ומשפטים בל ידעום !

ומשפטים בל ידעום !

איזו תורה היתה כל היום שיחת דוד אם נכשל במבחן בדבר שתשב``ר יודעים אותו? וכיצד השיב לאישה התקועית ``לכי לביתך ואני אצוה עלייך``? ואם נעלם מעיניו ``וכי יזיד איש על רעיהו להורגו בעורמה`` כערמת אבשלום ברצח אמינון ולא הרגו, מה טוב שאבשלום התקומם על אביו

טעות בספר התורה שונא חלף שנא ?

לא אכפת לי מי אמר אל משה לעלות אל האלהים ? יהא זה יהוה הגדול או יהוה הקטן(מט``ט) ואם במקום לעלות ולקבל תדרוך כפי שנצטוה איך רצון יהוה שיעבדוהו? ומה גם שפיו ענה בו``ואנחנו לא נדע מה נעבוד את יהוה``איך עבר בהקמת מצבה אשר שנא יהוה אלהיך? ושמא צ``ל שונא בלשון הוה?

pembencipolisi

New member
"שונא" אינו בהוה אלא תאור מצב / תכונה , ואין

הבדל דקדוקי בין "שנא" ל"שונא" : שנא נגזר משם הפעל (פ' בקמץ ע' בצירה חסר) שונא נגזר משם הפועל (ע' בצירה חסר). אין בתנ"ך "זמן הוה" . ההתיחסות אל שם הפועל או שם הפעול כאל "הוה" היא מחלה של העברית המודרנית...

כנראה שגם הרדק במכלול נדבק במחלה זו

ואיני מבין איך הרמבם הנמשך כעיוור באפילה אחר אבו נאצר אלפראבי יחלק בין אומרו ``ראובן שומר``=העושה כעת בהוה את פעולת השמירה, לבין שם תואר שראובן בתפקיד שומר אף שכעת ישן הוא על מיטתו. ויעויין במכלול שער דקדוק הפעלים באבן העשירית ובהגהת הבחור

eyalnadav

New member
תשוובות פשוטות לשאלות קלות

דוד טעה שאת הארון שהועלה לי"ם - הלויים בני משפחת קהת צריכים לשאת בידיים ולא ע"י עגלה. ולכן מת שם עוזא בשל בגלל שנגע בארון. ענין לצוות זה למלא את בקשת האישה. הוא אישית לא יבצע זאת אלא עבדיו - כי הדבר נוגע למשפט, ויתכן שהמלך יבצע בעצמו. אבשלום לא הרג את אמנון ( הוסיפו לאמנון יוד בשם לאמינון וזה נחשב לחסרון גדול בגלל שאנס את אחותו תמר ) אבשלום ציווה לעבדיו להרוג את אמנון והם הרגו אותו.ולכן אבשלום אישית לא חיב על רצח (וגם אין שליח לדבר עבירה) לענין הרג ורצח יש דין ועונש של גרמא של מוות וכאן אבשלום חייב (וכל שכן שכאן זה יותר מגרמא - זה ציווי להרוג) וכמו שרמזת זה היה העונש לדוד המלך על הריגת אוריה החיתי ועוד עונשים כמו שגזר על עצמו. (בן מוות האיש וארבעתיים ישלם)

למעלה