ויקאנים

Sensual Venom

New member
ויקאנים

אני החלטתי לאמץ לעצמי את הדת הויקאנית אבל יש לי בעיה אחת... אני צריכה מישהו מהמעגל הויקאני שיברך אותי ויקאני גרנדאלי...אחרת אני לא אהיה ויקאנית אמיתית... זה נורא חשוב לי אז אם אתם מכירים מישהו שהוא ויקאני ושיהיה מוכן לברך אותי או שאתם מכירים דרכים אחרות להיכנס למעגל הויקאני תודיעו לי בבקשה :)

זה לא כל כך נכון...

אם זה מה שאת חושבת על ויקה, הייתה ממליץ לך טיפה ללמוד יותר על הוויקה המודרנית. חוץ מזה, שבארץ אין קוונים גרדנריאנים. לצורך זה, אין שום קוון של אף מסורת בארץ. במקרה הטוב, יש כמה קוונים אקלקטיים לחלוטין.

Sensual Venom

New member
לפי מה שהבנתי...

אז צריך שמישהו מהמעגל הפנימי יברך אותי כדי להיות וויקנית אמיתית וכיד להתקבל לדת...

אז הבנת לא נכון.

הוויקה בימינו היא לא הוויקה של שנות ה-50. כיום יש זרמים רבים בוויקה, בין אם הגרדנריאנים אוהבים את זה או לא (חלקם מתנגדים לזה, אך רבים מקבלים את קיומם של הזרמים השונים). אני ממליץ לך לקרוא את זה: ויקה: הגדרה מעשית.

ToryMaster

New member
מסכימה

הוויקה של היום היא אל מה שהייתה פעם, כיום יש בוויקה המון זרמים מבלבד הגרדנריאני הייתי ממליצה לך לקופוץ לפורום פאגאניזם בישראל למידע קצת יותר מורחב

RainBird

New member
ליה הייתה גראנדרית לא? אני חושב שהיא שהיא הייתה כוהנת גדולה... אם זה חשוב, אני מניח שאפשר ליצור איתה קשר.

ליה אביב?

לא ולא
) כהנת גדולה בגיל 16. נכון.

מיכל328

New member
היי

כיום, יש טקסים אישיים שנקראים Dedication Rituals שבהם וויקאני/ת יכולים להקדיש את עצמם לדת ללא צורך בקוון או בוויקאן/נית אחרים. זה מאד אישי, אבל דעה רווחת בין וויקאנים כיום היא שאדם המעוניין בוויקה צריך ללמוד על הדת וההיסטוריה והמסורות השונות בתווך של תקופה לא קצרה.. הרבה וויקאנים מקציבים לעצמם תקופה (בדרך כלל שנה ויום) שבזמן זה הם לומדים כמה שאפשר על הדת ןבתום התקופה עושים את ההחלטה אם זוה הדרך שלהם או לא. אני ממליצה לך להקציב לעצמך תקופת זמן מסויימת (חצי שנה לפחות לדעתי) ולהקדיש הרבה זמן ללמידה וקריאה על הדת. זה משהו מאד אישי אבל גם חשבו מאד לא לקפוץ לתוך הדת הזו בלי לדעת למה את נכנסת. מיכל

למעלה