כל הכבוד על הפירוט-
מהפירוט שנתת, לאו דווקא עולה תמונה של ילדה עם קשיים בויסות החושי. יותר מהכל- ברור שנדרשת פה הדרכת הורים.
הילדה מתעצבנת, נשכבת על הריצפה, צועקת, חסרת סבלנות, קוצים בתחת, אף פעם לא יושבת בשקט, תמיד בקפיצות, מסתובבת על השולחן- יכול לתת בכלל תמונה קלינית של ילדה עם הפרעות בקשב וריכוז, או בעיה בגבולות. ממש לא בהכרח קשיים בויסות חושי. ממש לא.
כנראה שהמטפלת באומנות לא מבינה מספיק בעניין הויסות החושי או בנושא של אבחנה מבדלת בין זה לבין עניינים אחרים, וחבל מאוד.
המקרים הקשים של בעיות בויסות חושי קיימות אצל ילדים אוטיסטים או על הרצף התקשורתי, לא עלינו, וטוב שזה לא המקרה.
אני לא אומרת שאין פה איזשהו גרעין קטן של קושי בויסות חושי. אבל למי מאיתנו אין משהו כזה- אני למשל לא יכולה להיות בחדר שיש בו שעונים מתקתקים...
אבל ממה שתיארת- לא נשמע שזה הגרעין המרכזי, אלא משהו מאוד מאוד משני, אם בכלל.
קושי בהירדמות בלילה ושינה קלה- יש גם אנשים מבוגרים בלי קשיים בויסות חושי שסובלים מזה. את כותבת שאת מחזיקה אותה כדי שתהיה מאוד עייפה לקראת הערב- וזו גם טעות. ילד עייף צריך לישון, ולא צריך "לסחוב" אותו עד אפיסת כוחות (אני מזכירה לך שילד עייף גם מתקשה יותר לווסת עצמו).
לא יכולה לחכות למשהו שהיא רוצה- במילים מקצועיות קוראים לזה: "קושי בדחיית סיפוקים"- זה מאפיין כל ילד בן 4, וצריך ללמד אותם כיצד לדחות סיפוקים. כיצד?- זה כבר עניין מורכב הרבה יותר משאוכל לענות לך במחשב.
זה תהליך חינוכי ארוך, וזה חלק מהתפקיד ההורי.
בקיצור- לא נשמע לי פה שצריך מרפאה בעיסוק שמתמחית בויסות חושי, אלא אחת משני האפשרויות: או מרפאה בעיסוק שיכולה לעשות אבחנה מבדלת ויכולה לתת הדרכה הורית, או הדרכה הורית בלבד.
שיפסיקו להפיל כל בעיה התנהגותית-רגשית של הילד על נושא הויסות החושי. זו טעות, וזה מטעה הורים, ולא מאפשר קידום משמעותי לילד.
שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028