ברוכים הבאים לכלא..
והרי המילים שיכניסו אותך לכלא... צריך, חייב, מוכרח, לא יכול, לא מסוגל, אני מפחד. והרי המילים שישחררו אותך לחופשי.. יכול, בוחר, רוצה, בא לי, ככה, אני הולך על זה !, אני יעשה מה שבא לי. בן אדם יכול לחיות בטבע, לא לעשות כלום.. להסתובב.. לשבת.. לחיות. לא לעשות כלום, או יותר נכון ... לעשות כלום. הטבע, לא תיכנן שהבן אדם יצטרך לעשות משהו. וגם הדברים שאולי אולי אולי אולי אנחנו באמת צריכים.. הם מאוד מעטים. המכתב שלך והמילים שהשתמשת מעידים על תהליכי מחשבה שתוקעים אותך בחיים, ואני מקווה שתרחיקי ראות כדי להבין זאת ולשנות. תקראי את ההודעה שלך שוב... בבקשה ! רק שימי לב מה קורה שם בדיוק. התחלת את המכתב בשאילת שאלה יפה. האם אני תמיד עושה מה שאני רוצה לעשות, עכשיו אנחנו מדברים עלי.. והמשכת את זה ב"משפט שאומרים" לפעמים יש דברים שצריך לעשות גם אם לא רוצים כמה פעמים אמרו לך את המשפט הזה עד שאת משננת אותו ככה כאילו הוא שלך ומתוכך וכאילו כולם עושים דברים שהם לא רוצים וצריכים? ושימי לב גם שלא אמרת "אני צריכה לעשות.." אמרת "צריך.." כולם צריכים .. בני אדם, זה הטבע. אם כולם עושים את זה.. אז ממש קשה להתווכח איתך הא? יש לך צידוק ענק! כי ככה את באמת מאמינה. ואת אומרת את זה על כולם, כדי שלא תרגישי שאת עושה משהו ´לא בסדר´. זה רק משפט שאת אומרת לעצמך, וזה המשפט שתוקע אותך, ומכניס אותך לכלא. המשפט הזה הוא איננו נכון. תשאלי את עצמך את השאלה הבאה... כשאת אומרת לעצמך "אני צריכה.....", האם זה לא אומר במובן מסויים, שבעצם מה שמכוון אותך בנקודה הזאת בחיים.. זאת לא את, אלא המשהו הזה שכאילו מכריח אותך לעשות משהו ? ואז אם משהו אחר מכוון אותך .. אז האם את בשליטה בחיים? יש לך חופש בחירה -מוחלט- בעולם הזה... זה העולם שלך! את חופשיה בעולם הזה.. לחלוטין. מהיום תחליפי את המילים - אני צריכה, ב.. אני רוצה. ואז את במציאות סוף סוף.. אני רוצה ללמוד, אני רוצה לעבוד.. בגלל זה אני עושה את זה !, אם לא טוב לי פה אני תמיד יכולה לעזוב.. אבל רגע ! אם אני יעזוב אז לא יהיה לי כסף, טוב אז עדיף לי להישאר.. כי..... אני רוצה ! זה מה שאני בוחרת, זה שווה לי את זה. את מבינה את ההבדל? אבל את אומרת לעצמך - פאק, אני צריכה כסף.. אין לי ברירה.. לא! את רוצה כסף! ולכן את עושה את זה, וזה מה שאת בוחרת, את לא צריכה כלום! את מתחילה להבין אותי? את לא צריכה לעשות כלום.. שום דבר.. ZIP ! במקומות שאת אומרת "צריך" את מגבילה את החופש שלך.. את בתוך כלא.. ואת מרגישה את זה. שם זה איפה שאת מכניסה שיט לחיים שלך. כמובן שאת יכולה לומר לי .. "אבל אם אני אבחר מה שבא לי .. אז יש לזה מחיר" ואז אני אומר לך שבאותו מקום יש רווח. כי את המחיר את משלמת עכשיו בגדול... מחיר החופש שלך. איך הביטוי העצמי שלך? בכל דרך שתבחרי ללכת יש מחיר ויש רווח, ושם החופש בחירה שלך. לבחור את הדרך. אין דרך שאת לא יכולה ללכת בה, ואין דרך שאת צריכה ללכת בה. כי את בן אדם מיוחד ושונה, ומה שמתאים לכולם לא מתאים לך בהכרח. ואגב.. רוב האנשים עושים מה שהם לא רוצים לעשות כי הם אומרים לעצמם שצריך, בצורה הזאת החברה שלנו מעודדת אנשים לבחור בחיים את מה שהחברה רוצה שהם יבחרו. את יכולה לעשות כל מה שעולה על דעתך.. ניסית להשתגע פעם ? לשים זין?