ויסות חושי

ויסות חושי

הייתי בהתפתחות הילד עם הבת שלי. הומלץ לנו לעשות גם ריפוי בויסות חושי וגם ריפוי רגשי.
רגשי התחלנו השבוע, אבל מה זה בדיוק ויסות חושי?
מישהו יודע מי עובד עם מכבי בעניין זה?

iameden

New member
ריפוי בעיסוק

או דרך התפתחות היחד או מרפא בעיסוק שעובד דרך הקופה (יש להם רשימה לפי איזורים), או פרטי... בהצלחה!

שירהד1

Member
מנהל
מנסה לכוון כמרפאה בעיסוק-

ויסות חושי הפך בשנים האחרונות לאיזה מן דבר כזה שמנפחים אותו יותר מדי- כל ילד עם קושי כלשהו (לדוגמא: התנהגותי, קשב וריכוז, הימנעות מפעילות כלשהי, ועוד), מפילים את העניין על נושא הויסות החושי. במרבית המקרים- זה ממש לא כך, ומגלים דברים לגמרי אחרים שדורשים טיפול והתייחסות.

את רוצה לפרט קצת יותר על הילדה? בת כמה היא? מי הפנה להתפתחות הילד? מי איבחן אותה בהתפתחות הילד? מה הקשיים המרכזיים שבעקבותיהם הומלץ על טיפול רגשי וטיפול בנושא הויסות החושי? איזה סוג טיפול רגשי הילדה התחילה?...ועוד כל מה שאת חושבת שיכול לעזור לי לעזור לך ולכוון אותך לטיפול המתאים.

שירה.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

ריפוי בעיסוק

שלום,
הילדה בת 4. אני פניתי מיוזמתי להתפתחות הילד כי היא כל הזמן צועקת, מתעצבנת, נשכבת על הרצפה. אנחנו מדברים והיא מתייחסת אלינו כמו לאוויר. חסרת סבלנות, אין לה את הסבלנות של לחכות למשהו שהיא רוצה. כל דבר זה כאן ועכשיו (גם אם היא מבקשת לאכול, אם היא מחכה קצת, יש מצב שהיא כבר לא תאכל).
יש לה קושי בהירדמות בלילה, השינה שלה מאוד קלה. כל צליל הכי קטן יכול להעיר אותה ולפעמים גם בעצבים. הגעתי למצב שבו אני ממש מחזיקה אותה כדי שתהיה מאוד עייפה לקראת ערב, ואז היא נרדמת מהר.
יש לה קוצים בתחת ברמה שאנחנו כבר מתעייפים מלהסתכל עליה. לראות טלוויזיה או לאכול, זה אף פעם לא על כיסא. תמיד בקפיצות ובלהסתובב סביב השולחן.
לאחרונה התחלנו טיפול ביצירה. היא מאוד נהנית ורוצה לחזור לשם. המטפלת אמרה כי יש כאן עניין גם של ויסות חושי, ואם נעשה את זה במקביל זה רק יכול לתרום לה.

שירהד1

Member
מנהל
כל הכבוד על הפירוט-

מהפירוט שנתת, לאו דווקא עולה תמונה של ילדה עם קשיים בויסות החושי. יותר מהכל- ברור שנדרשת פה הדרכת הורים.
הילדה מתעצבנת, נשכבת על הריצפה, צועקת, חסרת סבלנות, קוצים בתחת, אף פעם לא יושבת בשקט, תמיד בקפיצות, מסתובבת על השולחן- יכול לתת בכלל תמונה קלינית של ילדה עם הפרעות בקשב וריכוז, או בעיה בגבולות. ממש לא בהכרח קשיים בויסות חושי. ממש לא.
כנראה שהמטפלת באומנות לא מבינה מספיק בעניין הויסות החושי או בנושא של אבחנה מבדלת בין זה לבין עניינים אחרים, וחבל מאוד.

המקרים הקשים של בעיות בויסות חושי קיימות אצל ילדים אוטיסטים או על הרצף התקשורתי, לא עלינו, וטוב שזה לא המקרה.
אני לא אומרת שאין פה איזשהו גרעין קטן של קושי בויסות חושי. אבל למי מאיתנו אין משהו כזה- אני למשל לא יכולה להיות בחדר שיש בו שעונים מתקתקים...
אבל ממה שתיארת- לא נשמע שזה הגרעין המרכזי, אלא משהו מאוד מאוד משני, אם בכלל.
קושי בהירדמות בלילה ושינה קלה- יש גם אנשים מבוגרים בלי קשיים בויסות חושי שסובלים מזה. את כותבת שאת מחזיקה אותה כדי שתהיה מאוד עייפה לקראת הערב- וזו גם טעות. ילד עייף צריך לישון, ולא צריך "לסחוב" אותו עד אפיסת כוחות (אני מזכירה לך שילד עייף גם מתקשה יותר לווסת עצמו).

לא יכולה לחכות למשהו שהיא רוצה- במילים מקצועיות קוראים לזה: "קושי בדחיית סיפוקים"- זה מאפיין כל ילד בן 4, וצריך ללמד אותם כיצד לדחות סיפוקים. כיצד?- זה כבר עניין מורכב הרבה יותר משאוכל לענות לך במחשב.
זה תהליך חינוכי ארוך, וזה חלק מהתפקיד ההורי.

בקיצור- לא נשמע לי פה שצריך מרפאה בעיסוק שמתמחית בויסות חושי, אלא אחת משני האפשרויות: או מרפאה בעיסוק שיכולה לעשות אבחנה מבדלת ויכולה לתת הדרכה הורית, או הדרכה הורית בלבד.

שיפסיקו להפיל כל בעיה התנהגותית-רגשית של הילד על נושא הויסות החושי. זו טעות, וזה מטעה הורים, ולא מאפשר קידום משמעותי לילד.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

שירהד1

Member
מנהל
שום תגובה? אפילו לא תודה קטנה על התגובה שלי?

p124

New member
ויסות חושי

קושי בויסות חושי הוא תופעה של עיבוד לא תקין של מערכת העצבים במוח אשר אחראית על המידע המגיע מהחושים. הקושי יכול להיות בקליטת המידע, בעיבוד שלו או בפלט.ולכן הילד (או המבוגר) מתקשה להגיב למידע החושי ולהתנהג בצורה המצופה ממנו.
מכאן יכולות לנבוע התגובות שאת מצינת, כלא מתאימות לסיטואציה.
כמובן שכפי שנאמר קודם, יכול להיות שהתגובות מגיעות ממקור אחר ולכן בהחלט צריך להגיע לאיש מקצוע שיאבחן את מקור הקושי.
כיום יש מחקר רב בנושא הויסות החושי אך בעלי מקצוע רבים מתקשים לתת מענה בנושא הויסות החושי מכוון וכפי שכתבתי קודם תהליך הויסות יכול "להתקלקל" במקומות שונים בדרך, קשה לאבחן אותו. ויש בעלי מקצוע שמעדיפים לא להתייחס לנושא.
ומכאן גם החשיבות להגיע לבעל מקצוע שמתמחה בנושא הויסות החושי

למעלה