שלה יצא מתוך ספר מד``ב. מכשפה אמיתית פשוט נכנסה לכאן והצהירה על מאגיה אדומה, גורמת לכולנו לתהות, ובסוף זה בכלל לא נכון או קיים. לך, תקרא את מה שמכשפה אמיתית אמרה על הנושא, ונראה אם תצליח להבין על מה היא מדברת. ולך תראה אם יש מקורות מידע על זה און ליין, ואני אומרת לך שאין.. אז מה לעזאזל קרה כאן?

מה שקורה כאן...

לדעתי ,רק לדעתי כישופים פועלים באמת אם מאמינים בהם כל מה שקורה זה כי אתה רוצה שזה יקרה ומאמין בזה...אז אם היא ממש מאמינה במאגיה הזאת שלה אולי באמת זה עובד בשבילה אז היא ממשיכה לפתח את זה ...עד כאן הכל יופי אבל האמת היא שזה לא עוד סוג של מאגיה זה משהוא שהיא מאמינה בו... הכישופים שיש באתר שלה הם כישופים שראיתי באתרי וויקה וכאלה אז...

nepthys

New member
אבל את לא מבינה,

היא בנתה תאוריה פילוסופית, היא לא בנתה צורה של עבודה.. יש הבדל ענקי! היא לא צריכה להאמין בתאוריה פילוסופית כדי שהיא תעבוד, תאוריה זה פשוט פיסת מידע שנמצא במוח שלה.. הכישופים באתר שלה לא מתיימרים להיות מאגיה אדומה, אין לה שום חומר של מאגיה אדומה, זה הקטע...

Jerald_Admonds

New member
ועם זאת..

אם היא מאמינה בזה וזה עובד לה מי אנחנו שנגיד לה שזה לא נכון? אנחנו יוצרים את המציאות שלנו רק בעזרת האמונה זה עובד.. רק שלא תפיץ אצל אנשים מתחילים שמאגיה שחורה עדיפה על לבנה ושיותר עדיף להתעסק בזה או בשילוב מסוכן של שניהם במידה והוא לא מאוזן שי.

nepthys

New member
אף אחד כאן פשוט לא קולט את מה

שאני אומרת.. אם היא ממציאה פילוסופיה שבנויה על יסודות - שתברר את היסודות! ובמקרה שלה, לפילוסופיה שלה אין אפילו תוכן, היא יצאה מתוך ספר מד``ב, והיא עומדת על יסודות מאוד לא מוצקים... זה לא עניין של ``עובד`` כי זה לא טכניקה! אם זו הייתה טכניקה, לא היה לי מה להגיד לה, אבל זו פילוסופיה!

Jerald_Admonds

New member
הא זה בסדר..

אבל אני דיברתי על הטכניקה היא משתמשת בעירבוביה של כל מיני דברים אם זה פועל אז אחלה ולמי איכפת אם כל נקודת המבט שלה עומדת על קיסם שיניים:) ככה לימדו אותה וככה זה היה אצלה מי אנחנו שנגיד לה מה לעשות... :\ רק שלא תפיץ את זה

למעלה