וילדרס יועמד לדין

ayala26

New member
אני לא קראתי, אז אני לא יכולה לדון איתך בנושא

אם הוא מטיף לרוע או לא. מה שאני יכולה לומר הוא מנסיון שלי שלימד אותי שהאופן שבו מסתכלים על דברים משפיע על הדברים אותם רואים כנראה זו הסיבה שלמרות שאני נוסעת בתחבורה הציבורית 3 פעמים בשבוע הלוך ושוב בשעות העומס באמסטרדם אני לא רואה "אותם". אני רואה אנשים. נכון שפה ושם אני רואה גם נערה מכוסה במטפחת ראש (ביחוד כשאני נוסעת בטראם 17 שהוא בבוקר מלא סטודנטים) אפילו יוצא לי פעם בשבוע שבועיים לראות אישה ממש עטופה בבורקה ולפעמים אני שומעת אנשים שמדברים בינהם בערבית אבל חוץ מזה העובדה שיתכן שחלק מהאנשים שאני פוגשת הם מוסלמים לא משפיעה בכלל על החיים שלי. אני לא רואה "איסלמיזציה" בתחבורה הציבורית. (לא מכירה את שירותי ההצלה או בעלי ההעסקים מקרוב אז לא יכולה לחוות דעה על כך) אני גם יודעת שגזענות ודעות קדומות לא נעלמו מן העולם כך שדי ברור לי שיש לפחות כמה הולנדים שכשהם רואים אותי בטראם המחשבה שעוברת להם בראש היא "המוסלמית הזו יושבת בכיסא שלי". ככה זה עם דעות קדומות. דעות קדומות זו לא המציאות. זה איך אתה בוחר לראות דברים. כמו כן הדרך בה אדם בוחר להתבטא אומרת הרבה מאוד על מה שהוא חושב אפילו יותר מן הדברים אותם הוא בוחר לומר.

מלפפiן

New member
כמובן שוילדרס מדבר על הרבה נושאים ולא מתמקד

בזכויות האישה באיסלם, עם מצע מפלגתי בעל נושא אחד בלבד אי אפשר להגיע רחוק, ומה גם שיש לו דעות בנושאים שונים. כמובן שאין חוק בהולנד שמחייב פיזוז בדיסקוטקים בגיל 24, אבל גם אין חוק שאוסר זאת, ואם בחורה בת 24 מעוניינת לעשות זאת, אסור שיהיה מה שימנע זאת ממנה. ולא, היא לא יכולה לקום וללכת ולעשות מה שהיא רוצה בניגוד ליהודיה או נוצריה או חסרת דת שבמקרה הוריה אוסרים עליה לעשות זאת, מפני שאם היא תעשה זאת יבואו כל האחים שלה, והבני דודים שלה והבני בני דודים שלי וידאגו לטפל בה. וזה ההבדל. חופש פולחן הדת - כן, אבל לא בכל מחיר. אני לא אחייב מוסלמי ללכת לבית כנסת או כנסייה במקום למסגד, אבל אני מצפה שגם הוא כמו כל בעל דת אחרת ידאג להשתלב בחברה, ללמוד את השפה, ליצור קשר עם חסרי דת/בני דתות אחרות, ברומא התנהג כמו רומאי. אבל פה אנחנו כבר גולשים לנושאים אחרים, ולא נראה לי שנגיע להסכמה בעניין, בואי נסכם ונאמר שאת תומכת בהעמדתו לדין של וילדרס עקב גזענות ואילו אני לא תומכת בכך עקב פגיעה בחופש הביטוי

numkimhi

New member
אפילו שאני לא בעד...

אין ממש מה לעשות , זה כמו הפוליטקאי שהיה בהפגנה וטען שלא שמע את מה שאמרו מאחוריו על זה שישלכו את היהודים לגזים ..עכשיו תובעים אותו גם, אז כנראה לקחו דוגמא אישית מזה ואמרו למה לא לנצל את העבודה הזאת שיש גל של תביעות ...בואו נשים עוד אחת לרשימה . אני ממש לא בעד כל התביעה הזו .

fogman

New member
וילדרס היה דווקא מתון בסרט

האיסלאם הוא הרבה יותר גרוע והרבה הרבה יותר שטני במציאות,מאיך שהוא הוצג בסרט של וילדרס

למעלה