וירוס בטן

וירוס בטן

שלום לכולם אני בת 30, בריאה בדרך כלל אבל בשנתיים האחרונות נדבקת בכל וירוס חולף. הייתי בטיפול בדיקור ובתזונה, אפילו קצת צמחי מרפא, אבל המצב לא השתפר משמעותית. הרגישות העיקרית היא בקיבה, ולכן אני אוכלת בריא, מאוזן, בארוחות קטנות וכו'. (יחד עם זאת, לא עושה ספורט בכלל). לפני שבועיים חטפתי וירוס בטן קל שעבר מהר ואתו הגיעה אנגינה(דלקת גרון עם חיידק). קיבלתי אנטיביוטיקה בלית ברירה, לקחתי אתה פרוביוטיק, הכל עבר אבל השבוע שוב קיבלתי כנראה וירוס בטן חריף של שלשולים בלתי פוסקים, כאבי בטן וקצת הקאות בהתחלה. הרופאה אמרה שיעבור לבד (נתנה לי קלבטן למקרה הצורך אבל אני מעדיפה לא לקחת), אבל זה נמשך מראשון בערב עד עכשיו (שישי בבוקר): כל דבר שאני אוכלת (צנימים ותפוחי אדמה בעיקר) גורם לתחושת חוסר נוחות בבבטן, כאבים, ויוצא כשלשול מימי לגמרי. 1. הגיוני שוירוס נמשך כ"כ הרבה זמן? אולי צריך לבדוק אם זה משהו חמור יותר? 2. אפשר לקחת פרוביוטיק digest במצב כזה? (הוא מכיל אנזימי עיכול ואני לא יודעת אם זה מועיל או מזיק כרגע). 3. מה לעשות??? איך לחזק את מערכת החיסון? לפנות שוב לטיפול אלטרנטיבי? איזה? ללכת לרופא גסטרו? אני מתחילה להתייאש. סליחה על ההודעה הארוכה (והמגעילה לפרקים) ותודה לעונים.

ינוקא1

New member
ככה :

1. וירוס בהחלט יכול להימשך זמן רב. אני מציע לאכול אורז ולשתות תה ללא סוכר. זה יגבש מעט. בינתיים תסתכלי על מה שאת עוברת כעל תהליך ניקוי . . . 2. תנסי לקחת את הפרוביוטיק , ותראי האם זה יעזור. אי אפשר לתת תשובה ברורה. 3. אני הייתי מתחיל לעבוד על הצד הפסיכולוגי של העניין. הבטן היא מרכז הרגשות שלנו , יש לנו בבטן כמות עצומה של עצבים , היא באיזשהו מקום מסמלת גם כן "בית". אם להסתכל על מה שמסמלת הבעיה שאת מתארת זה תהליך בו הקיבה רוצה "להתנקות" כל הזמן ממשהו שעברת (ואני מתכווין כאן לרגש או לטראומה מהעבר וכו') וקשה לה להתנקות מזה. לכן היא נדבקת בכל וירוס מזדמן כדי "לשלשל" את זה החוצה. כשהמצב ירגע קצת , אני מציע שתלכי לטיפול מסודר שיעבוד גם על הפן הרגשי בשילוב עם הצד הגופני. שבת שלום.

hal767

New member
אני רואה את הדברים אחרת

אני מתנגד לגישה המאשימה את הוירוס, את החיידק ואת מי לא , בכל מחלותנו. כל הסימפטומים המתוארים, החל מההפרעות והליקויים בפעולת מערכת העיכול והמשך בבעיית האנגינה, יכולים להצביע על בעיה זהומית. האנגינה למשל הינה למעשה תהליך ריפוי בו הגוף משחרר החוצה את החומרים המזהמים באמצעות מערכת הנשימה העליונה. זהום במערכת העיכול גורם לה לסלקו במהירות באמצעות שלשול. בוודאי שתסיסה ורקבון של מזונות לא מתאימים יגרמו לכאבי בטן והקאות. ההקאות הינם אמצעי של הגוף להתגונן בפני החומרים המזהמים באמצעות סילוקם המהיר מהקיבה. למרות האי נעימות, זהו חלק מתהליך הריפוי. טיפולים סימפטומטיים, כמו אלה שניסית, אינם מטפלים בגורם האמיתי של הבעיה, ולכן הבעיה נמשכת. טיפולים אלה אף יכולים להזיק ולהחמיר את הבעיה, כי הם מונעים מהגוף לרפא את עצמו, ובעצמם מהווים חומרים מזהמים. אנטיביוטיקה למשל הינה רעל שהורג חיידקים, שאינם גורמי הבעיה, והיא פוגעת בגוף בגלל רעילותה. היא למעשה הוספת חטא על פשע. צנימים-אינני יודע מהיכן לקוח הפטנט המטופש הזה, לאכול צנימים כאשר יש שלשול. הלחם, ובמיוחד הצנים, הינו מזון גרוע החסר ערך תזונתי חיוני, והוא נוטה להתקלקל עוד יותר במערכת העיכול האנושית. הוא מכיל הרבה עמילן, ועמילנים גורמים להאטה של פעולת מערכת העיכול. אולי בגלל זה ממליצים לאכול אותם בזמן שלשול. פרוביוטיקה-אני מאד מתנגד לשימוש בזאת. סוגי החיידקים במערכת העיכול נקבעים בעיקר ע"י התזונה. אכילת מזונות לא מתאימים גורמת לתהליכים של תסיסה, החמצה ורקבון המזון במערכת העיכול. אז מערכת העיכול תכיל בתוכה את החיידקים "הרעים" כביכול, ופחות את הרצויים. פעילות החיידקים "הרעים" במערכת העיכול הינה תוצאה של התנאים שנוצרו כתוצאה מאכילה לא נכונה. הם למעשה מנקים את מערכת העיכול מהפסולת שאכלנו, בכך שהם מפרקים אותה ליסודותיה ומעלימים אותה. חיידקים אלה הינם "פועלי ניקיון" המבצעים את שהטבע יעד להם לעשות. הוספת חיידקים "טובים" באמצעות התכשירים המפוקפקים האלה, לא תשנה דבר. באין להם תנאי קיום (בגלל הסביבה הלא מתאימה) הם לא יבואו לידי ביטוי. כדי שהחיידקים הרצויים יתקיימו במערכת העיכול, יש ליצור בה סביבה מתאימה באמצעות תזונה מתאימה שלא תזהם אותה. תזונה צמחונית אורגנית מתאימה היא התשובה לכך. צריכת אנטיביוטיקה ותרופות אחרות תמיד יגרמו להרס הסביבה הנכונה במערכת העיכול. מצב נפשי-קשור ישירות לתפקוד מערכת העיכול. מצבים של חרדות ופחדים למשל עלולים לגרום לשיתוק חלקי או מלא של מערכת העיכול. בוודאי שבמצבים אלה מזון לא יתעכל אלא יתסוס וירקב, ובכך יגרום לזהום, ובוודאי שלא תהיה הזנה של הגוף. בנוסף, במצבים אלה מתבזבזת הרבה אנרגיה חשובה, וזה יכול להחליש את הגוף. לכן יש לתת את הדעת גם על הנושא הזה. פתרון נכון לבעיה הוא זה שמסלק את גורמיה ונותן לגוף תנאים לרפא את עצמו. תזונה מתאימה, מנוחה רבה, רגיעה נפשית למשל הינם תנאים חיוניים לפתרון שורשי של הבעיה. אכילת צנים ותפו"א לא נראים לי מתאימים למצב. יתכן שיש מקום להיזון ממיצים של פירות וירקות אורגניים מסויימים לתקופה מסויימת ולשתות מי מעיינות טהורים (מי עדן למשל) כדי לייצב את מערכת העיכול ולטהר את הגוף מהפסולת שצבר. את אלה יש להתאים לך באופן אישי, ולשנות במשך הזמן בהתאם להתפתחויות. החשוב הוא להפסיק להאשים בבעיה כל מיני גורמים "חפים מפשע" שאינם רלוונטים לבעיה. זה לא הוירוס, לא החיידק וגם לא מזג האוויר. הגורמים לבעיה הם כל הטעויות שאנחנו עושים כלפי גופנו. הסימפטומים השונים הם אינם מחלות. הם ניסיונות הגוף להציל את עצמו מהעוול שעשינו לו, בכך שאכלנו לו נכון וקיימנו אורח חיים לא מתאים. לגוף ישנם כוחות ריפוי ותיקון. הוא "ישמח" להשתמש בהם ולהשיב לעצמו את הבריאות אם ניתן לו את התנאים לכך. רפואה אמיתית ונכונה היא זאת שמאפשרת לו לעשות זאת.

0 אור 0

New member
לגבי הצנימים

לדעתי, הפטנט של צנימים בזמן שלשול בא מהפחם, מסתבר שבזמן שלשול יש גם הרבה גזים. הפחם מסייע לספוח את הגזים במערכת ובכך מקל עליה. על כל פנים, התזונה המומלצת בזמן שלשול לא הגיעה מתאוריה מסויימת , אלא מחוכמה עממית מצטברת של מה שעובד בשטח.

hal767

New member
לא נראה לי.

ואני גם לא בטוח שזה תמיד עוזר. הלחם והצנימים דווקא אחראיים לשיבושים במערכת העיכול, ובמיוחד לא מומלץ לאוכלם בזמן שיש שלשול או כל בעיה אחרת במערכת העיכול. בדרך כלל, הנכון הוא לא לאכול בזמן שלשול, אבל להקפיד על שתיה נכונה של מים טהורים. אין טעם להעמיס מערכת עיכול שאינה מסוגלת להחזיק מזון. זה נכון גם לגבי אדם הסובל מבחילה או מקיא. טיפול סימפטומטי המנסה לדכא שלשול הוא טיפול לא נכון כי הוא מונע מהגוף להיפטר מהסיבה שגרמה לשלשול. השלשול הוא תהליך שהגוף רוצה בו מסיבותיו הוא, והוא זקוק לו. לכן אין להפריע לו בזאת.

biochemist74

New member
נגיפים

על פי מה שאת מתארת מערכת החיסון שלך אינה מתפקדת כראוי. בשביל להבין טוב יותר ממה הדבר נובע, עלייך לעבור אבחון מקיף. בין אם תבחרי ברפואה האלופתית (קונבנציונאלית), או המשלימה (צמחי מרפא, תוספי מזון, הומיאופתיה וכו'...) זו החלטה שלך בלבד. כרגע את עושה את הדבר הגרוע ביותר, את מנסה לאבחן בעצמך את בעייתך: "לפני שבועיים חטפתי וירוס בטן קל שעבר מהר ואתו הגיעה אנגינה...". מי אמר שנגיף תקף אותך? האם ביצעת בדיקה כלשהי לאיתור אותו הנגיף? מהיכן את יודעת שחיידק (בד"כ סטרפטוקוק) גרם לכאב הגרון (אלא אם ביצעת בדיקה של משטח גרון)? יכול מאוד להיות שדווקא פתוגן בודד הוא המקור לרוב הבעיות שלך (נגיף האדנו יכול לגרום למחלה דמויית שפעת, דלקות בעיניים, כאבי באן ושילשולים ואף כאבי גרון נוראיים). בקיצור, כפי שאמרתי בתחילת דבריי, עלייך לגשת לאבחון מסודר ומקיף, כדי לרדת לשורש הבעיה. טעות נוספת שלך היא הניסיון לרפא את עצמך עם תכשירים שייתכן ומאוד לא יתאימו. לשאלותייך: 1. נגיף יכול להשרות הדבקה פרסיסטנטית. זו צורת ההדבקה הגרועה ביותר שיכולה להיות בכל מה שקשור לנגיף, מפני שהוא כל הזמן נוכח, "על אש קטנה". דוגמה: נגיף ה-EBV, שגורם למחלת הנשיקה, יכול להשרות תשישות ועייפות כרונית במשך חודשים לאחר שהמחלה האקוטית עברה (חום, נפיחות השקדים וכו'). עם זאת, גם קנדידה אלביקנס (פטרייה שמהווה חלק מהפלורה הנורמלית שלך), אם מתפרצת מעבר למעיים, יכולה לגרום לתחושות שאת מתארת. הייתי ממליץ לך לפנות למעבדות מזור בפ"ת. הם היחידים שבודקים צואה בשיטות אימונולוגיות ומולקולריות (בניגוד לבדיקות המגוחכות המבוצעות בקופ"ח) כדי לבדוק במה מדובר. 2. פרוביוטיקה היא תוסף בהחלט מומלץ, אך יש לדעת איזו לקחת, באיזה מינון ומתי (אם תזונתך כוללת חיידקים טובים, אינך צריכה להעמיס על המעיים שלך). כמו-כן, חיידקים טובים צריכים להתעכב מעט ככל האפשר במערכת העיכול ולהגיע לאיבר היעד שלהם - המעיים. מכאן שפרוביוטיקה יש לקחת על קיבה ריקה בד"כ ולא עם האוכל, כפי שהמוצר שאת לוקחת מחייב (בשל האנזימים שבו). 3. כפי שציינתי בהתחלה, בין אם תחליטי ללכת על צמחי מרפא, הומיאופתיה או תוספי מזון, עלייך לעשות זאת בליווי של איש מקצוע והכי חשוב להתמיד עד לריפוי. הרבה בריאות.

0 אור 0

New member
לגבי סעיף 2

איך התזונה כוללת חידקים טובים? הם עומדים בחומציות של הקיבה ומצליחים להגיע למעיים?

0 אור 0

New member
אני לא שואלת לגבי מותג אני שואלת לגבי העקרון

וקודם כל במזונות רגילים - באיזה מזונות יש חידקים? ואיך בכלל החידקים האלו שורדים כדי להגיע למעיים?

0 אור 0

New member
גם תשובה של אני לא יודע איך מקובלת

כמה מ"תרופות הזהב" הכי מעולות והכי יעילות שאני מכירה (כמו חמוציות לדלקת בדרכי השתן) - לא מצליחה להבין את המנגנון שהן עובדות, לא מסתדר עם מה שלמדתי על האנטומיה של המערכות. אבל בשורה התחתונה יש לי יותר מדי הוכחות שזה עובד, ולאחרונה אפילו הרפואה המערבית הצליחה לעשות מחקרים שמוכיחים את מה שידענו עוד קודם מהעובדות. כך שאני בוחרת להתעלם מהעובדה שאני לא מבינה איך.

alexanderdagan

New member
המזונות

אהלן אור. המזונות הם מוצרי חלב מותססים(יוגורתים וכ"ו). המוצר הניבחר הוא מה שמכנים"פיטריה הודית"(קפיר למען הדיוק). פרוביוטיקה היא לא תחליף להיתנהגות(כולל תזונה),של הפרט. רק סבהבה. אלכסנדר דגן N.D

0 אור 0

New member
אז איך אנשים שלא אוכלים יוגורט ממשיכים לעכל?

מכירה לא מעט אנשים , מן הסתם גם השותפים לדרכו של האל אבל גם קרניבורים למיניהם שאינם אוכלים יוגורט, ובטח שלא פטריה הודית או תוצרים קנויים ועובדה שהם ן מצליחים לעכל את מזונם חוץ מזה - כל אלו שעונים לי הם אותו אדם ? באותה דעה? כי אם זה לא ברור, אני לא שואלת מתוך בעית עיכול שיש לי או אין לי , אלא מתוך נסיון לחדד את התיאוריה שמאחורי האמירה שבתשובה של הביו כימאי

biochemist74

New member
חיידקים טובים וה-pH בקיבה

אור היקרה, קודם כל, העיכול הכימי של המזון נעשה בעזרת אנזימים. חשיבותם של אלו אינה נופלת משל החיידקים הטובים בשמירה על בריאותנו. לגבי החיידקים, ישנן חברות אשר מצפות את החיידקים שלהן בחלבון מיוחד, עמיד ביותר, אשר מתפרק רק בסביבה בסיסית (עובר דנטורציה ללא התערבות אנזימטית) של המעיים. אם לוקחים את התוסף הנ"ל על קיבה ריקה, הרי שאין גירוי של מע' העיכול, שוער הקיבה אינו נסגר והכמוסה ממשיכה באופן ישיר לאיבר המטרה שלה (המעיים). בצורה הטבעית, חלק מן החיידקים הטובים (שרובם גרם חיוביים), יודעים ליצור ספורות (נבגים) ובצורה זו עוברים את המכשול של חומציות הקיבה (לצערנו, גם חיידקים פתוגניים כמו האנתרקס יודעים ליצור ספורות). אנשים שלא אוכלים יוגורט, אכן ממשיכים לעכל, אך העיכול שלהם אינו מושלם. ואז באה הרפואה האלופתית וממציאה שמות יפים לתוהו ובוהו השורר במעיים של אלו, אשר אינם מקפידים על תזונתם: מעי רגיז, מעי חדיר וכו'. דרך אגב, אכילת יוגורט אינה מספיקה, מפני שבכדי שתהיה קולוניזציה של חיידקים טובים במעיים, צריך להזין אותם. המזון המועדף עליהם הוא כמובן FOS שהן שרשראות קצרות של פרוקטוז. בשבילנו הן עוד סוג של פחמימה שלא ניתנת לעיכול, אך בשביל חיידקנו הטובים הם עיקר המזון (ביפן, FOS נחשב לתוסף מזון איכותי עוד מראשית שנות ה-90). ודבר אחרון, עדיף שלא להגביל את השימוש בפרוביוטיקה לזן אחד בלבד (בד"כ לקטובצילוס), בשל האפשרות להצטברות של חומצה לקטית במעיים.

0 אור 0

New member
המסקנה (הבעייתית) מדבריך

הינה שלא תיתכן פעילות מעיים בריאה ללא תוספים, עם איזושהי הנחה לכיוון היוגורט כמזון יחיד שמאפשר איכשהו להמעיט בתוספים. האם זו מסקנה סבירה? מה גם שהתוסף המוצע "נחשב ביפן לתוסף איכותי עוד מראשית שנת התשעים" - ועד שנות ה 90 לא חיינו ? לא עיכלנו? ומאז חל שיפור כל כך מדהים בחיינו כי גילינו את הסיבה? אין דרך על ידי מזון "אמיתי" להגיע לעיכול טוב? מה עם כל אותם אנשים שלא אוכלים מוצרי חלב בכלל ויוגורט בפרט? נגזר עליהם להיות שבויים לפלסטיק ולכימיה? יש מישהו שרוצה להציע פתרון אחר?

hal767

New member
תשובה מצויינת. להלן פתרון אחר.

כאשר אדם אוכל נכון בעיית עיכול לא קיימת. לאכול נכון פירושו לבחור את פריטי המזון המתאימים מבחינת יכולת מערכת העיכול לעכל וגם לקחת בחשבון שפריטים אלה יספקו את כל צרכיו התזונתיים. בנוסף לכך ישנה לאדם המודרני בעיה נוספת שהוא חייב להתחשב בה-המיגוון הגדול של פריטי המזון. זה מחייב אותו להקפיד על צירופי מזון, כלומר, להקפיד לא לאכול בייחד פריטי מזון הדורשים תנאי עיכול סותרים ושאינם יכולים להתעכל כאשר נאכלים בייחד. באשר לחלק הראשון של דברי, הטבעונות ההייג'יניסטית טוענת שהאדם הינו חיה צמחונית, ככזאת כמעט ואינה מעכלת מזונות מהחי, ואלה נרקבים במערכת העיכול האנושית ומזהמים אותה. התוצאה היא התרבות חיידקי תסיסה, החמצה ורקבון במערכת העיכול, שתפקידם בטבע הוא לפרק את הפסולת הזאת ולהעלים אותה. לעומת זאת, תזונה צמחונית נכונה תייצר במערכת העיכול האנושית סביבה נוחה להתפתחות החיידקים הרצויים. באשר לנושא המדובר, יוגורט הינו חלב מקולקל וחמוץ שמזהם את מערכת העיכול. הוא אינו בר עיכול לאדם הבוגר החסר באופן טבעי באנזימים מפרקי חלבון חלב. הוא מחמיץ את המעיים, בעוד אלה חייבים לפעול בסביבה בסיסית. בנושא צירופי המזון, זאת תורה פשוטה לביצוע שחשובה בגלל המגוון הגדול של פריטי מזון המצויים במטבחו של האדם המודרני. בעיה זאת אינה קיימת בטבע, כי שם מיגוון המזונות הנאכלים הינו קטן ביותר והארוחות הינן פשוטות יותר. בנוסף,בטבע לא אוכלים מזונות שלא נועדו למאכל, כגון אלה הדורשים בישול. בטבע אוכלים מזון כפי שהטבע נותן אותו. אי שמירה על צירופי מזון גורמת לקלקול המזון במערכת העיכול ולשיבושים בפעולתה. התוצאה שהמזון הופך לפסולת מזהמת המשבשת את הסביבה הנכונה של מערכת העיכול. אז במקום החיידקים הרצויים למערכת העיכול, יתרבו חיידקי התסיסה והרקבון. כאמור, תזונה צמחונית נכונה היא זאת שתבטיח את מערכת העיכול מהזדהמות ומשיבושים, ובכך תבטיח את פעולתה הנכונה. חשוב להדגיש שלא רק המזון משחק תפקיד בפעילות תקינה של העיכול. כפי שציינתי בתשובה קודמת, גם מצב נפשי וריגשי קשורים לנושא, ולזאת אוסיף גם את נושא העייפות ושמירה על חום הגוף. אדם שמותש מחוסר בשעות שינה ופעילות יתר על המידה, יתקשה לעכל כי מערכת העיכול דורשת הרבה אנרגיה כדי לעכל. וכאשר אנרגיה זאת חסרה, לא יתבצע עיכול כראוי. בחורף כשקר ואין מקפידים על שמירת חום הגוף, מערכות שונות בגוף עלולות להיפגע או לפחות לא לפעול כראוי. מערכת העיכול היא אחת מהמערכות האלה.

biochemist74

New member
התאוריה שלך מתעלמת מהאבולוציה לחלוטין

אחת הסיבות להופעת ההומו-סאפיינס היא שינוי הדיאטה לעתירת חלבונים. דווקא בשל אכילת הבשר, הייתה התפתחות גדולה יותר של המוח והופעה של התבונה. כבר ב-5000 לפנה"ס ישנן עדויות על תרבויות באפריקה אשר למדו לביית בקר ולהפיק ממנו חלב. כמובן שאותם עדרי בקר לא הופצצו בהורמונים, אנטיביוטיקה, תוספי מזון וכו' ובשל כך לחלב היה ערך תזונתי גבוה. האנזים היחיד שכמותו יורדת עם הזמן הוא הלקטאז ולכן אנשים מסויימים מגלים רגישות לסוכר החלב. DPP-IV שהוא האנזים שמפרק את הקזאין נמצא אצל כולנו, אחרת לא היינו מסוגלים לפרק את חלב האם (שמן הסתם גם מכיל קזאין). הבעיה היא, כפי שציינתי קודם היא שחלב הפרה המתקבל היום (פרט למחלבות האורגניות) הוא כה מעובד, עד שנוצר שינוי במבנה השלישוני שלו (מבנה מרחבי) ולכן אין אנו יודעים לעכלו כראוי. אצל היותר רגישים מבינינו הדבר יכול לגרום לחולי כרוני. לגבי בישול, דע לך כי כמות הליקופן (נוגד חימצון) המתקבל מעגבנייה מבושלת גדול במספר סדרי גודל מהכמות אשר מקבלים בעגבנייה טרייה.

hal767

New member
לא עומד במבחן המציאות

כמו בעבר, גם כיום, מערכת העיכול האנושית כמעט ואינה מפרקת חלבונים מהחי והם ברובם נרקבים בה ומרעילים את הגוף. הם בהחלט מהווים גורמים למחלות ולתת תזונה. לא חל כל שינוי במערכת העיכול האנושית שגרם לאדם להפוך מחיה צמחונית לחלוטין לחיה טורפת. חלב-הינו מזון לצאצא היונק לאחר לידתו, והוא ישמש אותו עד גיל הגמילה. אין בטבע יצורים בוגרים הניזונים מחלב אימם, בוודאי לא מחלב של בעל חיים אחר. החלב הינו "מזון" מעוות ולא מתאים כשמדובר באדם הבוגר. ואם חלב אתה רוצה בתפריטך, אז למה לא חלב אם? מדוע לאכול חלב בקר, מה אתה עגל? חלב הפרה שונה מהותית מזה של האם האנושית. הוא נועד לתת תשובה לצרכים של העגל, ואלה שונים לחלוטין מזה של התינוק האנושי. ואגב התפתחות המוח. חלב פרה נועד לפתח את מוחו של העגל ולא את המוח של האדם. היש הבדל ביניהם לדעתך? בישול המזון תמיד הורס את המזון. העובדה שיש בעגבניה מבושלת יותר ליקופן אינה יתרון. עגבניה מבושלת איבדה את ההרכב המאוזן שבה. מחסור ביסודות חשובים שנהרסו בבישול ועודף ביסודות ששרדו את הבישול הינו מצב של הפרת האיזון התזונתי הנכון. התוצאה של המצב הזה הוא שחסרים יסודות שקשורים להטמעה ההדדית של אבות המזון בגוף, וגם הליקופן יספג אך מעט, אם בכלל. כמו כן, עודף בחומר מסויים אינו יתרון, באותה מידה שחוסר אינו רצוי. הטבע עובד על איזונים בין החומרים השונים. ברגע שהפרת את האיזונים האלה באמצעות בישול, עיבוד וכד', הגוף ניזוק. כלל חשוב בנושא ההזנה האמיתית של הגוף הוא, שהימצאות יסודות מזון מסויימים במזון אינה מבטיחה את קליטתם בגוף. הקליטה תתבצע אם המזון מאוזן נכון ומצויים בו כל החומרים הדרושים להטמעה ההדדית. תנאי זה לא מתקיים במזון מבושל, אלא אך ורק במזון חי טבעי שלא עבר חימום, עיבוד וכד'. בעלי חיים בטבע ניזונים הייטב ממזון פשוט וטבעי, ואפילו במיגוון מאד קטן, הודות לכך שהם אוכלים את המזון שהטבע יעד להם ובצורה בה הוא מופיע בטבע. כדי לחסוך לי להרצות לך מדוע האדם הינו חיה צמחונית גם כיום, אני מצרף קישור למאמר שלי בנושא, מתוך האתר שלי.

hal767

New member
נראה לי שהקישור לא עובד

אז אם זה מעניין אותך, כנס לאתר שלי BRIEUT.GOOP.CO.IL

biochemist74

New member
דבריך אינם מדוייקים

אתייחס להערותיך לפי סדרן: "כמו בעבר, גם כיום, מערכת העיכול האנושית כמעט ואינה מפרקת חלבונים מהחי והם ברובם נרקבים בה ומרעילים את הגוף. הם בהחלט מהווים גורמים למחלות ולתת תזונה. לא חל כל שינוי במערכת העיכול האנושית שגרם לאדם להפוך מחיה צמחונית לחלוטין לחיה טורפת". ההומו-סאפיינס (האדם הנבון) שהופיע לפני 100K שנה בערך אכל בשר! לאורך כל ההיסטוריה המתועדת בני אדם צרכו בשר. ההבדל בין אז להיום היה שהבשר נאכל טרי ולא הכיל חומרים זרים לגוף. חלבון ממקור צמחי וחלבון ממקור בשרי עשויים מאותם אבני בניין - חומצות אמינו. דווקא חלבון של שריר משורטט (כל מה שלא נחשב לאיבר פנימי) הוא קל לעיכול (כל עוד אוכלים במידה ולא זוללים סטייק של חצי ק"ג), בשל המבנה המרחבי שלו. הלבלב שלנו עדיין מייצר אנזימים לפירוק בשר והללו זהים לאלה של קרניבורים. "חלב-הינו מזון לצאצא היונק לאחר לידתו...". מסכים איתך בעניין זה, אך אני לא התעכבתי על חלב הפרה, כי אם על חלב כבשים או עיזים. לשני אלו יש מבנה דומה מבחינת הרכב לזה של חלב אם ויש להם סגולות טיפוליות. אתה יודע מה, בכדי שהדבר יסתדר עם התיאוריה שלך, אל תתייחס אליהם כמזון, אלא כחומר מניעה למחלות, בייחוד ויראליות. לגבי התפתחות המוח, לא הבנת את דבריי, התכוונתי שמייחסים את הופעת התבונה לשינוי בדיאטה של דמויי האדם, ממלקטים לציידים. "בישול מזון תמיד הורס את המזון". האם ביצעת פעם אנליזה למזון מבושל? מהיכן אתה מביא את הדברים הללו. "עגבנייה מבושלת איבדה את ההרכב המאוזן שבה". ומהו אותו הרכב מאוזן? סביר להניח שאינך יודע ולכן אתה משתמש במונחים כלליים. אז רק להבהירך ניקח לדוגמה את הויטמין C המצוי בעגבנייה. תרכובת זו מתפרקת בלמעלה מ-300 מעלות צלסיוס. האם יש בישול שמגיע לדרגת חום כזו? לא! הדבר היחיד שקורה בבישול הוא שהתאים הצמחיים המרכיבים את העגבנייה, מתפרקים ותוכנם נשפך למדיום בו היא מבושלת. לכן חשוב לאכול גם את ה"רוטב", כדי לקבל את מרבית ה"יסודות" - מינרלים וויטמינים. לגבי החלבונים בעגבניה, הדבר זניח, כי גם כך הגוף יפרק אותם לחומצות האמינו, כך גם לגבי השומנים. "הקליטה תתבצע אם המזון מאוזן נכון ". מסכים איתך. חומרים יספגו כראוי כל עוד הם מצויים עם חומרי ה"לויין" שלהם, למשל ויטמין C עם רוטין, או הסיפרידין וכו'. הללו אינם נהרסים בבישול ולכן לא מאבדים את ה"איזון" שלהם. "בעלי חיים בטבע ניזונים הייטב ממזון פשוט וטבעי, ואפילו במיגוון מאד קטן, הודות לכך שהם אוכלים את המזון שהטבע יעד להם ובצורה בה הוא מופיע בטבע". אם כך, כל גידול חקלאי, גם אם הוא אורגני, הוא אינו מזון טיבעי, מפני שיש "שפצור" של הירקות בכדי שיגדלו כראוי. אם ניתן להם לגדול פרא, הרי שלא נקבל את היבול הדרוש. נכון שבחקלאות אורגנית אין התערבות בצורה של נתינת הורמונים, אך עדיין יש השבחה של האדמה. לו ידעת עד כמה הדבר משפיע על תרגום של ה-blue print, או ה-DNA למוצר בפועל - חלבון כזה או אחר.

hal767

New member
שוב אני חולק על דבריך

אנסה להסביר בקיצור, למרות הקושי בזאת. 1-לפני שהאדם החל לאכול בשר הוא היה צמחוני לחלוטין. בשר חי, לא מבושל ולא מעובד, הינו מזון טבעי ומאוזן. הוא נועד לטורפים. אם קראת את המאמר שלי "האם האדם הינו חיה צמחונית" אז שם אני מסביר בהרחבה שהקיבה האנושית מפרקת כ-10% מחלבון הבשר ואילו היתר נרקב ומרעיל. לטורפים ישנם מיצי קיבה מתאימים לפירוק חלבונים קשים מהחי בריכוז חומצה הגדול פי 10 ויותר מזה של האדם. האדם אינו יכול לפרק חלבונים קשים כאלה, אלא רק את הפשוטים שמקורם בצומח. אם לא קראת את המאמר, אני ממליץ לך לקרא, כדי לחסוך לי להרצות אותו בדיון הזה. ישנם בו עוד הרבה נימוקים המוכיחים חד וחלק את עובדת היותו של האדם חיה צמחונית. 2-חלב עיזים וכבשים אינו אפילו קרוב בהרכבו לזה של חלב האם האנושית. בחלב עיזים פי 3.5 יותר חלבון השונה מזה של חלב האם., פי 4 יותר מינרלים ובאיזון שונה מזה של חלב האם, כך שרק ע"פ שני הנתונים האלה הוא פסול למאכל אדם. הנכון הוא שהם פחות אלרגניים מחלב פרה. לא אוכל להתייחס עליהם "כחומר מניעה למחלות, בייחוד ויראליות" כדבריך, כי לפי דעתי הם חומרים המזהמים את הגוף האנושי ומהווים גורמי מחלות, מחלות זהומיות וויראליות ולתת תזונה. 3-גם בנושא בישול המזון אתה טועה. כן, מזון מבושל נחקר ונמצא שהוא חסר בויטמינים שנמצאו בו בהיותו במצבו הטבעי, מינרלים הפכו לחומרים בלתי אורגניים, וככאלה כמעט ולא זמינים, חלבונים השתנו, שומנים התקלקלו ואנזימים חיוניים נהרסו. רק כדי לעדכן אותך ולהמחיש את הנזק שגורם הבישול, ויטמין C נהרס כבר ב-60 מעלות, ויש הטוענים שגם ב-50 מעלות, ולא ב-300 מעלות כפי שכתבת. 4-לטענתך, חלבון העגבניה הוא זניח. אני חולק עליך. זה נכון שאחוז החלבון בעגבניה הוא נמוך, אבל הוא חלק מהאיזון הנכון של העגבניה, וכל הפרת איזון משבשת את ההזנה. נכון שיותר טוב לאכול גם את הרוטב של העגבניה כי הוא מכיל חומרים שונים שיצאו ממנה, ועדין עגבניה מבושלת הינה מזון עלוב ודל לעומת העגבניה הטריה, כפי שהסברתי קודם לכן. הבישול מייצר הרבה פסולת במזון. זהו תהליך של הפיכת מזון לפסולת. הידעת שכאשר אוכלים מזון מבושל עולה מספר הכדוריות הלבנות בדם? וזה קורה בגלל הפסולת שמכיל המזון המבושל. אז הנה, עכשיו אתה יודע. 4-אתה צודק במידה רבה באשר להבדל בין מזון שגדל בטבע לבין זה המגודל ע"י האדם. גם בחקלאות האורגנית יש לדשן את הקרקע כדי להפיק יבולים בכמות מספקת, וגם כדי להשלים את החסר בה בשל הגידול האינטנסיבי. יחד עם זאת דישון בקומפוסט טבעי אינו פוגע בקרקע ואינו משבש את ההרכב הטבעי של התוצרת, כפי שקורה כשמדשנים בדשן כימי. ולמרות זאת, גם כיום אין מזון עשיר, מתאים וזמין לאדם כמזון צמחוני מגידול אורגני. תזונה צמחונית נכונה מגידול אורגני היא המודל להזנה מושלמת לאדם, הזנה שאינה גורמת כל נזק וגורמת לו להיות בריא ומחוסן. החשוב הוא, לבחור את פריטי המזון הנכונים כי לא כל מזון מהצומח מתאים לאדם, ולבנות תפריט מאוזן, תוך הקפדה על כללי אכילה נכונה וצירופי מזון נכונים כדי להשיג הזנה מושלמת. וזה מאד קל ופשוט לבצוע.

למעלה