ומה לגבי מזכרות?

ומה לגבי מזכרות?

בהמשך לחפצים מהעבר, מה לגבי מזכרות מאנשים, ארועים, מקומות, ומה לגבי תמונות, האם גם זה עבר שאיננו זקוקים לו...? אני תוהה...

niya

New member
אני מקווה שאתה הופך יותר

ויותר אכפתי... הייתי עכשיו בסרט בו אמרה הגיבורה משהו כמו "אם אנחנו לא מעורבים בחיים של אנשים אחרים, אז אנחנו נורא בודדים" המשפט הזה כל כך נכון ואמיתי, בעיני. לגבי מזכרות - לא יודעת לגבי תמונות, ותמיד עדיף לחכות לתשובתה של אביבה, אבל - מזכרות באופן כללי חוסמות אותנו מלחוות חוויות חדשות, זה סוג של אגירה והעלאת אבק על דברים. בייחוד (כך לפחות אני מרגישה) מאנשים שהיו בעברי והמזכרות מהם לא נותנו לי להיפרד מהם (כמו למשל, בן זוג שנפרדתי ממנו אבל עוד יש לי מתנה שנתן לי, או משהו שמסמל בעיני את מה שהיה. רצוי להיפטר מכל הדברים האלה... שוב, חכה לאביבה - היא האוטוריטה

רק לשם החידוד niya

לפעמים, מעורבות בחיים של אנשים אחרים הופכת אותנו לנורא נורא בודדים... זכרי תמיד שכל מה שנראה בשנייה הראשונה הכי הכי נכון... יש לו תמיד צד אחר, שהוא נכון במידה לא פחותה בוקר טוב!

תהייה נכונה, ../images/Emo42.gif בוקר טוב

זכרונות נמצאים אצלנו בכל מקרה, אין צורך בחפצים שיזכירו באופן כללי, כל מה שאינו בשימוש, כלומר, אם אינך מתסכל על התמונות, אלבומים, והם יושנים במגרות/מדפים שנים... סימן שאינם מועילים. מה שכדאי לעשות זה למיין ולהשאיר מספר תמונות מועט. לגבי מזכרות בצורת חפצים - לזרוק לאיזה עבר אנחנו זקוקים?

galfabi

New member
אני לא מבינה...

אני אלופה בשמירת חפצים מהעבר, אבל כל זה נובע מהחשיבה על העתיד. ואני אסביר את עצמי, אני כל הזמן מדמיינת מצב שבו אני אוכל להוציא חפצים ומכתבים מהעבר ולהתגאות בהם בפני ילדי. אני אישית הייתי מאוד מתלהבת אם אמא שלי היתה מראה לי מכתבי חיזור מאבא שלי.. אני מסכימה עם פרחים מיובשים ומה שהם מסמלים, אבל תמונות??? מכתבים??? איזו דעיכה יש בהם? וגם מה ההגיון של להשאיר כמות קטנה של תמונות? כמו שהבנתי עד עכשיו, לפי תורת הפנג שואי, מה שלא צריך להיות, לזרוק. ואין פה כאילו... אני מוכרחה להבין, כשההסבר הגיוני, אז הביצוע קל יותר. גלית

לאט לאט...

בלי להלחץ...וגם זכרי שאין עוררין על מעמד האלופה שלי בכל הזמנים בשמירת חפצים!...עד לפני שנים....כשהבנתי לעומק את המשמעות של זה.. ועוד משהו, לא מתחייבת לך להסבר הגיוני...מה שהגיוני לך, לא בהכרח הגיוני למישהו אחר... החיים מלמדים דברים אחרים לגמרי. אני מסבירה/מיעצת פנג שואי וזהו. תרצי, תקבלי, לא...לא... זה בסדר גמור. אמרתי לך כבר שיתכן ןאינך מוכנה עדיין. יש הבדל רב בין רצון למוכנות פנימית... כשאת הולכת למומחה כדי לקבל ממנו עיצה, את לא אמורה להבין במקצוע שלו אלא, לעשות את מה שהציעו לך במידה ואת רוצה שיפור. הדרך היחידה להבין משהו בפנג שואי היא לעשות את מה שמומלץ! זהו! אחרי שעושים פנג שואי כבר אין צורך בהסברים. אל תצפח להרגיש שינויים מידיים, הכלקורה בתהליך טיבעי זורם...

SHAHAF UZI

New member
ומה עם כל התמונות של הילדים

זה סוג של מזכרת.יש המון מזכרות עם ערך,מה קורה איתם אביבה? לי יש רק המון תמונות,כמזכרת,זה חייב להיות מונח איפשהוא

עוזי יקר...איך אני מכירה את התגובה

הזאת... אין מזכרות עם ערך...אנחנו "מלבישים" עליהן את הערך. הערך נמצא אצלנן במוח ואתה כבר יודע מה הערך האמיתי שלו... הרי ברור שתמונה עם ערך לגביך, אין לה את אותו הערך לגבי... ותכשיט שנקנה לאירוע משמח הוא תכשיט. רק שאנחנו הלבשנו עליו את התיק של האירוע... אינני מפחיתה מהעומק ומחשיבות הדברים... להיפך, אני מאודדד מודעת לקושי ובכל זאת... אפשר לזכור גם מבלי שום מזכרת... אז מה פנג שואי אומר בעצם, פנג שואי אומר שכל מה שלא השתמשת, נגעת, הסתכלת או כל פעולה אחרת במשך שנה, צריך לעזוב אותך. שנה הוא פרק זמן מספיק ארוך כדי לדעת אם משהו שייך לך או לא. איפה הבעיה? אנחנו עם שאוגר! אנחנו מתהלכים עם תחושה של מחסור מחשבתי אדיר, וחושבים כל הזמן: "אם אני אשמור את זה אז יהיה לי...." מה המוח שלנו קולט? "אין לי" ואם אני חושבת כל הזמן כך, זה מה שיקרה לי... אם קשה להפרד מהדברים...אפשר לצמצם את האוסף. אין צורך בשבעים תמונות ממסיבת חנוכה של הילדה בגן, מגיל שלוש... לפעמים אנשים שומרים את זה אפילו ש"הילדה" כבר הפכה לאמא ועוד מעט הופכת לסבתא...! זה לא חייב להיות מונח איפשהו... זה מונח אצלך בלב. זה המקום היחיד שיש לו כל היתר זה חארטה!

SHAHAF UZI

New member
אביבה'סופסופ אני לא מסכים אתך.תגובה

אני לא מאמין שזו את,ואפילו הסתכלתי שוב בשם משתמש לראות שזה ממש אותו השם.לא צריך להגזים,גם פאנג זה משהו שנתון להגדרה אישית וככזה,יכול להיות שאני,למשל,אראה ב 90 אחוז מהתמונות משהו שאני לא מסוגל להעלים,ובכלל אני חושב,שבעוד 10 שנים מהיום,וזו התכלית של התמונות,אני ארצה ל צ פ ו ת ב כ ל ה ת מ ו נ ו ת א ח ת א ח ת .וכל סיטואציה תרגש אותי מחדש אביבה.איזה כיף שסופסופ אני לא מסכים אתך.פעם בשבוע את חייבת לבוא לי ביציאה כזאת,שובר לי את השגרה היפה.............

אחלה, מצויין

לא מתכוונת להזיז אותך מילימיטר מאי ההסכמה שלך! פנג שואי אינו נתון להגדרה אישית, כלל וכלל זוהי אומנות בת אלפי שנים... עובדת יום יום שעה שעה... גדולי עולם משתמשים בה, וגם אני. מה אני יכולה לספר לך מלבד הנסיון האישי שלי... אתה לא יודע מה תרצה בעוד 10 שנים, יש לי חדשות בשבילך. היום, אתה חושב שזה מה שתרצה בעוד 10 שנים... זה ממש לא בטוח, יכול להיות בעדו שנה וחצי תרצה לבד להפתר מזה... הרעיון הוא לא להתרגש כל פעם מחדש ממה שהיה אלא, לפנות מקום להתרגשויות חדשות, עכשיות... אני ממשיכה באופן ברור בדרכי, אם זה ישבור את השיגרה, מצוין, אם לא אז לא...

galfabi

New member
ועוד דבר

בתוכנית על פנג שואי שמשודרת בערוץ החיים הטובים, אני זוכרת בבירור שהיועצת אמרה שכל מה שעושה לך טוב, הוא בריא לך. כלומר ברגע שיש לך הרגשה טובה בבית שלך, הכל יזרום. כשבעתיד אני אהיה אמא, אני לא חושבת שאני ארצה מתישהו לזרוק את התמונות של הילד שלי, אני חושבת שזאת מזכרת מתוקה. זה כמו שאני רואה תמונות של אמא שלי ואני אומרת "איך שאני דומה לה...". אנחנו רק בני אדם, אז למה להתחיל בתהליך מסויים שהרי כולם יסכימו שהוא די אכזרי. האם התורה הזאת נכתבה ע"י בני אדם או רובוטים? שלא תביני אותי נכון, אני מאוד בעד לשנות על מנת שדברים יסתדרו לטובה עבורנו, אבל זה כבר נשמע לא אנושי. אני באמת רוצה להבין איך זה עובד, ובמה זה יכול לעכב אותנו

רק העשייה תרגותם לך להבין

תראי, אמרת שעדיין אינך אם אז בערת השם, כשתהיי בהריון, אני בטוחה שתקראי ספרים על הלידה, ואין זה, ומה זה, ואיך זה יהיה, וכן הלאה ואולי אפילו תראי סרטים ממשיים על זה. אבל... איך זה עבורך את תדעי רק אחרי שתלדי. אי אפשר ללמוד מספר, או מטלויזיה או מהאינטרנט. הלמידה היחידה האפשרית היא העשייה... מבלי להקל ראש בתוכנית של ערוך הטלויזיה... הנקודה היא נכונה, באמת כך הם הדברים אבל...זה לא סותר את העובדה שכשיש חפצים רבים בבית שאינם בשימוש... הם חוסמים. חיינו יכולים להיות הרבה שנים בסדר ופתאום ממקום לא ברור מגיע משהו... זה לא אומר שהכל קשור לחפצים, כן או לא...אבל... לא הייתי מקילה ראש... בבוא הזמן, אם תמישיכי להעמיק בפנג שואי, נוכל לשוחח על ההיבטים היותר עמוקים של העניין. כל עוד את רוצה להבין... עדיין לא נפתחה הדלת...

SHAHAF UZI

New member
החוקים של הפאנג הם חוקים נוקשים

וחד משמעיים או שהם נתונים גם להגדרה? כי אם הם נתונים להגדרה,אז אנחנו מסכימים,ושוב חוזרים לשגרה שלנו.....

נו, ומה?

נחזור לשגרה ונשתעמם?
חוקי הפנג שואי נאספו במשך אלפי שנים בסין. ההסתכלות היא על הטבע והאדם ויחסי הגומלין שיש לו עם הסביבה. אנחנו כל הזמן משפיעים ומושפעים מהסביבה. אי אפשר ללמוד פנג שואי ברגע, וגם לא כדאי ל"הגדיר"... המילה להגדיר אומרת גדר...ופנג שואי דבר ראשון פורץ הכל ואח"כ עושה סדר... יש חוקים חד משמעיים, יש כאלה שמגדירים ויש כאלה שגם וגם...

SHAHAF UZI

New member
אני ..........חושב......שאני

שומע בין השורות,שהפנג שואי נתון גם לפרשנות אישית......וזה מקובל עלי.

כל דבר נתון לפרשנות

אישית...הכל לחלוטין! החל בשרוכים וכלה בטפול בבעיות שברומו של עולם. כל אדם מביא את עצמו לתוך מה שהוא עושה. אחרי שאתה בקי בחומר, שולט בו ומנוסה, אתה מביא את עצמך לתוך הדברים. כמו הרצאה בלי דפים... זו גם הסיבה שאומרים שאם תשאל 10 מומחים, תקבל 10 דיעות שונות. אבל... זה לא כך במקרה זה... ההמלצה של פינוי חפצים אינה קשורה לשום פרוש. זוהי המלצה טהורה וגם ההסבר שלה אינו פרוש אישי שלי... אם שמעת אותי שם, בתוך ההסבר, זה רק בגלל שאני מאמינה בדברים אלה בצורה שלמה...שבאה בעקבות ההתנסות האישית שלי. משפט סיני עתיק אומר: "אם ברצונך לחולל שינוי, פנה לפחות 27 חפצים מביתך..." היחסים שנבנים בין האנשים, יחסי חברות, עבודה, קירבה מטפל ומטופל, מבוססים על פרשנות משותפת ובעלת אותו בסיס של האנשים. אם אין הבנה משותפת של הדברים לא יוכל להתקיים שיתוף פעולה, וזה בסדר גמור.לא כולם מזדהים, או מאמינים או מקבלים הכל. אחד התנאים ההכרחיים להצלחתו של יעוץ פנג שואי (לא דרך האינטרנט אלה בבית ממש) הוא יחסי אמון בין מי שרוצה ביעוץ לבין היועץ. כמו בכל יעוץ - עיצוב, עריכת דין, רופא, יועץ מס וכו'... חשוב האמון בין בני האדם.

SHAHAF UZI

New member
יש לי עוד שאלות שמתקשרות לתגובה

האחרונה שלך,אבל יש לי אינטרס להמשיך להיות מטופל שלך,וחבל לי לקלקל מערכות יחסים עם אנשים שאני מעריך,.....אז אני פורש מהדיון למרות שיש לי המון מה לאמר,ובשבילי זה חידוש לפרוש באמצע דיון,כי זו הפעם הראשונה שלי........באמת.ואני חש עם זה טוב,כי יהיו לנו עוד הרבה "מחלוקות" לא?

SHAHAF UZI

New member
ושכתי לאמר תודה על ההתיחסות המאד

רצינית לשאלות שלי,בתוכן, ובאורך

galfabi

New member
אביבה, אז איך זה מתקשר לכמות?

למה אני יכולה לשמור 3 תמונות ולא 20 תמונות? מה ההבדל?
גלית

למעלה