וירוס בטן

biochemist74

New member
כימיה בקצרה

ויטמין C מתפרק ב-193 מעלות צלסיוס (צדקת, טעיתי), עדיין רחוק מאוד מ-60 מעלות כפי שאתה טוען. להלן המקור: http://www.netsci-journal.com/97v4/97014/vitc2.html. אתה טוען שהבישול יוצר פסולת לרוב וכאשר אוכלים מזון מבושל כמות כדוריות הדם עולה. מהיכן אתה מביא את הנתונים? האם אתה יכול לצטט מקור נאמן? אילו כדוריות מתרבות, לימפוציטים, אאוזינופילים, נויטרופילים? מהו הטריגר לעלייה במספרן ,האם חומר אחד, או קבוצה של חומרים? "מינרלים הפכו לחומרים בלתי אורגניים" - עד כמה אפשר לכתוב דברים שהקשר בינם לבין המציאות אינו קיים? מינרל אינו חומר אורגני לפי הגדרתו! חומר אורגני הוא חומר אשר מכיל אטומי פחמן ועל ידי פירוקו הופך לחומר אנאורגני. הייתי ממשיך לענות לשאר טענותיך, אך אין טעם. אתה שבוי בתיאוריה שלך, שלרוב אין לה הוכחות מוצקות ועפ"י שלוש הנקודות שהעליתי לעיל גם אינה נכונה מבחינה מדעית.

hal767

New member
תזונה והזנה בקצרה

ראשית הקישור שהבאת לא נפתח. ראה, כאשר מפסטרים חלב בטמפרטורה של בין 62 ל-72 מעלות (לפי סוג תהליך הפיסטור) למשך חצי שניה עד שתי שניות כבר נהרס כ-30% מהויטמין C. השאר יהרס עקב חשיפה לאור ולטמפרטורה אם החלב לא ימצא בקרור או יחומם, כמקובל. ויטמין C שמתוסף למשקאות קלים, כמו מיצי פירות תעשייתיים, נהרס אם הוא מתוסף למיץ טרם פיסטורו, וכמותו תרד משמעותית אם המיץ יאוחסן במקום חם, כגון בתוך מכונית העומדת בשמש. רגישות הויטמין הנ"ל לחום ולאור הינם עובדה ידועה ובדוקה, ותמוה בעייניי שאינך יודע זאת. לגבי מינרלים, הסברתי שמזון טבעי שלם, כגון פרי או ירק חי, הנמצא במצבו הטבעי הוא חומר אורגני בו כל היסודות המצויים בו קשורים אחד לשני מבחינה כימית. אם המזון נאכל כשהוא במצבו הטבעי ולא עבר חימום או עיבוד כלשהו, היסודות השונים יטמיעו אחד את השני בגוף החי. אם המזון עבר בישול, בעיקר בישול ממושך בטמפרטורה גבוהה, המזון עובר שינויים ומאבד את המצב הטבעי. בין השאר, המינרלים יהפכו לחומרים מבודדים ולא קשורים ליתר יסודות המזון ולא תהיה ההשפעה ההדדית ביניהם, ואז זמינות המינרלים היא אפסית. אני מקווה שעכשיו הבנת את ההסבר. החיה אינה ניזונה מחומרים מבודדים. באדמה ישנם כל המינרלים שהגוף החי צריך ובה הם מבודדים, כלומר, בלתי אורגניים. למרות זאת, האדם לא אוכל את האדמה. הוא זקוק למעבדה הטבעית-הצמח- כדי שזה יהפוך את המינרלים שבאדמה לזמינים לו. הצמח יודע למשוך את המינרלים מהקרקע, גזים מהאוויר וכמובן מים מהקרקע, מהם הוא יודע לייצר פחממות, שומנים, חלבונים ועוד, ולקשור את כל אלה אחד לשני ולבנות חומר אורגני מסודר ומתאים לנו בדמותם של פירות, ירקות וכד'. אכילת מינרלים מבודדים, כמו אלה שנמצאים במזון מבושל ומעובד לא נכון, וכן בתוספי המזון, כמוה כאכילת המינרלים מהאדמה. למעשה הטבח שהורס את המזון והכימאי שבמעבדה המייצר תוספים, מבטלים את התיווך החיוני של הצמח ומביאים אותנו לאכול את האדמה, וזה בניגוד לחוקי הטבע בנושא תזונה והזנה. אכילת מזון לא מתאים ולמעשה כל דבר המזיק לגוף (כגון תרופות) גורמת לעליה בכדוריות לבנות. לצערי, אין בידי ברגע זה את כל הפרטים שביקשת, כי את זאת למדתי לפני קרוב ל-30 שנה והחומר לא זמין לי כרגע. אבל אחפש במחברותי, ואם אמצא אותו אחזור אליך.

nadaval56

New member
יוגורט? הפתרון היחיד?

ישנם חיידקים מועילים במגוון מזונות. הבעיה היא שהרבה מאותם מאכלים נשכחו ממנו ואנו לא אוכלים אותם כיום. כך שהברירה הפכה ליוגורט או - תוספים. מי שחוזר לחיות בפעם (להכין גבינות לבד, להכין חמוצים לבד וכו') יכול להנות משפע של חיידקים טובים. מי שאוכל קוקוס מדי פעם, מעט שמן דקלים, חמאה וסיבים, יכול לתת אספקה טובה מאד של "מזון" לפלורה הפרוביוטית שלו. ולשאלתך הטובה - עד שנות התשעים (או קצת לפני) היה עוד קצת מזון לא מתועש. המזון המתועש הפך אותנו לשבויים בידי התוספים או - היוגורט. יום טוב, נדב. http://www.holisticcenter.co.il/

0 אור 0

New member
המזון היום יותר מתועש?

אולי אני חיה בעולם אחר, אבל אם יש הבדל בין תקופת ילדותי או אפילו תקופות מאוחרות יותר למה שקורה היום, הוא דוקא בזה שיש יותר מודעות ויותר זמינות להשגת מבחר של ירקות , קטניות ודגנים. פעם בשביל להשיג נבטים, היה צריך להנביט אותם לבד או ללכת למבחר סופרים מיוחדים ובודדים שבהם זה היה, היום יש בכל סופר עלי ביבי, עשבי תיבול בקירור, כוסמת, קינואה ואפילו אורז מלא הם דברים שמרבית האנשים בכלל לא שמעו עליהם, ואם שמעו היה קשה להשיג קוקוס ושמן דקלים באמת לא שייכים כל כך לנוף מולדתנו, אבל שמן זית כתית משובח ניתן להשיג בכל פינה (וגם אותם יש להשיג ואפילו את האגוז עצמו באיכות סבירה מינוס) אז לא יודעת מהם אותם המזונות שהפסקנו לאכול . אבל אם תפרט יהיה נחמד. מה שכן החמיר מאד זה זיהום האוויר והמים שחודר ומשפיע על איכות אותם הירקות והפירות, והאיכות של מוצרי הבשר למי שאינו צמחוני - בבקר לא נראה לי שיש שינוי מהותי, אבל העוף של היום זה פשוט בליל אחד גדול של כימיקלים והורמונים.

nadaval56

New member
פרוביוטיקה טבעית

כשמכינים מוצרי חלב לבד מקבלים שפע של חיידקים פרוביוטיים. גם ההכנה של כרוב כבוש לבד או ירקות אחרים מוחמצים לבד, מכילה המון חיידקים פרוביוטיים. גבינה שמכינים באמצעות מכשור וטכנולוגיה (ולא בעמידה בחוץ) לא יודעת להכיל את החיידקים הפרוביוטיים (חלב מפוסטר...). חמוצים שמוכנים על ידי הוספת חומץ לאוכל הם לא מוחמצים (בתסיסה) אלא סתם חמוצים. בתרבויות אחרות היו מחמיצים את הסויה למשל (במקום חלב מוחמץ) ובמקומות אחרים מחמיצים סוגי דגנים (לא בהחמצה של שמרים אלא בתסיסה של חיידקים) אני מאמין שאם נבדוק את כל התרבויות השונות בעולם, נגלה שכל תרבות השתמשה במוחמצים בתזונה שלה (אני בדקתי בארצות אירופה, במזרח הרחוק, בחלק ממדינות אפריקה, והשאר - אני משאיר לסקרנים לבדוק לבד). אגב, היום הנגישות לבריאות, באה פעמים רבות על חשבון הבריאות - זה שאני יכול ללכת לכל סופר ולקנות "מוצרי בריאות" שונים - זה גם בגלל שמצאו דרך לתעש את המזון שלנו שיהיה יותר קל לגידול (כמו הנדסה גנטית, דישון רחוק מלהיות נכון לגוף שלנו, ריסוס בגלל עומס של גידול זהה על פני שטח גדול ועוד ועוד). בקיצור, במילה אחת - מוחמצים טבעיים. http://www.holisticcenter.co.il/

izackv

New member
להגדיר תזונה שמתעלמת מיוגורט כתזונה לקויה זה

משעשע. ברור לחלוטין שמערכת העיכול של האדם תוכננה לפעול בצורה בעייתית מאוד עד הרגע שימציאו את היוגורט. ברור גם ששום בעל חיים אחר לא מסוגל לעכל כמו שצריך כי כמובן שמבעלי חיים נמנעת האפשרות לאכול יוגורט (טוב, למעט חתולים מסויימים) לפעמים צריך לצאת מהמעבדה ולהפסיק לקרא יותר מדי מאמרים שנכתבו במימון מועצת החלב האמריקאית/ישראלית/...

lightflake

New member
../images/Emo45.gif ויש מספיק חיידקים באוויר ובכל מזון רגיל

כל עניין הפרוביוטיקה זה לא באמת רציני

biochemist74

New member
לפעמים צריך להיכנס

קצת למעבדה, כדי להבין איך האורגניזמים הללו מתנהגים בפועל (ויותר טוב מזה, לראותם ממש, במיקרוסקופ) ולא לקרוא רק תאוריות של ספרי לימוד. יש שבט סלבי, הבולגרים, שהתמחה בייצור יוגרט בריאותי מחלב כבשים. ממליץ לך לבקר שם מידי פעם בכפרים ולראות איך מכינים יוגורט כבשים אמיתי (כמו שסבתי המנוחה ידעה להכין). קח את היוגרט הנ"ל ובצע לו אנליזה במעבדה מיקרוביולוגית. תופתע מאוד מהממצאים - כמות החיידקים הטובים ומגוון הזנים. בדומה לך, אני מתנגד לפרסומות של מועצת החלב הישראלית אשר מנסה לדחוף לנו יוגורטים שהופקו מחלב פרה מזוהם בהורמונים, תוספים כימיים, אנטיביוטיקה וכו'.

izackv

New member
באופן מפתיע גם יצא לי לבקר במעבדה וגם יצא לי

לגדול במשפחה ששורשיה בבולגריה ושמבינה היטב בגבינות/יוגורטים ושאר ירקות (ובצקים) אין לזה קשר שגם אנשים שלא מתקרבים בכלל ליוגורט יכולים לעבור תהליך עיכול תקין. לגבי הנסיון שלי במעבדות ובמדעים... הוא לימד אותי שני דברים חשובים. 1. לא כל מה שקורה בתנאי מעבדה סטרילים יכול לקרות בתוך גוף האדם בתנאים סביבתיים שונים לחלוטין. ברגע שמבודדים גורמים מסויימים מסביבת הגידול ומתעלמים מגורמים אחרים בסביבת הגידול הניסוי מאבד הרבה מהמשמעות שלו. אין שום דרך שהיא לחקות סביבה של מערכת עיכול של אדם חי (כזה עם רגשות וזרמים חשמליים שונים ומשונים והורמונים ומערכות חיסון ומערכות סינון ושאר מני ירקות) 2. אין שום בעיה לפרסם כל זבל שרוצים בעיתון מדעי נחשב. כל מה שצריך זה חוקר ממוסד מוכר שיחתום על המאמר ויכולת כתיבה בשפה הנכונה ובפורמט הנכון. לירחונים אין שום דרך לבדוק את אמיתות הניסויים, את איכות קבוצת הביקורת, את איכות הבקרה על הניסוי ואפילו לא את השערות המחקר. בחלק גדול מהירחונים האלה קשה להבחין בין פרסומת על דפי כרומו צבעוניים לבין תאור מחקר חדשני. (חוץ מאשר מהבחינה הויזואלית ומהשפה הטכנית)

biochemist74

New member
אולי לא הבנת את דבריי

אך אני לא טענתי שמי שלא אוכל יוגורט, העיכול שלו אינו תקין. מה שכן טענתי, שיוגורט הוא תוסף דיי טוב לדיאטה בשל ההרכב התזונתי שלו. זאת כמובן בתנאי שמיוצר כראוי, ללא יותר מידי תוספים וכמובן מחלב כבשים או עיזים. לגבי נסיונך, 1. נכון שלא כל מה שקורה בתוך מבחנה, אכן מתרחש במציאות. הדבר היה ממש נכון לגבי הביולוגיה ה"ישנה" שהסתמכה על הפוסטולטים של קוך. היום, בעידן של הביולוגיה המולקולרית, בהחלט אפשר לחזות תהליכים כפי שהם מתרחשים במציאות. איני מבצע ניסויים בבע"ח מתוך עיקרון ומתוך הבנה שאין צורך לבתר חיה בשביל להבין איך למשל נגיף מסויים עובד. שמתי לב שבהרבה מיקרים אני יכול לנבא את מה שמתרחש בגופינו בשיטות שעומדות לרשותי כיום. 2. אתה חוטא מאוד בדבריך. בהנף יד אתה מבטל עבודות של מדענים מבריקים כגון: פאולינג, וו'טסון וקריק, קרי מוליס וכו'. אני מצדיק אותך בכך שהיום יש המון פוליטיקה במדע. למדתי זאת על בשרי כאשר ניסיתי לפרסם מאמר שסתר מאמר אחר של קבוצה מתחרה. משום מה, לא קיבלו אותו בירחון בו אותה קבוצה מפרסמת (בסופו של דבר הצלחנו להכניס אותו לירחון יותר "נחשב"). אני גם יכול להסכים עם האמירה שלך לגבי פרסומת במסווה של מחקר כאשר מדובר במאמרים הנשענים על סטטיסטיקה בלבד, שהם הרוב המכריע של המאמרים הרפואיים. עם זאת, כאשר אתה קורא מאמר שמתאר חלבון חדש שנתגלה כחלק ממנגנון תיקון ה-DNA, אתה בהחלט יכול להיות בטוח כי נעשתה כאן עבודה רצינית. האמן לי שמרבית המבקרים/עורכים של אותם ירחונים מספיק מנוסים להריח תרמית, אחרת וו' סוק הקוריאני היה עדיין ממשיך ללמד באוניברסיטת סיאול.

izackv

New member
חס וחלילה לבטל עבודות של מדענים מבריקים!

קודם כל לגבי חוסר ההבנה שלי, נתחיל בציטוט מדויק מתוך ההודעה שלך עליה הגבתי: "אנשים שלא אוכלים יוגורט, אכן ממשיכים לעכל, אך העיכול שלהם אינו מושלם" נראה לי שאכן טענת שמי שלא אוכל יוגורט, העיכול שלו אינו תקין/מושלם... וזה היה המשפט שגרם לי להגיב
--- יצא לי להכיר מקרוב כמה מחקרים/סטרטאפים בנושא תזונה פרוביוטית לדגים. (בארה"ב, למרות שנפגשתי פעם עם מישהו מסטרטאפ דומה בארץ) קשה להגיד שהתרשמתי. יצירתיות היא שם המשחק כשבפועל לא בטוח שהשטח מתנהג על פי המעבדה. אגב, גם הפיסיקה המכנית של ניוטון בהרבה מקרים יכולה לנבא מה שיתרחש במציאות. למרות זאת היא לא מדויקת בלשון המעטה. אתה אמנם יכול לזהות במעבדה תהליכים מולקולרים (ואף לבצע הדמיות מחשב לצורך העניין) ברמה גבוהה מאוד. אבל המעבדה לא תראה לך בכלל האם במצב פתלוגי מסויים הגוף יפעיל מערכת אחרת שתשחרר חומרים חדשים למשוואה... שים לב כמה תאוריות שונות, מוכחות וסותרות יש בנושא התזונה, תוספי מזון, אנטי אוקסידנטים ועוד. חלקן נראות מדהימות ברמה התאית והכימית. מספיק אגב להסתכל על נושא מחקרי הסידן והחלב כדי לקבל דוגמה מוצלחת. --- חס וחלילה לטעון שכל מה שמפורסם בירחונים מדעיים הוא זבל. יש שם הרבה מאוד חומר מעניין וחשוב. וברור שהמדע משפיע על כולנו וישפיע על ילדנו ועל ילדיהם. אני רחוק מאוד מזלזול בתחום המחקרי/מדעי/פילוסופי. ברור שיש מאמרים שיקבלו כל תשומת לב נדרשת. אם אני אצהיר ששיכפלתי כבד מתפקד באופן שמתאים להשתלה מתוך תאי גזע בתהליך זול שינתן לשיכפול מהיר, הטענות שלי יבחנו תחת זכוכית מגדלת. אבל למיטב זכרוני, אפילו בנושא טעון כמו שיכפול בני אדם ווסוק הקוריאני פירסם כמה מאמרים עד שחשפו את השקרים שלו ברבים. ולא סתם פרסם אלא פרסם עם המון רעש, צילצולים וחוות דעת שמחזקות את המחקר שלו. רק שבמקרה הזה מדובר בעין הסערה של סופת הוריקן אמיתית (מבחינה מחקרית/אתית/חוקית) ולכן מעבר לפרסומים המקוריים היו עוד ועוד בדיקות ובדיקות המשך עד שהתברר שכנראה היה זיוף. קשה להגיד שהעורכים כולם הצליחו "להריח תרמית". הם בחלקם העדיפו פשוט להאמין לסיפור. אם היה מדובר בניסוי הרבה פחות משמעותי (כמו למשל השפעה של תוסף מזון X על הקיבה) אף אחד לא היה טורח לחשוף את התרמית (וסביר שלא היו עולים עליה). הטענות שטענתי כנגד ירחוני המדע הן לא טענות שאני אישית המצאתי
המקרה שלך מראה בדיוק את התופעה. לך היה מזל כי הצלחת להגיע למקום טוב יותר. למי שירצה להוכיח שחלב פרה מזיק לבריאות יהיה מן הסתם קצת יותר קשה.

alexanderdagan

New member
קצת מיקוד

שלום אור. מה הקשר?!!! השאלה היתה לגבי מזונות עשירים בחידקים מסוימים. לא דובר על הנחיצות,עיכול,ושאר הדברים. כדי שתהיו מפוקסים רבותי. אין במה שכתבתי שום תמיכה ו/או היסתיגות מהשימוש בפרוביטיקה,זה עיניין שעולה במסגרת מאוד אישית ול"גופו של עיניין". הקשר העקיף היחידי בין עיכול לפרוביוטיקה,נמצא אולי בתיפקוד של המעי הגס. והמעי הגס הוא המקום שבו לפרוביוטיקה יש את היכולת לשנות פעילות פיזיולוגית/מטבולית. האם זה טוב?,זו כבר שאלה אחרת. אלכסנדר דגן N.D

יש וירוס הקשור לגרון ולבטן

כמו כן, יתכן ואת רגישה לאנטיביוטיקה... כן הייתי הולכת לגסטרולוג שישלול דברים.. ואז במקביל באמצעות תשאול ואבחון מדוייק מתאימה לך תזונה שתחזק מע' חיסונית לצד צמחים ודיקור. בהצלחה!!!

0 אור 0

New member
סתוונית יקרה

אני רוצה לענות לך מזוית אחרת, בלי להתייחס לוירוס הספציפי העובדה שכבר שנתיים את נדבקת בכל וירוס חולף, אכן מצביעה על בעיה מהותית שצריך לפתור - חיזוק המערכת החיסונית, איזון הגוף והנפש. הפתרון לדעתי לא יכול להיות קשור לתזונה בלבד וגם לא לאותם צמחי מרפא שיכולים לסייע לך נקודתית במצב בו את נמצאת (אם את באיזור הדרום, קפצי אלי ואתן לך מעט לענה שתעשה את העבודה הזאת) אם את רוצה להפסיק להדבק בכל וירוס, אני ממליצה לך לעבור אבחון של רפואה משלימה ולהתחיל בסדרת טיפולים שתביא אותך לאיזון ולבריאות שלמה וחיות מלאה. את יכולה לבחור בשיטה שמדברת אליך - הנטיה האישית שלי היא לכיוון רפלקוסולוגיה או רפואה סינית, אבל מיוצגות פה בפורום עוד שיטות רבות וטובות. החשוב הוא למצוא מטפל שיש לך בו אמון, שיטה שאליה את מתחברת, וללוות את הטיפול בשינוי אורח החיים כפי שיתבקש (למשל לעסוק בפעילות גופנית, אולי לנוח יותר, או למצוא זמן בעצמך, אולי שינוי תזונתי שידרש)

תודה רבה לכל המגיבים

תודה לכולם (גם למי שקצת מתנשא או מנסה להפחיד), אני מרגישה יותר טוב, לבינתיים לפחות. שכחתי לציין שלפני שנתיים חליתי במחלת הנשיקה ומאז הגוף כנראה לא התאושש למרות הכל. (לשואלים והמתעקשים- אני לא מאבחנת בעצמי, אני יודעת שהיתה אנגינה כי עשיתי בדיקות.) אני שומרת על תזונה נכונה ומאוזנת (לא צמחונית או טבעונית, אבל נקיה ממוצרי חלב או חיטה), לוקחת תוספי תזונה של מה שבכל זאת חסר, אבל עובדת הרבה שעות, נמצאת בסטרס ולא עושה ספורט ואני יודעת כמה זה משפיע. לגבי העניין הרגשי- אני מאד מודעת לקשר, אני בעצמי מטפלת בתחום הרגשי וכמובן נמצאת בטיפול (פסיכותרפיה). אני מרגישה שאני עושה מה שאני יכולה כרגע (לא מוכנה לשינוי כוללני באורח החיים) ולכן קצת מתוסכלת. החלטתי לפנות שוב לטיפול (אולי הפעם רפלקסולוגיה), לחזור לרענון אצל הנטורופטית, להשתדל יותר לעשות פעילות גופנית ולקוות לטוב. אשמח לעצות נוספות.

ינוקא1

New member
שבוע טוב.

בנוסף למה שכתבתי למעלה , אם נסתכל מבחינת רפואה מערבית יתכן והמדובר במחלת קרוהן או קוליטיס. בכל מקרה אני חושב שכדאי ללכת לטיפול טוב ברפואה משלימה.

למעלה