ויתור על האזרחות ה

אמא תות

New member
ויתור על האזרחות ה ../images/Emo104.gif

היי, אוטוטו אני רשאית לבקש אזרחות הולנדית, אבל קבלתה מותנית בויתור על האזרחות הישראלית. מישהו יודע מה ההשלכות לכך? אנחנו דווקא חושבים על חזרה לארץ. תוך כמה זמן אני יכולה לבקש את האזרחות הישראלית שלי בחזרה. מה קורה למשל עם ביטוח רפואי בארץ. יש בכלל פורום חזרה לארץ? מקווה לאיזושהי תשובה

noa scotland

New member
אם את מתכננת לחזור לארץ

ותרצי את האזרחות הישראלית בחזרה, למה לך להתחיל עם הפרוצדורות האלה בכלל? סתם מסקרנות...

אמא תות

New member
ראיתי כמה אזרחות ארופאית חשובה

אין לי ספק שאני אחזור לארץ..... ודווקא בגלל זה חשוב לי לדעת על ההשלכות. במהלך השנים ראיתי כמה חשוב שיש אזרחות זרה שמאפשרת למרות בלת"מים כמו פיטורים להשאר. לא יודעת מה צופן העתיד ורוצה לשמור על הדלת פתוחה. מאחר שאני כל כך קרובה, חשוב לי לברר ולבדוק.

noa scotland

New member
כן.. אבל (ואני לא מתכוונת להתווכח,

באמת!) - ההגיון אומר שהאזרחות הזרה חשובה לך דוקא כשאת גרה בארץ ורוצה שיהיו לך אלטרנטיבות. ואת מדברת על זה שכשתגורי בארץ ממילא תוותרי על האזרחות הזרה ותחזרי לאותו מצב של אזרחות ישראלית בלי אלטרנטיבה. זה מה שלא מסתדר לי עם ההגיון כאן... ושתביני, אני בעד הקטע של אזרחות זרה (אם כל לא בטוחה שהייתי מסוגלת לוותר על הישראלית. מזל שבבריטניה זה לא נדרש).

אמא תות

New member
הרעיון הוא להיות עם אזרחות כפולה

עד לפני כמה שנים לא היתה בעיה לוותר על הישראלית ולקבל אותה חזרה. היום יותר מקשים ברשויות הישראליות ולכן הדילמה הקשה - אני דווקא מעוניינת מאוד בישראלית ומוכנה לוותר רק באופן זמני, אם אפשר.

noa scotland

New member
זה מתחיל להישמע כבר כמו ויכוח...

או דו-שיח של חרשים
הרעיון הוא להיות עם אזרחות כפולה? רעיון נהדר, אבל לפי מה שאת אמרת מראש - לא בר-ביצוע (עם האזרחות ההולנדית). את מדברת על קבלת אזרחות הולנדית ובו זמנית ויתור על הישראלית, ואז על קבלת אזרחות ישראלית ובו זמנית ויתור על ההולנדית. באיזה שלב בדיוק תישארי עם אזרחות כפולה? מה בדיוק הרעיון? לא הבנתי.

אמא תות

New member
למה ויכוח? אני מסבירה....

עכשיו יש לי אזרחות ישראלית. על מנת לקבל הולנדית אני נדרשת לוותר על הישראלית. בחזרה לארץ מתכוונת לבקש את הישראלית חזרה מבלי לוותר על הולנדית. -> אזרחות כפולה. אולי את יודעת משהו שאני לא יודעת כמו חובה לוותר על האזרחות הזרה עם הבקשה לישראלית? אני יודעת שעד לפני נגיד 3 שנים זה היה אפשרי. אנשים היו כותבים מכתב למדינה ומסבירים את כוונתם וגם מוכיחים שיש להם יותר זיקה לארץ ומדינת ישראל לא הסכימה לוותר להם על האזרחות (וזה היה מקובל על ההולנדים) או שהחזירה את האזרחות בקלות יחסית. אני באמת שואלת. לא יודעת.

berlinale

New member
זה לא אפשרי

הבעייה היא לא עם ישראל (שמאפשרת אזרחות כפולה למי שזכאי לה) אלא עם הולנד. ולכן, את לא תוכלי לחזור לקבל אזרחות ישראלית אח"כ ולשמור על ההולנדית.

נצר1

New member
כדי לקבל אזרחות ישראלית צריך לוותר?

נראה לי שזאת שאלתה של אמא תות. יש לי מכרים שעשו עליה לארץ ולא נדרשו לוותר על האזרחויות הקודמות שלהם כדי לקבל את האזרחות הישראלית. כמדומני שגם כל העולים מרוסיה בזמנו, עדיין מחזיקים באזרחויות הרוסיות בנוסף לישראלית שקיבלו בזכות יהדותם.

noa scotland

New member
כלומר, הרעיון הוא שכדי לקבל

אזרחות הולנדית חייבים לוותר על הישראלית, אבל אם יש אזרחות הולנדית אפשר לקבל אזרחות נוספת? זה באמת הולך ככה?

נצר1

New member
הולנד דורשת ויתור על אזרחויות אחרות

ולכן אם את רוצה את האזרחות ההולנדית את צריכה לוותר על הישראלית. אבל, בהנחה שישראל לא דורשת ויתור על אזרחויות אחרות, אם אזרח הולנדי ירצה לקבל אזרחות ישראלית הוא יוכל להמשיך ולהחזיק בהולנדית. אני הייתי בודקת 2 דברים: 1. מול שגרירות ישראל, אם יש דרישה לוותר על אזרויות אחרות אם מבקשים אזרחות ישראלית. 2. מול משרד הפנים ההולנדי, אם יש איזשהי תקופת צינון מרגע קבלת האזרחות ההולנדית שבה אסור למקבל האזרחות להגיש בקשה לאזרחויות אחרות. אם התשובה לשתי השאלות תהיה 'לא', אז אין בעיה לעשות מה שאמא תות רצתה ובעצם לצאת בסוף התהליך עם 2 אזרחויות..

noa scotland

New member
זאת אומרת שהדרישה לוותר על

אזרחויות אחרות באה מהמדינה שמעניקה את האזרחות החדשה? והמדינה שבה יש לך כבר אזרחות לא אוסרת עליך להשיג אזרחויות נוספות? אוקי, תודה. זאת היתה הנקודה הלא-ברורה לי. תמיד חשבתי שיש מדינות (כמו איטליה למשל) שלא מאפשרות לאזרחיהן להחזיק עוד אזרחות, נקודה (ואז זה לא משנה מאיזה קצה של התהליך). כנראה שטעיתי.

yoram1311

New member
לנועה ואחרים

אזרחות ישראלית: ניתן לוותר לפי סעיף 10ב לחוק משנת 1951. טופס ופרטים ניתנים להורדה מאתר משרד הפנים. אבל ישראל לא תבטל את האזרחות ללא הוכחה שלמבקש יש אזרחות אחרת ומקום ישיבה קבוע מחוץ לישראל. לכל מדינה יש את החוקים שלה בהקשר לקבלת או ויתור על אזרחות, ואזרחות כפולה. יש דרישות שונות לקבלת אזרחות על ידי בקשה להתאזרחות [ ישראל דורשת ויתור על אזרחות אחרת- לא תקף ליהודים כי הם באים לישראל על פי חוק השבות!] וכו. בריטניה מאפשרת אזרחות כפולה. אפילו גרמניה מאפשרת במקרים מסוימים [למשל סעיף 13/25]. ויתור על אזרחות ישראלית וקבלה מחדש ניתנים לפי חוק השבות. אין בעיה.

noa scotland

New member
יורם, ברשותך, בא לי קצת לחדד

לגבי מה שאמרת: ישראל לא תיתן לה לוותר על האזרחות לפני שהיא תראה להם אזרחות הולנדית. הולנד לא תאשר לה אזרחות לפני שהיא תוותר על הישראלית. ??? טוב, נניח שהולנד תיתן לה אזרחות + פסק זמן (חודש, נניח) שבו היא מארגנת את ויתור האזרחות הישראלית. לכאורה יש לה פסק זמן קצר של כפל אפשרויות. האם יכול להיווצר מצב הפוך? שבו אין לה אזרחות בכלל? (למשל, אם ישראל תאשר וויתור כשיש תהליך במצב מתקדם של אישור אזרחות זרה) תמיד תהיתי על המצב האבסורדי שהדמות של מג ראיין ב"נשיקה צרפתית" נקלעה אליו, כשנגנב לה הדרכון האמריקאי בפריז. מצד אחד, האזרחות הקנדית שלה עוד לא אושרה, מצד שני - האמריקאים לא רצו להנפיק לה דרכון כי היא עם חצי רגל בחוץ (תמיד פטרתי את זה כשטויות של התסריטאי). האם יכול להיווצר מצב כזה במציאות?

yoram1311

New member
לנעה

בדרך כלל יש נוהל בירוקרטי שמטפל בנושא: אזרח גרמני שמקבל אזרחות נוספת, ללא רשות מפורשת מהרשויות הגרמניות ,מאבד את האזרחות הגרמנית באופן אוטומטי שהוא מקבל אזרחות אחרת. במקרים אחרים: ישנה אמנה בינלאומית שמטרתה למנוע מצב בו אנשים נשארים ללא אזרחות. לכן המדינות החתומות עליה- כמעט כולן- משתפות קצת פעולה בינהן. אין לי מושג מה ישראל והולנד עושים במציאות, אבל לפחות בצד ההולנדי- החשוב יות למבקשת- ישנו תהליך שיאפשר קבלת אזרחות הולנדית. הם יוציאו למבקשת מסמך שיהיה מספיק למשרד הפנים להוציא מסמך וויתור אזרחות.

noa scotland

New member
לסיכום (?) - את חייבת לברר את זה עם

גורמים מוסמכים, קרי: משרדי הפנים הרלוואנטיים
בהצלחה! ואולי תעדכני אותנו מה באמת קורה.

noa scotland

New member
ההודעה הקודמת (לסיכום) היתה אמורה

להיות כתגובה להודעת הפתיחה, לא לך, יורם. לא יודעת למה פספסתי.

לא, לא טעית

אני לא יודע מה אומר החוק ההולנדי, אבל ייתכן שברגע הבקשה לאזרחות ישראלית מוחודשת היא עלולה לאבד את האזרחות ההולנדית שלה (זו שבגינה היא ויתרה מלכתחילה על אזרחותה הישראלית).

שין

New member
לא ברור לי

האם מדינת ישראל תיתן אזרחות שוב, למישהו שויתר על האזרחות שלו בעבר

למעלה