ולמי התשובה ?

sunrise of love

New member
זהו הרגתם אותי, תנו לנוח..........

טוב טוב,,,,,תנוחו......לא לא תמשיכו..... בחיי הצחוק הזה שאני צחקתי עכשיו.....אין מילים אתם נהדרים. שרון, אתה משהו!!!!!!! טוב וגם אתן פולניות בסדר..........

מיקוד?

עברת בין סקאלה ענקית של נושאים במכתבך.. שמת לב ? את חווה את זה גם בחיים?.. מיקוד ? אנסה להתייחס .. בקשר למקצוע .. את הרי עושה את מה שאת רוצה לעשות לא ?.. אחרת, למה את עושה את זה? אני מניח שתתני לי פה סיבות וסיבות וסיבות ל-למה, אבל את מבינה שאת עושה שיקולים וסיבות.. ובסוף, לפי כל השכלול של כל הסיבות והשיקולים.. את עושה בסוף מה שאת רוצה.. ? ויש לך גם מלא סיבות ל-למה, את צריכה.. חייבת.. אין משהו אחר.. סיבות סיבות סיבות .. שבסוף את בוחרת במה שהכי נראה לך (למרות הכל). חשוב להבין את זה.. שאת עושה מה שאת רוצה .. תמיד . נושא פשוט ומורכב להפליא. נושא שני.. הדייט ! :) מזל טוב על האושר שגילית בתוכך (איזה כיף לומר את המשפט הזה!) ועם זה אני רואה שהרבה תובנות צצות לך והרבה שאלות.. שיובילו אותך בסופו של דבר לתובנות אחרות.. תובנה נהדרת היא .. לא להתפשר. כי כולנו יודעים איך זה מרגיש להתפשר .. RIGHT ? והיות והחלטת לא להתפשר.. תיהיי בטוחה שתקבלי את מה שאת רוצה בסופו של דבר. הדרך למצוא היא פשוט לנסות ולנסות ולבדוק ולעשות בלי חשבון בלי שיפוטיות עד שמוצאים. אם לא מצאת עד היום.. זה כנראה כי חיפשת במקום הלא נכון. חישבי רגע על המקום הזה שאת אומרת עליו "מה פתאום לשם!" כי שם נמצאת התשובה שלך.. שם נמצא הבחור שלך.. עם איזה בחורים לא היית יוצאת? וזאת התשובה גם לעבודה שלך... הופה .. הנה.. עלה לי .. (יש לי נוהג לא למחוק דברים שכתבתי למעלה אחרי שעלה לי רעיון חדש) את פועלת בדרך מאוד שיגרתית בחייך לא .. ? גם בקשר לעבודה .. וגם בקשר לבן זוג.. הולכת רק למקומות של עבודות ולימודים, שצריך תואר, של מוסדות, של בוסים, נסי להיות יצירתית... על מה לא חשבת עדיין? תיהיי פתוחה לקבל רעיונות ´מופרעים´ צאי מהריבוע... :) השאלה היא רק אם תקשיבי למקומות הלא שיגרתיים האלה.. האם תקשיבי לי?.. הרי אלה דברים לא שיגרתיים מה שאמרתי לא ?

rubber duck

New member
כתבת פה דבר אחד שלא ממש מובן לי

האם אתה תמיד עושה מה שאתה רוצה נכון זו השאיפה של כל אדם אבל לפעמים יש דברים שצריך לעשות גם עם לא רוצים קח בחשבון שיש דברים שעושים על מנת לשרוד שרון

ברוכים הבאים לכלא..

והרי המילים שיכניסו אותך לכלא... צריך, חייב, מוכרח, לא יכול, לא מסוגל, אני מפחד. והרי המילים שישחררו אותך לחופשי.. יכול, בוחר, רוצה, בא לי, ככה, אני הולך על זה !, אני יעשה מה שבא לי. בן אדם יכול לחיות בטבע, לא לעשות כלום.. להסתובב.. לשבת.. לחיות. לא לעשות כלום, או יותר נכון ... לעשות כלום. הטבע, לא תיכנן שהבן אדם יצטרך לעשות משהו. וגם הדברים שאולי אולי אולי אולי אנחנו באמת צריכים.. הם מאוד מעטים. המכתב שלך והמילים שהשתמשת מעידים על תהליכי מחשבה שתוקעים אותך בחיים, ואני מקווה שתרחיקי ראות כדי להבין זאת ולשנות. תקראי את ההודעה שלך שוב... בבקשה ! רק שימי לב מה קורה שם בדיוק. התחלת את המכתב בשאילת שאלה יפה. האם אני תמיד עושה מה שאני רוצה לעשות, עכשיו אנחנו מדברים עלי.. והמשכת את זה ב"משפט שאומרים" לפעמים יש דברים שצריך לעשות גם אם לא רוצים כמה פעמים אמרו לך את המשפט הזה עד שאת משננת אותו ככה כאילו הוא שלך ומתוכך וכאילו כולם עושים דברים שהם לא רוצים וצריכים? ושימי לב גם שלא אמרת "אני צריכה לעשות.." אמרת "צריך.." כולם צריכים .. בני אדם, זה הטבע. אם כולם עושים את זה.. אז ממש קשה להתווכח איתך הא? יש לך צידוק ענק! כי ככה את באמת מאמינה. ואת אומרת את זה על כולם, כדי שלא תרגישי שאת עושה משהו ´לא בסדר´. זה רק משפט שאת אומרת לעצמך, וזה המשפט שתוקע אותך, ומכניס אותך לכלא. המשפט הזה הוא איננו נכון. תשאלי את עצמך את השאלה הבאה... כשאת אומרת לעצמך "אני צריכה.....", האם זה לא אומר במובן מסויים, שבעצם מה שמכוון אותך בנקודה הזאת בחיים.. זאת לא את, אלא המשהו הזה שכאילו מכריח אותך לעשות משהו ? ואז אם משהו אחר מכוון אותך .. אז האם את בשליטה בחיים? יש לך חופש בחירה -מוחלט- בעולם הזה... זה העולם שלך! את חופשיה בעולם הזה.. לחלוטין. מהיום תחליפי את המילים - אני צריכה, ב.. אני רוצה. ואז את במציאות סוף סוף.. אני רוצה ללמוד, אני רוצה לעבוד.. בגלל זה אני עושה את זה !, אם לא טוב לי פה אני תמיד יכולה לעזוב.. אבל רגע ! אם אני יעזוב אז לא יהיה לי כסף, טוב אז עדיף לי להישאר.. כי..... אני רוצה ! זה מה שאני בוחרת, זה שווה לי את זה. את מבינה את ההבדל? אבל את אומרת לעצמך - פאק, אני צריכה כסף.. אין לי ברירה.. לא! את רוצה כסף! ולכן את עושה את זה, וזה מה שאת בוחרת, את לא צריכה כלום! את מתחילה להבין אותי? את לא צריכה לעשות כלום.. שום דבר.. ZIP ! במקומות שאת אומרת "צריך" את מגבילה את החופש שלך.. את בתוך כלא.. ואת מרגישה את זה. שם זה איפה שאת מכניסה שיט לחיים שלך. כמובן שאת יכולה לומר לי .. "אבל אם אני אבחר מה שבא לי .. אז יש לזה מחיר" ואז אני אומר לך שבאותו מקום יש רווח. כי את המחיר את משלמת עכשיו בגדול... מחיר החופש שלך. איך הביטוי העצמי שלך? בכל דרך שתבחרי ללכת יש מחיר ויש רווח, ושם החופש בחירה שלך. לבחור את הדרך. אין דרך שאת לא יכולה ללכת בה, ואין דרך שאת צריכה ללכת בה. כי את בן אדם מיוחד ושונה, ומה שמתאים לכולם לא מתאים לך בהכרח. ואגב.. רוב האנשים עושים מה שהם לא רוצים לעשות כי הם אומרים לעצמם שצריך, בצורה הזאת החברה שלנו מעודדת אנשים לבחור בחיים את מה שהחברה רוצה שהם יבחרו. את יכולה לעשות כל מה שעולה על דעתך.. ניסית להשתגע פעם ? לשים זין?

rubber duck

New member
לא מצאתי קשר לכלא

האם אתה צריך לאכול ? התשוטבה היא כן יכול להיות שתוכל להסתדר מספר ימים ללא אוכל אבל בסוף לא תהיה לך ברירה ועוד משהו האם הייתי צריך לעבור את הכימוטרפיה או לא ?!!! יש דברים שאני לא צריך לעשות יש דברים שאני ורצה לעשות ויש דברים שאני חייב לעשות שרון

מאוד קשה לתפוש את זה

וזה נושא שעלול לעורר מהומות אם נגשים אליו בצורה הלא נכונה. (נכון ´איש ללא תכונות´?) בוא תענה על זה אתה.. האם היית צריך לעבור את הכימוטרפיה ? וטיפ, אם התשובה שלך היא "כן.. כי אחרת.." כלומר שיש לך ברירה, וכשיש ברירה אז זה לא ´צריך´, זה בוחר/רוצה. אני מניח שאני מדבר עכשיו על נושא רגיש.. ולכן קצת לא בטוח אם עלי לומר את הדברים הבאים.. אבל.. נקפוץ למים. אתה מעדיף לעבור כימוטרפיה בשביל הסיכוי להינצל.. בשביל לא לסבול.. בשביל בשביל בשביל בשביל בשביל ... ובסופו של דבר זאת הבחירה שלך. יש לך אפשרות אחרת.. של לא לעבור, אבל אתה לא רוצה לבחור באפשרות הזאת. החופש בחירה שלך היה מצוי בין שתי האפשרויות האלה. ואם כבר בחרת לעבור כימוטרפיה.. אז הגישה המועילה ביותר תיהיה להבין שאתה בחרת את זה, אף אחד לא הכריח אותך. יכול להיות שהמחיר של לבחור אחרת כל כך כבד בשבילך שאתה תגיד שכבר אין לך ברירה.. אבל זה לא נכון. בן אדם גם יכול לבחור לא לאכול. הוא יכול.. הוא ימות.. זה נכון. אבל הוא יכול לבחור לא לאכול. אנחנו נכנסים עכשיו למקום שלא רציתי להגיע אליו.. כי עכשיו נכנסתי לתחום פילוסופי.. או יותר נכון בגרוש. מה שדיברתי עליו קודם הוא על הגישה.... כי ברגע שתתייחס לכל דבר בחייך כאל דברים שאתה רוצה, ולכן עושה. אתה תחוש חופש מופלא, ולא תרגיש חייב שום דבר, ותדע שאת כל מה שאתה עושה אתה עושה מבחירה.. והרגשה של שליטה מוחלטת בחייך.. ולא ששום דבר אחר מנהל אותך. אתה גם ככה עושה הכל מבחירה.. השאלה אם אתה יודע את זה או שאתה אומר לעצמך שאתה עושה את זה כי אתה חייב.

rubber duck

New member
מקבל את הגישה

אני חייב לציין שאחרי שקראתי את השורות האלו הרגשתי אחרת הרגשתיע שמשהו זז אצלי להגיד שהפנמתי את זה - עדיין לא אבל למדתי דיי הרבה ומקווה להצליח להפנים את השורות הללו
תודה שרון

ההא,,ידידי הטוב

אם אתה מסביר את זה ככה...אז הרי... זה מה שאני עושה כל הזמן.
ואם ככה..אז דעותינו בכלל לא חלוקות.
(טוב,אולי קצת..) אתה בעצם אומר לתפוס את העולם ואת הבחירה שלנו בתוכו כבחירה מרצון ואו אז אנו מעלימים את כל הלבטים והסכסוכים הפנימיים אשר עשויים להיווצר בתוכינו וכתוצאה מכך יכולים להפנות את האנרגיות הללו לכיוונים יוצרניים ובכך למנוע את התעכבות התפתחותינו הנפשית ולעודד צמיחה בכל מצב ומצב בחיים במקום נסיגה ושקיעה. נו,בסדר,כאשר תופסים את העולם בצורה הזו ומצליחים להתמיד בכך,או אז יש לנו מעט מאוד סיבות שלא להרגיש בטוב. ואנו הרי רוצים להרגיש בטוב. נניח(אם ניקח דוגמא מאוד קיצונית) חלינו במחלה קשה,אזי יהיה לנו הרבה יותר נוח להתמודד לו נראה את היווצרות המחלה כבחירה שלנו,אשר אנו נושאים בתוצאותיה ויכולים להפוך בגישה נכונה את התוצאות הללו כרצונינו. זה לא אומר בהכרח שנצליח בכך תמיד,אבל זה בהחלט אומר שנרגיש יותר טוב ויותר שלמים עם עצמנו בזמן שנותר לנו ואולי אפילו נעזור לגוף להבריא כתוצאה מכך. כי איזו ברירה אחרת עומדת לפנינו,להסתכסך עם עצמנו,להיות מפולגים וקרועים פנימית,לנהל עם עצמנו מלחמת אזרחים?כן,זאת ברירה וגם בה אנו יכולים "לבחור",אם כי אדם חזק מבחינה תבונית ואישיותית לא יבחר בבחירה אשר כזאת. אדם שינהג כך,אזי אין לו סיכוי לשרוד.והישרדות היא בהחלט עניין של גישה. מעניין שקפקא ראה את היווצרות מחלת השחפת שלו כמעין עזרה שהריאות התנדבו לתת למוח שנשא את כל המשא הכבד של החיים על עצמו. מעין חלוקת נטל בין האיברים השונים של הגוף.(במילים אחרות הוא אמר שלו הוא,קפקא,היה מצליח להוריד את הנטל מהמוח הוא לא היה מקבל את המחלה, אולם מהרגע שקיבל את המחלה הוא ראה בה חלק מעצמו,חלק מאישיותו ולא גוף זר ושונה ממנו.) ועכשיו הגענו לחלק של המחמאות ובקשת העזרה(זהו הרי פורום להרגיש טוב,לא?) בכלל,הרשה לי לומר לך שאני מעריך אותך מאוד כאדם היוצר וחושב את מציאותו ומנסה לעזור תוך כדי כך ואף תוך כדי התמודדות עם בעיותיו שלו,לאחרים. אני מאוד שמח שהתחלת לכתוב בפורום ואני בהחלט נהנה באופן כללי לקרוא את התשובות והטיפים שאתה מחלק כאן לאנשים.אני סבור ברמה הכללית שגישה אופטימית כשלך והדרך שבה אתה מעביר את הדברים יכולים לעזור למי שמסוגל להפנים אותם.(לא רק לקרוא ולאמר מייד אמן-זאת אינה הפנמה,חשוב על כך!) גם אני מנסה בשנה האחרונה לעצב את המציאות שלי ברמה כזו או אחרת של הצלחה.אני סבור שמדובר לפעמים בתהליך לאורך זמן ולא במשהו שניתן לקצור את פירותיו בזמן קצר. אין בינינו סיכסוך או משהו כזה(למה שנבחר לראות בזה סיכסוך?)
ואני בהחלט נוטה לקבל גישות לא שיגרתיות כאשר אני מסוגל להסביר אותם במילים שלי,(אך ורק כאשר אני מסביר אותן במילים שלי) וכאשר אני מסביר אותם במילים שלי אזי אתה יכול להיות בטוח שהפנמתי אותן.(או את חלקן) קח לך דוגמא,קיבלתי את רוח הדברים בגישתו של רוח מדבר לגבי האושר. לעולם אין בני אדם יכולים להסכים לחלוטין לגבי מאה אחוז מהדברים, איכשהו הם תמיד יראו משהו בצורה שונה. אני סבור שזה דבר טבעי לחלוטין. כך למשל,אין סיכוי שתצליח לשכנע אותי שבני אדם הבוחרים להישאר במקום שבו הם נמצאים עושים זאת בגלל שהם נהנים מזה. הם נשארים בגלל חולשה,בגלל חוסר אונים,בגלל מבנה אישיות מסויים,אולם בוודאי לא בגלל שהם נהנים מזה. טוב,אתה בעצם אומר להם,תבחרו להנות מזה לפחות,כי או אז תרגישו יותר טוב עם עצמכם,אולם אנשים שלא עושים שום דבר על מנת להיטיב את מצבם ולפעמים מרגישים חסרי יכולת לכך הם בוודאי אינם האנשים שיכולים לבחור להרגיש טוב עם "הבחירה" שלהם. אף אדם אינו נהנה מסבל נפשי. מצד שני,אולי אתה אומר זאת כדי לגרום להם לניעור?לפעמים זה יכול לעזור ולפעמים לא.כך וגם כך,,שיהיה. דרך אגב,איך יוצרים קשר עם סדנת מהות בתל אביב,יש מספר טלפון שאתה יכול לתת לי? ידוע לך מה המיקום שלהם בתל אביב? סדנת תקשורת שלא מתעסקת בכל מיני בולשיט רוחני יותר מדי עשויה להתאים לי.אני מחפש יישומית מהירה. כבר אמרתי את זה בעבר. תיאוריות זה דבר נחמד אבל המעשה והטכניקות ליישם חשוב לי יותר. כל טוב.

rubber duck

New member
הרשו לי להתערב כמעה

אינני חושב שיכול להיות פה ריב מאחר וכל הנושא הוא לא ברמה אישית של מי צודק ישנן כאן שתי גישות שונות או שונות מעט שמנסות להגיע למטרה מסוימת כלא חת בצורה שלה אבל המטרה היא אחת לנסות וללמוד יותר על עצמינו ולהגיע להבנה עצמית יותר טובה שרון

צודק

להגיד אמן על דברים ואחרי זה לא לעשות עם זה כלום זה חסר טעם לחלוטין, לא בשביל זה אני אומר מה שאני אומר.. מהות בתל אביב 03-9246646

למעלה