ויש לי שאלה נוספת, ערן

MOVEREP24

New member
ויש לי שאלה נוספת, ערן

מה הכוונה טיפול נגד אבנית? אני לא ממש משתמש הרבה במכונה. פעם ב.... אם אפשר לקרוא לזה ככה. אני מנקה אותה רק עם מים, ומידי פעם שוטף את מיכל המים. בזמנו אגב הטכנאי אמר לי להשתמש במים מינרליים, דבר שנראה לי ממש מוגזם. אני בכל אופן משתמש במים רגילים, הרי יש גבול כמה אפשר להוציא. לא מספיק שהקפסולות יקרות אז גם להשתמש במים מינרלים? לתשובתך אודה. תודה משה אגב - לאיזה קפה אתה שייך? יש לך איזה עסק של קפה? או משהו כזה?

carmonle

New member
הקפה אצלי זה תחביב, לא פרנסה. כנ"ל

גם האתר בקישור החום www.cafewiz.com הוא אתר שהעלתי על מנת להפיץ מידע (אין לו הכנסות כספיות רק עלויות). מיים מינרליים בד"כ עשירים באבנית אולם בארץ קורה שלפעמים הם עדיפים על מי ברז (תלוי במקום המגורים). כיום יש לי בבית מסנן מיוחד לסינון האבנית. המים באזורנו ידועים בהיותם עשירים אבנית. האבנית במרוצת הזמן נצברת ועלולה להביא לסתימה של מכונות אספרסו (צנרת וכד'). רוב היצרנים ממליצים על תהליך לניקוי המכונות (ניקוי מאבנית). במכונת האופל שרר שברשותי יש תהליך קצר של ניקוי בעזרת גלולה כל 250 כוסות ותהליך ארוך כ-50 דק' פעם ב- 1200 כוסות אספרסו. החומר לשימוש המומלץ על ידי היצרן הוא דורגול. אני מכיר כאלו שמנקים תקופתית מכונות אספרסו בעזרת חומץ טבעי שידוע כמסיר אבנית או חומר אחר לפי המלצת היצרן ויש כאלה המוסרים המכשיר לשירות (תיקון) כאשר יש סתימה ועד אז לא דואגים (תיקון לא תמיד זול). בסוף כל תהליך נקוי יש להקפיד שטיפה במיים לניקוי של החומר. מומלץ להוועץ ביבואן ולקבל הנחיות ניקוי. ערן

למעלה