ועדה רפואית- זכות?

• פותח הנושא Ufin
  • פורסם בתאריך

Ufin

New member
ועדה רפואית- זכות?

אם רופא מומחה קבע שיש לי פטור. הקלה מסוימת ואני חושב שמגיע לי יותר מזה או שהוא לא צודק האם אני יכול לדרוש ועדה רפואית ואם לא אז מה לעשות?

ועדות רפואיות לא מאשרות פטורים

הם רק מורידות פרופיל. או לחילופין מאשרות פטורים שרופא מומחה המלית עליהם. עם הדעה של הרופא לא טובה בעינך..תחליף רופא...

Ufin

New member
מה זה תחליף רופא?!

השאלה היא מה קורה אם דעת רופא בסיסי לא מקובלת עליי ואני רוצה שתיבחן פעם נוספת, האם אני דורש ועדה רפואית?

Saba9

New member
ועדה רפואית - פרופיל בלבד !

וועדה רפואית רק קובעת פרופיל וסעיפי ליקוי, אין לה שום קשר להקלות ופטורים. לגבי הבעיה שלך: תנסה להוציא מהרופא ביחידה עוד הפניה לרופא מומחה, בנימוק שהמצב החמיר, וכשתקבע את התור לרופא המומחה שים לב שזה לא אותו הרופא שהיית אצלו. (כשאתה קובע תור בחר"פ, אפשר לשאול לאיזה רופא התור)

yuv_b

New member
לועדה רפואית בהחלט יש סמכות

לאשר פטורים קבועים, אך לרוב הדבר נעשה ע"י קר"פ פעילה.

Saba9

New member
פשוט לא נכון

אם היה לי סורק הייתי מעלה לפה מכתב שקיבלת מוועדה רפואית בחר"פ בדיוק על העניין הזה. בכל מקרה, ועדה רפואית מתעסקת רק בפרופיל וסעיפי ליקוי. פטורים יכול לאשר רק קר"פ פעילה (למרות שרופא צבאי רגיל יכול לאשר פטור של עד שבוע)

hila19

New member
וע"ר

אני חושבת שאני אוכל לעזור לכם אני חובשת וזה הולך ככה: קר"פ מאשר פטורים קבועים שרופא מומחה המליץ. וע"ר מתעסק בפרופילים וכאלו לא בפטורים קבועים. רופא רגיל יכול לתת פטור של עד שבועיים. אף פעם לא נתקלתי בוע"ר שנתן פטור קבוע.

רופא היחידה יכול לאשר פטור

של עד 40 יום (ובזמן הזה נגשים לקר"פ) צריך לזכור שתפקידו של רופא היחידה זה להיות "פקיד" הוא בסך הכל מפנה אותך למומחים, כמעט ואין לו מקום לדעה משל עצמו.

nimnimnimnimnim

New member
אני חושב שאני יכול להוסיף..

אני א.מרפאה, באופן עקרוני במידה והרופא מומחה נתן לך פטור רופא היחידה לא חייב לאשר אותו. אם הקר"פ החליט לאשר אותו אז הוא מוגבל עד 45 ימים. בכל מקרה לקר"פ אין סמכות להוסיף על הפטור הזה שום פרט בנוגע לאותה בעיה. אם אינך מרוצה מהטיפול אתה יכול לבקש מרופא היחידה להיוועץ עם מומחה נוסף שאולי ישנה את ההחלטה. במידה והקר"פ לא מאפשר לך להיווץ עם מומחה אחר, או לא מאשר את הפטור אתה ראשי לערער לקרפ"פ מרחבי והחלטתו תהייה סופית לגביך.(דבר שאני לא ממליץ עליו כי כמעט אף פעם קרפ"פ לא ישנה החלטת רופא יחידה אלא רק יחמיר אותה לרעת החייל) ודרך אגב וע"ר נועדה לדון בעיניני פרופילים סעיפי ליקוי וכשירות מיקצועית בלבד. מקווה שעזרתי.

למעלה