ומה אח"כ?

M o n a L i s a

New member
ומה אח"כ? ../images/Emo122.gif

החל מהסמסטר הזה (סמס' ב', שנה ב') התחלתי לחשוב על הרגע שבו אסיים את התואר הזה, בשנה הבאה
. מה שברור לי זה שאני רוצה להמשיך ללמוד הלאה או לעשות אולי הסבה להנדסה...לא בטוחה. ככל שחושבים על זה יותר זה יותר מפחיד, אפילו התחלתי לחשוב איזה קורסים לשפר כדי להעלות את הממוצע. לא מפחיד אותכם הרגע של אחרי? אחרי התואר הראשון שמהווה חלק כ"כ גדול בחיים שלנו...אחרי זה כבר באמת יוצאים "החוצה" ואין יותר מסגרת לברוח אליה כמו בית ספר, צבא, אוניברסיטה, אפילו תואר שני זה כבר לא אותו הדבר.... אני היחידה שמפוחדת עם מה יהיה הלאה? שהכל לא יתברר כטעות גדולה (ההשקעה בתחום הזה)?

lollapalooza

New member
מפחיד, מפחיד, את לא היחידה.

אבל אני יודעת שבתחום שלי, למשל, אין שום עבודה, אלא אם כן אני ממשיכה ללמוד ונשארת באקדמיה עד סוף ימי. אז אני לגמרי מתחילה מאפס
.

ViolSastrad

New member
את לא היחידה... ../images/Emo4.gif

לצערי גם אצלי המצב דומה
(לא רוצה לחשוב על זה...
) כיום תואר ראשון בלא מעט תחומים לא נחשב, וזה ממש מרגיז
... אחרי טרחה של לפחות 3 שנים מגלים שאנחנו שוב מתחילים מהתחלה, או במקרה אחר - נראה, שבכלל לא נעסוק במה שלמדנו... מצד שני - נראה את אותם אנשים שעשו איזו "השתלמות" באיזה רבע מקצוע ונהיו לפחות סמנכ"לים של חברה מצליחה.. אין צדק בעולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

shay4442

New member
אני מאמין שהכל קורה לפי תוכנית

ככה שאני לא מתכוון להתעסק יותר מדי בלימודים שלי שהם בעלי ביקוש נמוך בשוק , חוץ מזה אם אני אתחיל לחשוב על זה אני לא אוכל לתפקד וחוץ מזה אם הייתי חושב על פרנסה לא הייתי לומד את מה שאני לומד....

מאוד מפחיד-

פוחדת לא למצוא מקום לעשות סטאז'- למרות שמכירה הרבה מורים, שאולי יעזרו לי בנושא הזה. ופוחדת שלא יאהבו את הרעיון של המסלול שלי ויפחדו שאני באה לעשות מיליון שינויים, כי סה"כ זה לא ככה אבל אחרים לא מבינים את המהות של המסלול ותופשים את זה לא נכון. אני פוחדת מה יהיה עם המצב הכלכלי, כי בהוראה לא בדיוק מרוויחים הון גדול...

מפחיד ולא מפחיד

מפחיד- כי בכל זאת לאחר סיום התואר אי אפשר לדעת מה יהיה...אני גם בכלל לא יודעת במה אני רוצה לעסוק. מה שכן- אני לא מפתחת ציפיות ויודעת שהיום תואר ראשון הוא לא יתרון כ"כ משמעותי כמו שנדמה לפעמים
לא מפחיד- בכלל שכבר עכשיו, כמעט באמצע התואר, אני יודעת שזו הייתה טעות
[האמת שמההתחלה ידעתי] אומנם לומדת דברים חדשים והכל, אבל במישור התעסוקתי אני מודעת שהתואר לא כ"כ יעזור לי.

ChilD SouL

New member
גרמניה../images/Emo45.gif|כ|../images/Emo45.gif

למרות שאני בעד ההצעה של ליר, אוסטרליה - חלום חיי.

beniNC

New member
ממממ

עכשיו סימתי סוג 2 בהנה"ח, ימצא עבודה באיזה משרד במקביל יעשה חשבונאי בכיר מדופלם ועוד שנתיים ראית חשבון:p הצפי שלי אחרי קבלת הרשיון של רואה חשבון הוא , בגיל 30 -35 לפתוח פירמה עסקית משרד רואה חשבון עם שילוב של עורכי דין משהו לפנים:p... עד אז אלוהים גדול

הייבי

New member
מפחדים כמו כולם

אני קצת לפני האמצע, אומנם כבר סגרתי סטאז' (עריכת דין) אז השנה הראשונה אחרי התואר דיי מאורגנת, אבל זה די מפחיד מה לעשות אח"כ.. קודם כל הבחינות בשביל להוציא את התעודה דיי מפחידות ואח"כ השאלה: לחפש עבודה כעו"ד? ככלכלנית (אני עושה גם תואר בכלכלה), אולי לחזור לאקדמיה לתואר שני ואם כן אז במה? זה דיי מפחיד להתבגר במיוחד שיש תמיד את השיקול הכלכלי של: לגור מחוץ לבית, להחזיק את עצמך ככה שנראה לי שדיי לוקחים מה שמוצאים וממשיכים משם.. אף פעם אי אפשר לדעת לאן החיים יגלגלו אותנו

beniNC

New member
דוקטורט נשאיר לפנסיה...

שלא יהיה משעמם,יהיה מה ללמוד,בנתיים נסתפק בתואר שני :p

M a t h 0 0 7

New member
הרי לפניכם, חברי הפורום

תמונת מצב האקדמיה בישראל. ולא, אני לא בן-אדם.

למעלה