ויתור על האזרחות ה

אלוניס

New member
ממה שאני יודעת על המצב בגרמניה

ברגע שאני ארצה אזרחות גרמנית אצטרך לוותר על הישראלית. אם אחזור לארץ וארצה את הישראלית חזרה זה לא אוטומטי יותר ואולי ייקח זמן לקבל אותה שוב. וכאן המילכוד עבורך, כי נראה לי שזה בדיוק אותו דבר בהולנד: לא סתם גרמניה או מדינות אחרות דורשות ויתור על האזרחות הקודמת. ועבורן גם בקשה אקטיבית לקבלת אזרחות כלשהיא אחרת היא עילה לביטול האזרחות שהם נתנו. ולכן נועה כתבה לך שאם את רוצה לחזור לארץ אין טעם במהלך ועדיף לבקש אשרת תושב נוחה יותר או להאריך את הקיימת וזהו. אני לא יודעת למה בארץ החליטו להקשות כל כך על ישראלים חוזרים. המגמה כך גם לגבי מכסים על רכוש שמביאים לארץ וכל הסנסקציות של קופת חולים וביטוח לאומי. אבל ממה שאני יודעת מצבם של ישראלים שויתרו מרצונם על האזרחות אינו זהה לזה של עולים חדשים. למדינת ישראל פתרונים.

jefrat

New member
מה הסיבה לזכאות?

יש מצבים שהולנד כן מאפשרת שמירה על האזרחות השנייה ולהיות עם שתי אזרחויות. מה הסיבה שבגללה את זכאית לאזרחות הולנדית?

diday

Member
אין לי הרבה מה להוסיף למה שכבר נאמר

ישראל תחזיר לך את האזרחות הישראלית אם את זכאית לה על פי חוק השבות, ואם (נכון ל2003) תחיי בארץ 12 חודשים. הטריק של זיקה לישראל שימנע מישראל להסכים לוויתור קיים, מכיר מספר אנשים שהצליחו כך לקבל אזרחות גרמנית בלי לוותר על הישראלית, אבל מדובר באנשים עם עבר בטחוני עשיר, שאיני יודע אם ישראל עשתה את זה עבורם או שישראל מעוניינת שישארו ברי שפיטה כאזרחים ישראלים. לעמך סתם, גם לזה עם פרוטקציה גבוהה בדרך כלל אין סכוי להגיע לזה, מכיר מקרה לדוגמה של זוג ישראלים. לבעל המדינה סרבה לוויתור על האזרחות, לאשה לא. עולים חדשים יכולים לקבל אזרחות ישראלית (נכון ל1992) ללא בקשת אזרחות זו, וכך יכולים לקבל אזרחות נוספת בלי לפגוע בחוקי מדינתם האוסרת על בקשת אזרחות נוספת. אין לי מושג אם ישראל מאפשרת זאת גם לישראלי המבקש לקבל את אזרחותו מחדש.

אמא תות

New member
../images/Emo51.gif לכולם

אני זכאית לאזרחות בגלל פז"מ
(זה קשור לסוג האשרה שיש לי). מאז שהגעתי אני חושבת על החזרה ונראה לי שהיא הולכת ומתקרבת. אם אצטרך לבחור, כמובן שאבחר באזרחות הישראלית. היתי רוצה את שתיהן (לרצות מותר, לא?) אני אמשיך ואברר ואם יהיה לי מה לחדש אני אעדכן. שוב תודה לכולכם.

אלוניס

New member
אשמח לדעת גם אני

כי אני עוד לא במצבך אבל זה עוד יגיע. אנחנו פה לכמה שנים ולא ברור מתי נחזור לארץ. כן סביר ששנתיים לפני זה כבר תהיה לי אופציה לאזרחות. מבחינתי אני אאריך אשרה כל עוד לא ברור במאה אחוז שהויתור על האזרחות הישראלית לא יצור תסבוכת מיותרת.

jefrat

New member
בגרמניה גם נשואים צריכים לותר?

בהולנד... ישראלי שנשוי להולנדית לא צריך לותר על האזרחות שלו. הנישואים חשובים לצורך העניין ולא מספיק לגור יחד. זה נכון רק לחלק מהמדינות, יש מדינות שגם כשנשואים צריכים להחליט אזרחות הולנדית או אחרת. לא ברור לי למה, אבל אין את הדרישה הזו מישראלים... חשבתי שגם בגרמניה הנשואים לגרמני מאפשרים שמירה על שתי אזרחויות, טעיתי?

אלוניס

New member
אני מקווה שלא תהיה לי בעיה

כי כל עוד אני גרה בגרמניה נראה לי הגיוני שתהיה לי בה אזרחות וזכות הצבעה מלאה ויכולת להשפיע. אבל אם זה סתם יסתבך - אין טעם. אני אפילו לא בטוחה מתי זה יהיה רלוונטי לגביי. הגענו לפה עם ותק של שנתיים בנישואין ושמעתי מאנשים שאני אקבל אופציה לאזרחות אחרי 3 שנים ואחרים אומרים אחרי 5 שנים. לא יודעת ולא נראה לי חשוב לברר כעת כשיש לי בעצם אשרה שמאפשרת לשהות ולעבוד. עד אז יכולים להשתנות הרבה דברים בעולם. גם בארץ מבחינת חוקים וגם באירופה ובגרמניה בפרט.

Nobilis

New member
אכן...

בגרמניה גם נשואים צריכים לוותר על אזרחותם הקודמת.

למעלה