ונטורי שאלה.

עזרה

סעיף 4.2: פותרים עם משוואת חישוב הספיקה של צינור ונטורי:
zz Q = Cd*A2*√[2*(P1-P2)/(ro*(1-(A2/A1)²))] zz
שטחי החתך מחושבים לפי הקטרים ב - 1 ו - 2, הלחצים והמקדם Cd נתונים, וגם הצפיפות.
את הפיתוח של המשוואה אפשר לראות כאן.
מתוך הספיקה מוצאים את המהירויות V1 ו - V2, לפי שטחי החתך.

סעיף 4.3: דרך ראשונה הראיתי בסעיף 4.2. לגבי דרך נוספת, אולי מתכוונים בעזרת טבלאות - לא ידוע לי.

הנוסחה שרשמת היא למנומטר כספית

כלומר, לצינור ונטורי שהפרש הלחץ בין חתך 1 לחתך 2 שלו נמדד ע"י גובה עמוד כספית, אבל עדיין מבוססת על אותה נוסחה של צינור ונטורי. הנה המעבר:
ראה כאן.

zz Q = Cd*A2*√[2*(P1-P2)/(ro*(1-(A2/A1)²))] zz

zz A2/A1 = ¼*π*d²/¼*π*D² = d²/D² zz

zz 2(P2-P1)/ro = 2*g*Δh*(δ2/δ1-1) zz

הנוסחה הראשונה (לספיקה) משתמשת בהפרש הלחצים שכבר חושב (בלי להתייחס לדרך בה נמדד).

נירובר

New member
בכל זאת שאלה קטנטנה

אם בדרך אחת תאני מחשב ספיקה לפי הנוסחה שבה יש כמובן התייחסות ללחצים, האם אני יכול להגיד שהדרך השנייה היא פשוט הכפלה של מהירות כפול שטח חתך (שהם נונים) כפול המקדם תיקון כמובן.

נירובר

New member
כלומר

אם ניתן לחשב בדרך פשוטה של כפל מהירות בשטח חתך כמו שמחשבים כל ספיקה למה להסתבך בנוסחאות

(לחצים צפיפויות וכו)

תשובה

הסיבה שהשתמשתי ישר בנוסחה של ונטורי היא מפני שנתון מקדם התיקון שלו, שהוא Cv. אני לא מכיר דרך להשתמש בו שהיא לא בנוסחה הזו, כמו לשים אותו בנוסחת ברנולי הרגילה.
זה מכיוון שזה מקדם אמפירי שנמדד בכל מתקן ונטורי לחוד, ומצמידים אותו לנוסחה הכללית התיאורטית של חישוב ספיקה בצינור ונטורי (שהיא בלי מקדם).
מלבד זה, המהירויות בשאלה לא נתונות מראש.

נירובר

New member
פרטיקל

בהנחה שהמהירויות נתונות.
ויש דרך להכפיל את המהירות בשטח, האם זה אותו דבר כמו להציב בנוסחא.
לשון אחר:
אם יש הצרה של זרימה ,לחישוב מהירות בהצרה למשל, מצד אחד יש אפשרות לבצע ברנולי (כשלוקחים בחשבון את הלחץ) ומצד שני יש יכולת לבצע דרך עקרון הרציפות (שבו הלחץ לא נלקח בחשבון) אז איך אתה יכול ליישב לי את הסתירה?
איך ייתכן שישנן שתי דרכים לפיתרון שבכל דרך לוקחים פרמטרים אחרים?

אם המהירויות נתונות, אז זה נכון

או אם יש לך את אחת המהירויות (בחתך הרחב, למשל), אז תוכל לחשב את הספיקה ע"י הכפלת המהירות בשטח החתך.
אח"כ לפי הספיקה תוכל לחשב את המהירות בשטח החתך השני (הצר).
הבעיה בונטורי שבד"כ המהירויות לא נתונות (אלא רק הפרש הלחצים) - ולכן משתמשים בנוסחה המיוחדת שלו. אבל, אם אחת המהירויות ידועה, ברור שקל יותר להשתמש ברציפות. התוצאה צריכה להיות זהה.

למעלה