ולחסרי הבית

moonlihgt

New member
ולחסרי הבית

הפרפרים שותים
את דמעות הצבים
ולחסרי הבית
ולנחפזים
מי?

catchet

New member
בגדול אהבתי

למרות שלא הבנתי למה הפרפרים לא יכולים לשתות גם דמעות של חסרי בית. כאילו אם הם כבר שותים דמעות של צבים מה הבעיה שישתו גם דמעות של אחרים?

moonlihgt

New member
תודה זה לא שמפריע שישתו גם לחסרי הבית

פשוט לא ראיתי אותם עושים את זה ! ולכן אני שואלת להם מי ישתה {כי צב יש לו בית אז זה ישר מזכיר לי את ההפך}
וזאת תופעת טבע שקימת שפרפרים באמת שותים לצבים את הדמעות {כי הם רוצים את הנתרן ששם זה לא מאהבה אבל זה מחזה מרהיב} וזה מה שנתן לי את ההשראה לשיר
ושמחה שאהבת

catchet

New member
לא יודעת

באמת שאני לא הכי מתמצאת בעניינים כאלו. לא ידעתי שפרפרים שותים דמעות של צבים או בכלל שהצבים בוכים... זה מעניין,היה לי פעם צב, לא זכור לי שראיתי אותו בוכה וגם לא פרפרים שבאו לשתות ממנו, אבל כמובן יכול להיות שלא שמתי לב(זה קורה). עכשיו לגבי השיר, נראה לך שהצב נהנה מזה ששותים לו את הדמעות או מפיק מזה תועלת כלשהי?

aiziq

New member
אור ירח יקרה

העובדה הזאת לא מוכרת לאדם הסביר
לכן ראוי שוב להביא איזה הערה בכוכבית, או ציטוט מאיזה מגזין מדעי, או אפילו לשלב את מקור הידיעה בשיר למשל: ראיתי בערוץ טבע פרפרים... וגו'.
מעבר לזה אני חושב שכדאי כן לתהות ולתת תשובות מי כן שותים את דמעות חסרי הבית ודמעות הנחפזים, זה יהיה הרבה יותר שלם ובעל משמעות מאשר התהיה הנזרקת לחלל סתם כך.
חשבתי למשל על כך שאנו המשוררים שותים את דמעות נדכי כל העולם, ואם לא אנו, אז המדרכות שותות ולצאת מזה לאמירה חברתית נוקבת הבאה חשבון עם העולם או לחילופין מתארת את האיזון שיש בבריאה וההרמוניה ושימור האנרגיה שדבר לא הולך לאיבוד ואין לך דמעה שאין לה תכלית וכו'. בקיצור הפוטנציאל של המידע המדהים הזה הוא עצום - לכי עליו ביג טיים

איציק.

moonlihgt

New member
אוקי תודה

שוב ההערות שלך עוזרות לי אני אנסה ליצור מזה משהו יותר שלם ואנסה לזכור להביא ציטוט שכחתי שזה מידע שלא תמיד כל אחד יודע {יש לי את הנטיה הזאת בטח שמת לב}

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
האם את מוכנה להסביר את השיר

הפרפרים שותים את דמעות הצבים משפט מאוד יפה

kumkum2014

New member
*

שיר יפה מאד.
לא ידעתי על הפרפרים והצבים וזה מרתק. לדעתי אולי כדאי דווקא להשאיר את הקורא תוהה על המשמעות של המשפט הזה, ולא לספק לו מיד את המידע ה'מדעי'.
יש משהו יפה בלקרוא משהו שנדמה בהתחלה כאיזו מטפורה שלקוחה מעולם הפנטזיה, ולגלות רק בדיעבד (אם בכלל) שזה אמיתי לגמרי.
אהבתי את הניגוד בין צבים ובין חסרי-בית.
לגבי הנחפזים - אני מבין את הניגוד לצב האיטי, אבל השיר יכול אולי היה להיות מושלם והדוק יותר ללא מילה זו.

moonlihgt

New member
תודה רבה

שמחה שאהבת וגם ששמת לב לניגודים בשיר אני גם בדעה כמוך שעדיף להשאיר את זה כמו פנטזיה מאשר ישר לספק מידע מדעי אבל ראיתי שאנשים לא ממש מבינים את השיר
לכן שמחתי שספרנו שם לי קישור
בקשר למילה נחפזים יתכן שהשיר יכול לעמוד שלם גם בלעדיה אבל רצית כאילו לומר שחסרי הבית הם גם נחפזים להתאהב ולהיפרד ולעזוב ולברוח ולחלום ולהאמין וכו'

moonlihgt

New member
ולחסרי הבית 2 {גרסה ערוכה ושונה}

ותודה איציק על ההערות וההשראה מחכה לשמוע את דעתך עכשיו

ולחסרי הבית

הפרפרים שותים את דמעות הצבים
ולחסרי הבית ולנחפזים
מי?

אמרו לי אולי המשוררים
אכן מצאתי נחמה חמקמקה
העניק לי השיר
משהו עדין שלא אוכל להסבירו במילים
אך אותיות הדיו נותרו עומדות על מקומן
ופניי נשארו רטובות

אמרו לי אולי המדרכות
ובלילה הקר
עת נשכבתי עליה באפיסת כוחות
אכן מצאתי רוגע מוזר
העניקה לי המדרכה
מעט אבק שאוכל לשמוע סיפורי מסעותיו ללא מילים
אך הבטון נותר עומד דומם במקומו
ופניי נשארו רטובות

אז יש לי משהו מהשיר
ויש לי אבק
אבל לעזאזל! אף פרפר אינו רואה
שאני פרח
שהוטל עליו כישוף
להיהפך לנערה אבודה הנחפזת להסתתר בין הצללים
לעזאזל! אף אחד אינו רואה
כמה שפניי רטובות
ואת קנאתי היוקדת
בצבים

moonlihgt

New member
תודה לך

טוב זה מה שיפה בשירה כל אחד אוהב משהו אחר
כל אחד כאן נותן לשיר תגובות שונות
ותודה לך שאהבת את הגרסה הקצרה

aiziq

New member
אז תגידי את זה
זו יופי של תוספת

יכול להיות שזה בדיוק מה שהשיר ביקש. הפיתוח האחר שהצעת בהמשך מתרחק מאד מהמקור ולמען האמת עדין מחפש איזו דרך, כמו זהבה מהאגדה, מחליף מיטות וכיסאות ודייסות ובשום מקום לא נוח

moonlihgt

New member
תודה רבה

והפיתוח לא מתרחק זה אותו דבר ביותר מילים
אני הרי השארתי בהתחלה את השיר כמו שאלה פתוחה ולחסרי הבית ולנחפזים מי?
אתה הצעת לאולי המשוררים אולי המדרכות? והצעת לי לענות על השאלה
אז ההמשך של השיר שלי עונה לא הם לא הם מעניקים לי {בשיר הרי אני חסר בית} מתנות מיוחדות
אבל לא לוקחים לי תדמעות
והסוף זה כאילו פנטזיה שאולי אני בעצם פרח {שגם אילו יכול לבוא פרפר}
ועובר למשאלה -זעקה שמישהו ישים לב איך הפנים שלי מלאים דמעות
ואיך במצב כזה אני מתחילה לקנא אפילו בצב

moonlihgt

New member
לא הכרתי את השיר הזה

אבל מקסים תודה על הקישור בכלל לא מכירה את היוצר הזה ונראה לי מענין להכיר אותו
יש לשיר הזה פטגוניה מנגינה מיוחדת ואהבתי את המסר של השיר
בכלל אני חולמת בימים האלו על פטגוניה {מתכננת את הטיול שלי}

למעלה