ומה עם הסבא והסבתא

hirshfe

New member
ומה עם הסבא והסבתא

מאחר שאתמול היו לנו סידורים בתל אביב בערב, שחלקם נמשכו גם להבוקר יישנו אצל הוריי בעיר הגדולה (כמה שאני מתגעגע). נדבי - אחרי הרבה לילות עשה לנו חצי לילה לבן ומ-3 עד 6 לא הפסיק לבכות. בשבע וחצי אמא שלי התעוררה, ולקחה את הילד ששוב התעורר ונתנה לנו להמשיך לישון. עד כאן הכל טוב ויפה. אך, שהקצנו ב-9:30 (כמה טוב שיש סבתא). המשפט הראשון שהיא אמרה לי - שהיא כועסת, שאנחנו הורים גרועים ושהילד זה לא רק למשחק. מכאן לא ממש שמעתי מה היא אמרה - התפוצצתי מכעס (כמה רע שיש סבתא). כן, אני יודע שהכוונות שלה היו טובות. אבל, יש גבול לכמה מותר ואיך היא יכולה להעיר. במיוחד, שהיא טעתה בדברים שלה היא טענה שהילד היה רטוב ולא מכוסה ואסור להשכיב אותו ככה. אבל, שהילד הורדם סופסוף הוא ייבש במיטה מסודרת ומכוסה (בחלומות הכי רעים שלי אני לא השכיב את ילד רטוב במיטה ולא מכוסה). בשעה וחצי שבה גם אנחנו יישנו - נדב שינה דברים. גם ההורים של זוגתי נפלאים ותומכים וגם הם לפעמים עוברים את גבול לאחר הלידה התגוררנו אצלם (בדיוק קנינו דירה והיה חודש שהיא לא הייתה מוכנה) וכל פעם שנבקי קם בלילה לבקבוק ואני הכנתי לו - גם היא התעוררה ועזרה לי להאכיל, עד שאמרתי לה או שאני ער שאת - אין טעם ששננינו. עד כמה ההורים שלכם/שלה/שלו מתערבים - איפה הגבול בין לייעץ ל"להחליף" אותנו כהורים

schlomitsmile

Member
מנהל
מעניין- בדיוק אתמול דנתי עם אמי בסוגיה... לא בטוחה שאפשר להגדיר גבול חד-משמעי, שיהיה נכון תמיד ולכולם. זה תלוי מן הסתם, בהורים, בהוריהם, ביחסים ביניהם. בגדול, אני יכולה להעיד שהוריי מעורבים מאד בחיי נכדיהם. הם עוזרים לנו(לי ולבעלי, וגם לאחותי ואישתה) מאד, וכמובן גם משפיעים על הילדים. אי-לכך, יש להם לפעמים גם מה להגיד- הרי הם קרובים לנכדים, חושבים עליהם הרבה, מבלים איתם לעיתים די קרובות, וכן- אין להכחיש שיש להם גם נסיון וחוכמת-חיים ששווה להקשיב להם. א ב ל ---אנחנו ההורים של הילדים האלה. עלינו האחריות בסופו של דבר, ולכן גם הסמכות. אנחנו גם הכי קרובים לילדים, ויודעים הכי טוב מי הם ומה טוב להם. הייתי אומרת, שכל עוד הסבים אומרים את דברם מתוך כבוד לזה, ובלי שיפוטיות ו/או מסר בסגנון "אני יודע/ת יותר טוב" , ראוי להקשיב, ולשקול האם ובאיזו מידה לקבל.

hirshfe

New member
ברור

הוריי והורי אישתי, כל הארבעה רק ורק עוזרים. וגם אישתי וגם אנוכי באים ממשפחות שכולם חברים. והקשר עם כולם מאוד חושב אבל גם פה צריך להיות גבול והבוקר אמא שלי חצתה אותו מאז שנינו נרגענו ושכחנו

schlomitsmile

Member
מנהל
מסכימה איתך שאמירה שופטנית כגון 'אתם הורים גרועים' היא חציית הגבול. טוב שכולם נרגעו בינתיים...אחרי הכל, בתור הורים בעצמנו, אנחנו כבר יכולים להיות סובלניים להורינו ולקבל שהורים עושים טעויות... שתהיה שבת שלום ../images/Emo20.gif

schlomitsmile

Member
מנהל
אז אתה מסוכן לא רק לילדים, אלא בכלל לציבור? וברצינות- האם אין לדעתך בכלל טעם להקשיב לנקודת הראות שלהם? אין שום סיכוי שאפשר יהיה להפיק מזה משהו לטובת הילדים ו/או הוריהם? האם בתור סבא וסבתא הם לא אמורים לחשוב על הנכדים ואין להם שום זכות לבטא את הגיגיהם בנושא, בשום צורה ומקרה?

מחשבות

New member
אני דווקא כן מקשיב בתשומת לב. לא

מחלק מבטים חורכים כברירת מחדל. לכל הערה של כל אחד מגיע מבט חורך אחר ודרגת כוויה אחרת. אני לא נגד ההערות של החמים, אבל מה שהתאים להם לא תמיד מתאים לנו.

schlomitsmile

Member
מנהל
אין ספק-האחריות ההורית עלינו אנחנו ורק אנחנו נחליט מה נכון לילד/ה ומה לא.

מחשבות

New member
כשהייתי עם הגדולה, בשבוע הבא בת 10,

בטיפת חלב האחות אמרה לי שבגיל שנה היא היתה מצפה שהילדה תשחק עם האוכל בידיים. זה היה הקש ששבר את האמון המועט שלי במערכת הבריאות. אצלנו בקרקוב אוכל זה לאכול ולא לשחק.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo6.gif ../images/Emo51.gif שתהיה בריא... עבר על כוחותינו יום של לילה מפרך עם זאטוט מקיא...טוב שיש על מי לסמוך שיעזור לחיוך לחזור... טיפות חלב...לא רוצה להכליל וללכלך, אבל יש לי קושי עם אנשים ומערכות, שאינם מתייחסים לבני-אדם אלא למיקומם על הגרף הסטאטיסטי...

למעלה