ועדת מצפון

ועדת מצפון

לפני שבוע וקצת הייתה לי ועדת מצפון. השאלה שלי היא, תוך כמה זמן אני אמור לקבל מהם מכתב תשובה? עוד חודש הגיוס, ואני רוצה לדעת מה קורה, ולא לחכות ולחכות ולחכות ושלא יקרה כלום. יש טעם להתקשר? אפשר לקבל בטלפון את החלטת הועדה? או שמא אני רק אמור לחכות כי המכתב נשלח תוך חודש ולא תוך שבוע כמו שהבנתי מהם? תודה.

תתקשר :]

המון בהצלחה!!!

Mיקי_

New member
אם עברת וועדה אתה בדח"ש עד

קבלת התשובה. יש להמתין. אתה מוזמן לנג'ס להם בפקס, טלפון הוא לא יעיל במקרה זה. נשמח אם תעלה סיכום וועדה שלך ואת המכתב שלך, לטובת כלל הפורום, ושנוכל לעזור לך אם היו לך טעויות לקראת הערעור.

התקשרתי אליהם

אמרו שעוד לא שלחו את זה. קצת מכעיס אותי, עבר שבוע וחצי, עוד לא שלחו, ובועדה אמרו שתוך שבוע כבר תגיע התשובה בדואר.. חוץ מזה, הגיוס בסוף החודש, 29.3 אם אני רוצה לערער או לעשות משהו אם התשובה שתתקבל, לא נותר לי הרבה זמן. כשתהיה לי תשובה מהועדה, ופרוטוקול, בהחלט אעלה אותם לפה. עוד שאלה שיש לי, מה קורה אם אני לא מוכן להישבע אמונים לצה"ל, ולא מוכן לחתום על שבועת החייל בטירונות וביום הגיוס? איך הצבא מתייחס לזה? פטור? כלא? לא מפריע לו? תודה.

Mיקי_

New member
השאלה היא אם אתה בכלל מוכן להתחייל

אתה בטוח שהיית בוועדת מצפון? אתה אמור להיות בדח"ש. מציעה לך לשלוח להם הרבה פקסים בנושא, טלפונים לא יועילו. וחוזרת על הצעתי להעלאות את מכתבהמצפון שלך ואת מה שעברת בוועדה שנוכל לבדוק איך היית ואם אפשר לעזור.

קיטור שלא קשור!

אוווף! בתקשרו אליי עכשיו מתל השומר, מסתבר ששלחתי להם בטעות צילום של התצהיר במקום את התצהיר המקורי , וזה אומר שאת התצהיר המקורי שלחתי בטעות למישהו אחר. אז עכשיו אני צריכה לנסוע עוד פעם מב"ש לפ"ת , לשלם עוד פעם 41 ש"ח על תצהיר חדש ולשלוח את זה בדחיפות בד"ר לתל השומר , עוד הפעם(!) ורק אז אני אוכל לקבל זימון לועדה , כוס עמק.

Mיקי_

New member
לעולם! לעולם! לעשות שני העתקים

אני כשעשיתי תצהיר עשיתי 6 העתקים, ושלחתי תצהיר מקורי בכל המכתבים כך שלא יהיו בעיות וכמובן שמרתי גם אצלי עותק מקורי. אני לא יודעת למה את לא עושה תצהיר אצל עו"ד או בית משפט בבאר-שבע, אבל בכל מקרה בקשי שני העתקים לפחות. ואני שוב מאזכרת אותך, אשמח לעיין במכתבך.

הייתי בועדת מצפון

נציג משפטי, נציגת מיטב, מפקד מיטב, אזרח מטעם אוניברסיטה כלשהי, ואזרח נציג מדעי ההתנהגות. לשכת גיוס תל השומר. אני לא מוכן לשרת בתפקיד קרבי או תומך לחימה, אני לא מוכן לפגוע, להרוג, או לתרום לזה בצורה ישירה או עקיפה. אני לא רוצה להתגייס לצבא, כי יש לי בעיות עם אופן התנהלות המסגרת, עם החוקים של המסגרת (פקודה לא חוקית יש ראשית למלא, ורק אז מותר להתלונן על הפקודה), עם העובדה שאתה נדרש למלא כל הוראה בלי אפשרות להפעיל שיקול דעת, אני לא מסכים עם הגישה של הצבא על הגנת מדינת ישראל "הגנה מחוץ לגבולות הישוב", ואני לא מסכים עם הפעולות שהוא עושה, חיסולים ממוקדים. אני לא מסכים ליחס המזלזל שבגללו חבר טוב שלי אושפז בבית חולים לחודש ואחר כך שיקום של חודשיים, חברה טובה אחרת כמעט מתה, וכל המקרים בעיתונות בהם אנשים מתים פשוט מזלזול בחיי אדם. אמרתי לועדת שאני לא רוצה להתגייס. אמרתי בועדה שאני לא מוכן להחזיק נשק, להיות קרבי, או להיות תומך לחימה. הם החליטו שאני מוכן, כשיר, ומסוגל להתגייס, ומחפשים לי תפקיד שיתאים לי. תפקידים לדוגמא, חילוץ והצלה פיקוד העורף, מורה חייל בחברה להגנת הטבע, מדריך טיולים כזה או אחר, מכבי אש, וכל תפקיד שהתרומה שלו היא לאנשים, לחברה, להצלת חיים, ולא למערכת של צה"ל, ולפגיעה, או להרג של בני אדם. כעת נוצר מצב בו הצבא רוצה שאני אתגייס, והצבא רוצה להציע לי מספר תפקידים, שמתוכם אני אצטרך לבחור מה אני מוכן. במקום המצב בו אני מתחנן לצבא לקבל מה שאני רוצה, והוא מתעלם. מצד שני, עד כה, לא קיבלתי תשובה רשמית מועדת המצפון, אז אין לי מושג מה הוחלט. כשהתקשרו להזמין אותי לועדה, אמרו שהתפנה מקום, והאפשרות היא או ללכת על זה תוך שבועיים, או לחכות לועדה הבאה, שאין לה תאריך, ואז אני בדח"ש עד אז. אחרי הועדה, ואחרי שהתקבלה החלטה, אין סיבה שאהיה בדח"ש, או שיהיה לי תאריך גיוס לתפקיד כזה או אחר, או שלא יהיה כי אני מקבל פטור. בטלפון האחרון, אמרו לי שהמכתב תשובה עדיין לא נשלח אליי הביתה. אני תוהה אם הוא בכלל מוכן וכתוב ופשוט לא שמו בתיבה, או שפשוט עבר שבוע וחצי, ולא התקבלה החלטה כזו או אחרת, או שסתם מישהו מתעצל לכתוב מול מחשב סיכום מסקנות. לא קיבלתי תשובה לשאלתי, אז אשאל שוב. מה קורה במידה ואני מסרב להישבע אמונים לצה"ל?

Mיקי_

New member
לשאלתך האחרונה והראשונה כאמור

אמרתי שהשאלה היא אם אתה בכלל מוכן להתחייל? מדברייך לא עולה תמונה ברורה של הדברים שאמרת וייתכן והפלת את עצמך על סלקטיביות, אשמח לעיין במכתב ששלחת לוועדה טרם הגעת אליה ולפירוט מדוייק יותר של השאלות ותשובותייך לוועדה, על מנת שנוכל להכין אותך לוועדה שבעוד שבועיים או זו שאחריה, אתה מוזמן לעשות זאת במסרים אם יותר נוח לך.

Mיקי_

New member
אם אמרת את זה לוועדה אין סיכוי

שישחררו אותך. לגבי אי הסכמה להשבע אמונים, זה אקט סימלי עד כמה שידוע לי, זה לא מה שיוביל לשיחרורך. מקסימום תישפט על סירוב פקודה.

התקבלה תשובה

בשעה טובה, אחרי הרבה נדנודים, והצקות טלפוניות. אחרי שהתקשרתי ללשכת מפקד מיטב וביקשתי שישלחו לי את התשובה של הועדה בדואר, ונענתי בתשובה "למה אתה צריך את התשובה של הועדה?" הגיעה אליי בפקס ובדואר ההחלטה. שירות ללא נשק, וטירונות ללא נשק. לכל מי ששאל, תהה, או התעניין, יש אפשרות לשירות ללא נשק. יש מספר דרכים להשיג את זה, ועדת מצפון היא אחת מהן (מאוד מסובכת יש לציין) אחרי שבועיים נוספים, קיבלתי את פרוטוקול הועדה, היו לי מספר הערות להעיר ודברים שקצת הוצאו מהקשרם, אבל החלטתי לותר על המשך המאבק, ולקבל את העניין כמו שהוא. בשורה התחתונה, אני מוכן לקבל את החלטת הועדה. כן, הייתי מעדיף פטור, אבל יש תפקידים בצבא שאני יכול להסתדר איתם. ביום חמישי אני מתגייס, בתקווה שאוכל לשרת בתפקיד שבו יש תרומה רבה ככל האפשר להצלת חיים/לחברה, ותרומה מינימלית ככל האפשר לצה"ל. במידה ואשובץ לתפקיד שמנוגד להשקפת עולמי, תפקיד בו מעשי תומכים ומעודדים מעשי אלימות, אעשה כל שצריך כדי לצאת מהתפקיד. בין אם דרך הצינורות המקובלים, ובין אם לא. אבל עד אז, נקווה לטוב. צפריר.

Mיקי_

New member
האופציה הזו ידועה ומוצאת לרוב בועדה

אני מאחלת לך את כל הטוב שאפשר, ושלא תתחרט על החלטתך להתחייל. אגב, לגבי הערתך: "בתקווה שאוכל לשרת בתפקיד שבו יש תרומה רבה ככל האפשר להצלת חיים/לחברה, ותרומה מינימלית ככל האפשר לצה"ל." על פי השקפת העולם הפציפיסטית אין דבר כזה, כל גיוס לצבא כלשהו הוא תרומה לצבא, שאיננה מינימלית בכלל, ולגבי הצלת חיים? כאשר אתה חלק מצבא אתה בראש ובראשונה תורם לאלימות, המקום הנכון ביותר והטוב ביותר לתרומה להצלת חיים ולחברה הוא מתוך החיים האזרחיים, אבל כבר ישטפו לך את המח בצבא שזה אחרת, ושצבא הוא גוף מגן, מציל חיים, ותורם חברתית מספר אחת. אני מקווה שתעבור שירות קל, תזכור את האידיאולוגיה שלך, ולא תשרט בדרך. הרבה
, ואתה מוזמן להשאר עימנו.

מסכים חלקית

"כל גיוס לצבא כלשהו הוא תרומה לצבא", נכון. יש תפקידים בהם התרומה לצבא היא מיזערית בהחלט, למשל שקמיסט. אבל בהחלט כל תפקיד בצבא תורם בצורה כזו או אחרת לצבא. "כאשר אתה חלק מצבא אתה בראש ובראשונה תורם לאלימות", אני לא מסכים עם החלק הזה. מעשיי ומילותיי הם אלו שתורמים או לא תורמים לדברים שונים. אין בלבישת בגדים מסויימים, או בהשתייכות לארגונים מסויימים, בלבד, כדי לתרום לאלימות. לדעתי. יש בצבא תפקידים שעצם מהותם, היא הצלת חיים. דוגמא נאה היא נושא חילוץ והצלה בפיקוד העורף. רעידת אדמה בטורקיה? אותם אנשים טסים לשם כדי לעזור לחלץ ולהציל בני אדם מההריסות. אסון ורסאי? אותם אנשים מגיעים עם כלים גדולים ועוזרים לחלץ אנשים ולהציל חיים. נכון, זה במסגרת צבאית, נכון ארגון צבאי תורם לאלימות. אבל מעשיי כאדם שמחלץ באירועים כגון אלו, מצילים חיים. על פי אמונתי, אם על מנת להציל חיים, עליי להשתייך לארגון שאיני מסכים עמו כלל, אני אשתייך לאותו ארגון. אבל לא אעשה שום דבר המנוגד לעקרונותיי במסגרת השתייכותי לאירגון. "המקום הנכון ביותר, והטוב ביותר לתרומה והצלת חיים הוא האזרחות" אני מסכים בהחלט. השורה התחתונה היא, שכל עוד אני לא רואה שמעשיי תורמים לפגיעה בחיי אדם, וכל עוד אני בעצמי לא מבצע משהו הפוגע בחיי אדם, אני מוכן להתגייס לצה"ל. ועל סמך כך גייסו אותי. ואני יכול רק לקוות שהמצב הזה יתקיים, אחרת, לנסות לצאת מבתוך המערכת, זה קצת יותר מסובך. אבל יהיה בסדר אני מקווה. תודה.

מעבר לזה

כמה דברים שצרמו לי בתגובה שלך : ". מעשיי ומילותיי הם אלו שתורמים או לא תורמים לדברים שונים. אין בלבישת בגדים מסויימים, או בהשתייכות לארגונים מסויימים, בלבד, כדי לתרום לאלימות. לדעתי." אז לדעתי : דיי בלבישת מדים על מנת להעביר מסר " אני חלק מהצבא ואני מוכן להשתייך לצבא , כרי אני מסכים עם פעולות הצבא " ברגע שאתה משדר מסר שאתה מסכים עם הצבא משמע עם שימוש באלימות ,אתה משפיע על דעת הקהל בחברה ואתה תורם באופן סמבולי ומעשי לצבא (גם אם אתה לא מרגיש את זה בפעולות היום יומיות שלך) בדיוק כמו שלסירוב שלך יש כוח גדול ככה גם להסכמה שלך להתגייס. מעבר לזה גם השיקמיסט ה"זניח " ביותר תורם ליעול ושימון המערכת האלימה והנוראית שנקראת צבא. ככה גם אתה בהיותך בפיקוד העורף (?) שלא נדבר על זה שבהיותך בפיקוד העורף אתה תורם להפרדה בין "ענייני צבא" ל"ענייני אזרחות " ובזה אתה מחזק את המיליטניות שכ"כ אופיינית לחברה הישראלית. משפט נוסף שצרם לי : " שכל עוד אני לא רואה שמעשיי תורמים לפגיעה בחיי אדם, וכל עוד אני בעצמי לא מבצע משהו הפוגע בחיי אדם, אני מוכן להתגייס לצה"ל. ועל סמך כך גייסו אותי. " עצם גיוסך לצבא , תחת כל תפקיד שהוא פוגע בחיי אדם (הסברתי לך למעלה איך ולמה , אבל אם הייתי לא ברורה אני אשמח להסביר שוב ) דבר נוסף , תסלח לי על ההשוואה הרגישה אבל הדברים שאתה אומר מזכירים לי אנשים שטוענים שהיטלר הציל את כלכלת גרמנייה , פתר את האבטלה , סלל כבישים חדשים , פתח בתי ספר וכו .. ולכן הם היו מוכנים לתת יד למשטר הנאצי (אבל רק בדברים "חיוביים ") את רואה את הדמיון?

הסבר

איש איש ודעתו. איש איש וקיצוניותו. אני צמחוני. אני לא אוכל בשר. אבל, אני כן הולך למסעדה שמוכרת בשר, ומזמין דברים שאינם בשר. משתי סיבות. 1) אני לא רוצה להטיל חרם על מקום מסויים ולסרב לתרום לו כי הוא תומך במשהו שאני מאמין בו. 2) אני נאיבי, ואני רוצה להאמין שאם אני, וצמחונים נוספים יגיעו לאותו מקום שמוכר בשר, ונזמין דברים שאינם בשר, בעלי המקום ישימו לב לאחוזי המכירות שלהם שאינם בשר, ובהתאם אולי יחליטו לשנות את התפריט/הזמנות המלאי שלהם. נכון, אפשר להגיד שבכך שאני נכנס למסעדה אני משדר מסר סימבולי שאני תומך ברצח חיות, ובאכילת בשר, ואפשר להגיד שבקנייתי אני אף מממן את אותה מסעדה. אולי אני איני רואה זאת כך. היטלר היה מנהיג דגול. אין מה להתווכח על כך. הוא עשה דברים שאיש לפניו לא עשה, ובהחלט עזר רבות למצב בגרמניה. אולם הוא עשה זאת באמצעות משטר דיקטטורי אלים. רצח את מתנגדיו, וחוקק חוקים שהפכו אותו לשליט יחיד. לכן לא הייתי מוכן לתת יד למשטר הנאצי, מאחר והוא פועל בדרך אשר בה אני איני מאמין. אני לא מסכים עם הקביעה שעצם לבישתי מדי צה"ל, הופכת אותי למסכים עם דיעותיו ומסמלת משהו. הסירוב שלי הוא אישי פרטני, ואין בו כדי להשפיע על כלל האוכלוסיה, או על המערכת עצמה. ישנם תפקידים אזרחיים שצה"ל מאייש שאינם אמורים להיות מאויישים על ידו. אבל מה לעשות, זה המצב. ומאחר ועל פי חוק אני מחוייב לשרת, אני בהחלט מעדיף לעשות זאת בתפקיד אזרחי, שכל קשר בינו לבין מלחמה, מקרי בהחלט. אני אשמח אם תסבירי לי איך שקמיסט תורם לשימון המערכת האלימה שנקראת צבא, כי אני לא רואה את זה ככה כלל. צפריר.

הוצאת לי את המילים מהאצבעות

בעיקר בנוגע למשפט " בתקווה שאוכל לשרת בתפקיד שבו יש תרומה רבה ככל האפשר להצלת חיים/לחברה, ותרומה מינימלית ככל האפשר לצה"ל. " הצלת חיים וגיוס לצבא הם דבר והיפוכו , איך אפשר להיכנס לארגון רוצח תחת הכותרת של הגנת חיים ? (וכן אני מודעת לזה שהשאלה שלי מנוסחת בצורה פרובקטיבית , אבל אין לי סבלנות לפוליטי קורקט)

למעלה