ועדה רפואית "מיוחדת"?

barakinbar1

New member
ועדה רפואית "מיוחדת"?

אהלן, אני עברתי ניתוח שמשך ההחלמה שלו הוא חצי שנה, ואני אמור להשתחרר עוד פחות משישה חודשים. הלכתי לצריפין ושם אמרו לי שאני צריך לעלות לוועדה רפואית ושם ישחררו אותי. אלא מה, שאז נזכרו שאני עוסק במשהו בצבא שהוא "מקצוע נדרש" ואני צריך לעלות לוועדה מיוחדת (אמרו לי שזה תחת ענף "רותם" בתל-השומר) וששם בד"כ נותנים לאנשים פרופיל 30 (שזה פרופיל של מתנדב) ומשאירים אותך כמתנדב בצבא... האם זה נכון? אפשר לקבל קצת הסבר על זה? מה בכל זאת התנאים לשחרור? אפשר "להכריח" אותי להתנדב? תודה מראש!

GVBlack

New member
מקצוע נדרש ונידוב

ועדה רפואית מיוחדת אכן מתקיימת במקרפ"ר בתל-השומר, בענף רת"ם, שזה הענף האחראי על רפואה תעסוקתית בחיל הרפואה. דבר ראשון, אתה צריך להגיע למצב שבו אתה כבר לא אמור להימצא בימי מחלה ומבחינת הרופאים שלך בבית החולים יכול לחזור לתפקד. אם הגעת לשלב הזה, אתה חוזר מ-ר"מ 2 לצבא, שאמור להחליט על הפרופיל שלך ולנהוג בך בהתאם. אז מה זה אותו מקצוע נדרש? ישנה רשימה של מקצועות שניתן "לנדב" לשירות צבאי. בין המקצועות האלה כל תפקידי הקצונה, וכן תפקידי מש"קים שונים, שככל הנראה אתה אחד מהם. על פי הפקודות, ועדה רפואית מיוחדת יכולה להחליט לא לשחרר אותך, אלא להעניק לך פרופיל 30 ולאפשר לך לשרת בתנאים מוגנים. כן, אפשר "להכריח" אותך להתנדב. הועדה הרפואית המיוחדת כוללת בד"כ 3 רופאים, בראשות סא"ל במילואים, והיא מתכנסת במקרפ"ר. אתה אמור להגיע לועדה בליווי קצין (רס"ן לפחות) מהיחידה שלך. הועדה תעיין במסמכים שלך, תאפשר גם לך לומר את דבריך, ואז תפנה לקצין שהבאת איתך ותשאל אותו - האם ניתן לאפשר לך להמשיך לשרת ביחידה שלך בתנאים המוגנים להם הועדה חושבת שאתה זכאי, בהתאם לניתוח שלך. כאן יכולות להיות כמה אופציות. יכול להיות שהיית חייל גרוע מאוד, והיחידה שלך מתה להיפטר ממך, אז אולי דברי הקצין המלווה שלך יגרמו לועדה לנצל את הרגע ולשחרר אותך. במקרה אחר, יכול להיות שהיחידה שלך לא יכולה לספק לך את התנאים המוגנים להם אתה זקוק (למשל, קרבה של חצי שעה לבית חולים), ואז יכולה לעלות אפשרות של העברתך ליחידה אחרת. אופציה שלישית יכולה להיות שאתה משרת בתנאים שמראש טובים ומתאימים להיות מוגנים, ואז אתה יכול להישאר ביחידה. כמובן שהכל נעשה מתוך השיקול של תרומתך למערכת, כמה זמן עוד נותר לך לשרת וגם האם הצבא יכול להמשיך להיות אחראי לבריאותך ולכך שתקבל את הטיפולים המתאימים בזמן ההחלמה. אם הועדה תשתכנע שלא, ישחררו אותך. בכל מקרה מרבית המגיעים לוע"ר המיוחדת הם אנשי קבע ועתודאים, ושם הבעיה היותר גדולה, מפני שמדובר על אנשים שהצבא מעוניין לשמר בתוך המערכת ולא לפלוט החוצה. במקרה שלך, יש כמובן סיכוי שינדבו אותך, אבל לנוכח הפז"ם שלך הסבירות קצת יותר נמוכה. בכל מקרה, זה רלבנטי רק אם סיימת כבר את ההחלמה הראשונית ואת ימי המחלה, ול-ר"מ 2 אין עוד מה לעשות איתך.

barakinbar1

New member
שאלת המשך

קודם כל תודה על התשובה, אני ביחידה שבעיקרון יכולה לספק לי את הצרכים הרפואיים הנדרשים, אבל השאלה שלי היא האם נהוג בוועדות כאלה להחזיר אותי גם אם היחידה רוצה אותי אבל אני 3 חודשים לשחרורי? כלומר, עד כמה משמעותי הפז"ם שלי?

GVBlack

New member
לפז"מ יש משמעות

כמו שאמרתי קודם. השאלה היא האם מה שאתה עושה עד כדי כך חשוב. תיאורטית, אם היחידה אומרת שהם לא יכולים לחיות בלעדיך, והועדה משתכנעת שאתה יכול לשהות ביחידה בזמן הזה, בלי לעשות שום פעילות שיכולה לפגוע בהחלמה שלך - יחזירו אותך לצבא. לגבי מה נהוג קצת קשה לי לומר לך, כי אני אמנם מחר"פ, אבל אני לא יושב בועדות האלה. למען האמת, אני אמור לעמוד בפני ועדה כזו בעצמי בקרוב, אבל זה כי לא ממש בוער לי לעזוב את הצבא כרגע.

barakinbar1

New member
שאלה אחרונה בנושא

שוב תודה על התשובה, יש לי עוד שאלה אחת אחרונה: מה קורה אם אני פוסל מקצוע? אז אני עדיין ייחשב "מקצוע נדרש" ? או שאני אוכל לעלות לוועדה רפואית רגילה?

GVBlack

New member
אם אתה פוסל מקצוע

אז בהנחה שאתה לא קצין, זה כבר לא יהיה מקצוע נדרש. אבל תהליך פסילת מקצוע עשוי לקחת זמן בעצמו.

למעלה