ומה אשמים הילדים?

sharonhaimov

New member
אז למה התחילו מסעות הצלב?

את הדת אפשר לפרש בכל דבר, הפירוש הדתי הזה (בעקבות היותו דתי), משפיע על ההתנהגות של האנשים בצורה קיצונית (אם לא תעשו ככה, האל יעניש אותכם בלה בלה בלה...). למשל, בן לאדן, האם בן לאדן היה פועל בצורה שהוא פעל אם לא הייתה דת? אני בספק. חוץ מזה, בן לאדן לא בידיוק סבל מכיבוש מערבי, או מעוני, להפך, אוסמה בן לאדן הוא אדם משכיל, בא ממשפחה עשירה שקיימה יחסים כלכלים עם חברות אמריקניות, כולל עם חברת הנפט של משפחת בוש!. למה הוא עשה את מה שהוא עשה? האמונה הדתית שלו. איך אתה יכול להסביר את הפעולות של איראן? רק הרצון להפוך למעצמה? או שאולי המהפכה השיעית רדיקלית קשורה לעניין? יש לזכור, נשיא איראן שייך לזרם משיחי דתי, הוא באמת מאמין שעל האיסלאם (השיעים בלבד), צריכים להשתלט על ציביליזציה המערבית (התאסלמות וחזרה בתשובה בכל העולם). ואתה מוזמן לפתוח את הסורה מידי פעם, הם לא ממש מרחמים על כופרים. ד"א, אתה יודע איך התחילה הדת המוסלמית? מוחמד שכר צבא שכירי חרב, עבר מכפר לכפר ושכנע אנשים להתאסלם, מי שלא התאסלם, חיסלו אותו. גם הנצרות התחילה מבתור דת נכפת, האימפריה הרומית. בקיצור, הדת היא לא הגורם הישיר לכל המלחמות, אבל האפשרות לתת פרשנות דתית כדי להצדיק מלחמות, גורמת להקצנה של סכסוכים.

מחל1

New member
אם היית יודע לקרוא ערבית

היית מסוגל להבין את משמעות החתימה שלי. כאיש ארץ ישראל, אני ממליץ לך ללמוד ערבית לפני שתבסס טענות על מידע חלקי וסטיגמות.

masorti

New member
אני מבין רק חלקית...

ישראל היא מדינתנו (?) תהיה כאן בארצנו מדינה ערבית (?) היא (?) (?) אולי תואיל להשלים את החסר.

InDaHouse

New member
תרגום (טוב שאתה יודע ערבית

תזדקק לזה כשתהיה מיעוט) תרגום: ישראל היא מדינתנו לא הייתה על אדמותינו גם מדינה ערבית (*נראה לי שהמשורר הגזען התכוון לומר لن כלומר לעולם לא תהיה - אבל זה בסדר אנאלפבתיות אפשר לפתור גזענות קצת יותר קשה*) היא שלנו לעולם. (*או עד שלאירן תהיה פצצה...*)

איתיet

New member
בחצי האי ערב, המולדת הערבית

ב632, נפטר מחמד והחליף אותו אבו בכר. מספר שנים לאחר מכן עמר כבש את ירושלים וטבח בתושביה היהודים שנשארו תחת האימפריה הביזנטית. על איזה כפרים אתה מדבר?

sharonhaimov

New member
הוא קודם עבר בכפר והציג את האסלאם

אחרי זה הוא וחברים שלו הסבירו את זה קצת יותר טוב. נא לא להתכחש לאמת, תודה!

איתיet

New member
איזה כפרים היו בשנות ה20 של המאה ה7

אוהלי בדואים בחצי האי ערב.

sela v

New member
הדגש צריך להיות על גזעני

דרך אגב קיבלתי גם אתרים יהודים שמציגים את הצד השני באור דומה. ככה שהגזענות קיימת משני הצדדים, ואני מתפלא על אקרא שירד כל כך נמוך.

מחל1

New member
זו לא הגדרה של גזענות

מגן הדוד בראש הדף, מעיד על אנטישמיות מהסוג הנמוך ביותר. בשעה בה נלחמת מדינת ישראל מול מי שמנסה לחסל את אזרחיה. הטרור לא מפריד בין דם יהודי לערבי.

sharonhaimov

New member
אתה יכול להשוות את רמת הגזענות

בין שני הצדדים (ואני לא מדבר על ערבי ישראל, הערבים בכלל). תבקר פעם בקהיר, ותגיד לי שמה שקורה שם, זה לא תעמולה אנטישמית.

sela v

New member
אם אתה רוצה לדעת הייתי פעמים בקהיר

ויותר מזה הייתי גם בבירות מתי ששיחררו את האסירים הלבנונים בשנת 2000, ורציתי לדעת היכן החגיגות, אף אחד לא ידע להגיד לי, ולא ראיתי כלום. זה מראה לך את העניין שלהם בנושא. בטוח שעכשיו בלבנון שונאים את ישראל בגלל מה שהיא עושה, אבל גם פה שונאים את החיזבלה שיורה עלינו, ובמלחמת המפרץ הייתה שנאה לעירק. גזענות יש בכל מקום בעולם, גם איפה שיש כסף (אירופה וארה"ב), ובמקום להלחם בה יש אנשים שמקבלים את זה, ואומרים שאם הם גזענים גם אנו צריכים להיות גזענים.

sharonhaimov

New member
ביירות היא עיר מערבית לכל דבר,

גם קהיר בחלקה. ומעניין, אין לך מושג על הסדרות האנטישמיות שמופקות בטלוויזיה המצרית? גם בערוצים ממשלתיים. ויש הבדל עצום בין האנטישמיות במצרים לעומת הגזענות באירופה וארה"ב, לפחות באירופה ובארה"ב הטלויזיה לא מעודדת אנטישמיות או גזענות, אבל במצרים כן.

sela v

New member
מאיפה אתה יודע מה קורה בקהיר

האם אתה חי שם או שניזון מאתרי תעמולה ימנים?

אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק

אביהם של הילדים ההרוגים רואיין היום בגלי צה"ל. הוא כמובן תומך בחיזבללה, טוען שהחיזבללה יורה רק על מטרות צבאיות ולא יורה טילים על אזרחים, שהחיזבללה הוא ארגון שואף שלום שבסך הכלרוצה את שיחרור האדמות הלבנוניות הכבושות וכמובן שישראל אשמה בכל.... רזי ברקאי היה פשוט המום. הוא שאל אותו על איזה אדמות הוא מדבר שהרי יצאנו מלבנון לפני שש שנים והתשובה היתה מלמול... אחיהם של הילדים אמר במקום אחר שהם "שהידים" יותר ויותר אני משתכנע שביההו לבין אזרחי ישראל הפלסטינים אין שום מכנה משותף. הדרך היחידה שחיות איך שהוא איתם זה על ידי הפרדה בין העמים.

למעלה