ועדה רפואית למלש"ב

ועדה רפואית למלש"ב

יש לי ועדה רפואית (סיכום פרופיל?) בשבוע הבא בלשכת הגיוס.
איך זה הולך..? אני מציג להם את המסמכים או שהתשובה שלהם כבר מוכנה מראש? יש לי בכלל זכות דיבור?
יש לציין שאת כל המסמכים כבר פקססתי להם, וכל פעם נעניתי בשלילה: "אין שינוי בכושרך הרפואי".
כמעט התייאשתי עד שכתבתי להם מכתב זועם ואחרי 3 שעות התקשרו להזמין אותי.

המצב הוא כזה: כבר 12 שנים יש לי כאבי ידיים ורגליים באופן בלתי מוסבר. שום רופא בשום קופ"ח לא מצליח למצוא מה יש לי. גם רופאים ממומחים, פרטיים וכו' לא מצליחים.
יתרה מכך, כל הבדיקות שאי פעם עשיתי, כולל כל בדיקות הדם יוצאות תקינות לחלוטין, גם בדיקות שלא כלולות בסל ועולות מאות ש"ח.
בשורה התחתונה ולמרות התוצאות והתשובות, כואב לי כאבי תופת. הכאבים הם יומיומיים וככל שאני עושה פעילות פיזית באותו יום, הם מתחזקים.
יורידו לי בפרופיל? (אני לא בקרבי או משהו.. תפקיד עורפי) איזה פטורים אני אוכל לקבל על כך, אם בכלל?
יש לי גם סינוסיטיס, גם על זה מקבלים פטורים כלשהם?

היי

אני לא יכולה לענות לגבי הוועדה הרפואית, אבל כן חולקת את אותו גורל בעניין הכאבים- גם לי יש כאבי ברכיים מזעזעים ולא מוסברים.
בהתחלה פתרו את זה כ"כאבי גדילה", אבל הבינו שבגיל 18, כנראה כבר לא מדובר בזה. האורטופדיים הצבאיים סיכמו את זה+- בזה שאני בטטה, אבל זה רק כי הם בטוחים שכולם מגיעים אליהם כדי לקבל פטור קבוע משמירות.

בכל מקרה, הפטורים שהיו לי הם אפוד מוקל, נעליים אזרחיות ופטור מריצות, קפיצות וכו' , אבל הם נבעו גם מבעיות מבניות שיש לי בכפות רגליים.

בכל מקרה, אל תצפה ליותר מידי מהרפואיים הצבאיים, אבל תמשיך להציק עד שיבינו שאתה לא הוזה או ממציא.

כן כן כן

גם לי בהתחלה אמרו שזה כאבי גדילה, עד שהבינו שאני כבר לא גודל
והכאבים נמשכים.
אני צריך את כל ההקלות לתקופת הטירונות, ויש לי את הועדה שבוע בדיוק לפני הגיוס (עוד שבוע וחצי). אני אספיק לראות אורתופד,ראומטולוג וכו' צבאיים?
כל ההקלות פחות חשובות לי לאח"כ, כי במילא אני בתפקיד עורפי.

אגב.. בלי קשר לצבא, הכאבים נמשכים אצלך גם היום? מה את עושה כנגדם? עדיין לא מצאו הסבר?

...

האמת שאת הכאבים העליתי פעם ראשונה בפני גורם צבאי רק בטירונות, והרופאה שם נתנה לי את ההקלות אפילו בלי לשלוח אותי לאורטופד... ככה שיש לך תקווה.

אני מציעה שתחכה לראות מה יהיה בוועדה הרפואית, ובכל מקרה, לאחר הגיוס- תבקש לראות רופא בבסיס הטירונות.
תציג בפניו את הבעיה והוא יראה איך אפשר לטפל בך.

ולגבי הכאבים, בהחלט נמשכים, אבל קצת פחות בתדירות. הבעיה העיקרית היא שהם מופיעים במצבים לא ברורים- לא אחרי עמידה ממשוכת או מאמץ, בדרך כלל סתם בישיבה...
אני משתדלת לחמם את הברכיים ולהרים את הרגל בזמן הכאב, אין מה לעשות יותר מזה.

ל א ק י

New member
היו לי 2 ועדות רפואיות

אחת בבקו"ם ביום הגיוס, ואחת בסדיר כבר

אני חשבתי שתיהיה ממש ועדה וכמה רופאים יחשבו מה לעשות.. זה ממש לא ככה.
אתה בא אל רופא, הוא קורא את המסמכים הרפואיים שלך ומחליט אם להוסיף לך סעיף חדש ואם כן איזה..
בבקו"ם הוא שאל אותי אם בא לי סעיף שמוריד ל72 או 64, בסדיר הוא הוסיף לבד לפי מה שנראה לו..

בשני המקרים הרופאים שהייתי אצלהם היו נחמדים מאוד ושאלו אותי שאלות תוך כדי, אם יש לך מה להגיד תגיד..
אגב עד כמה שאני יודעת אם זימנו אותך לועדה רפואית זה אומר שהם כן יוסיפו לך סעיף כלשהו..

בהצלחה :)

למעלה