הייתי בועדת מצפון
נציג משפטי, נציגת מיטב, מפקד מיטב, אזרח מטעם אוניברסיטה כלשהי, ואזרח נציג מדעי ההתנהגות. לשכת גיוס תל השומר. אני לא מוכן לשרת בתפקיד קרבי או תומך לחימה, אני לא מוכן לפגוע, להרוג, או לתרום לזה בצורה ישירה או עקיפה. אני לא רוצה להתגייס לצבא, כי יש לי בעיות עם אופן התנהלות המסגרת, עם החוקים של המסגרת (פקודה לא חוקית יש ראשית למלא, ורק אז מותר להתלונן על הפקודה), עם העובדה שאתה נדרש למלא כל הוראה בלי אפשרות להפעיל שיקול דעת, אני לא מסכים עם הגישה של הצבא על הגנת מדינת ישראל "הגנה מחוץ לגבולות הישוב", ואני לא מסכים עם הפעולות שהוא עושה, חיסולים ממוקדים. אני לא מסכים ליחס המזלזל שבגללו חבר טוב שלי אושפז בבית חולים לחודש ואחר כך שיקום של חודשיים, חברה טובה אחרת כמעט מתה, וכל המקרים בעיתונות בהם אנשים מתים פשוט מזלזול בחיי אדם. אמרתי לועדת שאני לא רוצה להתגייס. אמרתי בועדה שאני לא מוכן להחזיק נשק, להיות קרבי, או להיות תומך לחימה. הם החליטו שאני מוכן, כשיר, ומסוגל להתגייס, ומחפשים לי תפקיד שיתאים לי. תפקידים לדוגמא, חילוץ והצלה פיקוד העורף, מורה חייל בחברה להגנת הטבע, מדריך טיולים כזה או אחר, מכבי אש, וכל תפקיד שהתרומה שלו היא לאנשים, לחברה, להצלת חיים, ולא למערכת של צה"ל, ולפגיעה, או להרג של בני אדם. כעת נוצר מצב בו הצבא רוצה שאני אתגייס, והצבא רוצה להציע לי מספר תפקידים, שמתוכם אני אצטרך לבחור מה אני מוכן. במקום המצב בו אני מתחנן לצבא לקבל מה שאני רוצה, והוא מתעלם. מצד שני, עד כה, לא קיבלתי תשובה רשמית מועדת המצפון, אז אין לי מושג מה הוחלט. כשהתקשרו להזמין אותי לועדה, אמרו שהתפנה מקום, והאפשרות היא או ללכת על זה תוך שבועיים, או לחכות לועדה הבאה, שאין לה תאריך, ואז אני בדח"ש עד אז. אחרי הועדה, ואחרי שהתקבלה החלטה, אין סיבה שאהיה בדח"ש, או שיהיה לי תאריך גיוס לתפקיד כזה או אחר, או שלא יהיה כי אני מקבל פטור. בטלפון האחרון, אמרו לי שהמכתב תשובה עדיין לא נשלח אליי הביתה. אני תוהה אם הוא בכלל מוכן וכתוב ופשוט לא שמו בתיבה, או שפשוט עבר שבוע וחצי, ולא התקבלה החלטה כזו או אחרת, או שסתם מישהו מתעצל לכתוב מול מחשב סיכום מסקנות. לא קיבלתי תשובה לשאלתי, אז אשאל שוב. מה קורה במידה ואני מסרב להישבע אמונים לצה"ל?