ומה אתם הייתם עונים?

שלוש וחצי,

והיא מכירה היטב את "איך באים ילדים לעולם". אני בהריון עכשיו ואנחנו קוראות את זה הרבה ביחד...

limori

New member
אנחנו אמרנו לרואי שהיה פחות או יותר בגיל

של גייל שהוא היה זרעון קטן בגוף של אבא שחיכה למפגש יחד עם אמא. וכמובן ש"ילד בא מאהבה" מאד עזר. אני ממליצה לך גם על הספר "בטן של אמא" אני לא מקריאה לרואי את הסיפור ,אנחנו רק מתגלגלים מצחוק מהתמונות. הספר נמצא בגן של רואי כבר שבוע, ויום יום הילדים מבקשים מהגננת שתקריא להם והיא מציאה סיפור כי עברית היא לא יודעת.

הורה

New member
תשובה ברמת התא

כמו שמסתכלים על זרע של צמח ולא רואים את הכל, כך אצל האדם יש תאים שמחכים להתפתח ברגע הנכון. וכל דבר מגיע בזמן שלו. קודם "זמן" ההורה ואחר כך "זמן" הילד. בעקרון המידע הביולוגי קיים. (זה נכון שהזרע האנושי הספציפי לא היה באופן מעשי, אבל באופן עקרוני היה המקור להתפתחות).

אבא של גייל נדרש לקרוא את כל

ההתייחסויות והן יפות. לדעתי השאלה בכלל עלתה מלכתחילה בגלל שגייל מכירה את הספר, ואת המושגים ה"ביולוגיים". השאלה לדעתי דורשת מחשבה הרבה יותר רחבה (יש קואן זן שדומה לה להפליא), והתשובה "זמן של הורה" ו"זמן של ילד" מצאה חן בעיני במיוחד. אבא של ג.

ר-חלי

New member
התשובה אינה עונה לשאלה של גייל

דנה היא כבר יודעת איך תינוקות באים לעולם והיא שאלה על העבר הרחוק וגם על זה יש כל מיני גישות ולגבי ההסברים המשעייד אם את עוד לא נולדת ואולי גם אבא של גייל לא באותו זמן זה לא הגיני שגייל היתה ביצית וזרע בלי שום לאיך להסביר לה איך באים תינוקות לעולם.

כרמית מ.

New member
אמנם דסי טעתה בשם

אבל אני מאד מסכימה עם אפרת. זה בכלל לא עניין, בעיני, של להסתיר את עובדות החיים. דווקא ההתיחסות לזרע וביצית נראית לי "מסתירה את עובדות החיים" - מעין בריחה מהתמודדות עם התשובה "עוד לא היית" שהיא קשה לתפיסה. אם השאלה היתה "איך נוצרתי" או משהו בסגנון - אפשר לענות, ולפרט יותר או פחות, אבל השאלה היא איפה הייתי. והתשובה היחידה שאני יודעת עליה היא "לא היית". כמו שהשאלה איפה הילדים, או הנכדים, שלה תקבל את התשובה ההגיונית: אין לך ילדים/נכדים. הם לא קיימים. נכון שקיים פוטנציאל להיותם, אבל זה הרבה יותר מסובך להבין, ולא ממש נראה לי שזו היתה כוונת השאלה.

למעלה