נו מה יהיה? את תשאירי אותי כל היום ליד
המחשב רק כדי לענות לך? טוב גם ככה המזג אויר לא משהו בחוץ
נכון, וילדרס הציע להוציא את הקוראן מחוץ לחוק, וכמו שאמרתי, אני לא מסכימה עם כל מה שהוא אומר ועם זה אני בהחלט לא מסכימה. בקשר לכפייה דתית, ברור שזה לא אותה כפייה שמונהגת בארץ, ארץ ישראל ביסודה היא מדינה יהודית, בה רוב יהודי, ועקב הימצאות דתיים וחילונים תמיד יהיו שאלות ומריבות סביב שאלת הכן כפייה או לא כפייה. הבעיה של וילדרס היא בגישת המוסלמים לתרבות ההולנדית-מערבית, הוא רואה את המדינה כמדינה מערבית מודרנית, ומנגד הוא רואה הרבה אזרחים מוסלמים שחיים בצורה שונה מהצורה בה חיים ההולנדים. מה הבעיה? הבעיה היא שאנשים אלה לא טורחים/רוצים להיטמע בחברה המודרנית סביבם ויוצרים קומונות סגורות עם חוקים משלהם. אז נכון הם לא עוברים על החוק בכך (לפחות רובם), אבל תסכימי איתי שיש בעיה מהותית כאשר בחורה בת 24 ממשפחה מוסלמית שהיגרה להולנד לפני כמה שנים מטוניסיה, רואה חברות שלה יוצאות, מבלות, מדברות עם מי שהן רוצות ועושות מה שהן רוצות, בזמן שהיא נאלצת לחזור כל יום עד שעה 18:00 הביתה, ואסור לה לצאת עם חברות, ובטח לא לבלות בערבים בדיסקוטקים או פאבים (מה שבנות גילה עושות), ובכלל עושים לה את המוות שהיא עדיין לא נשואה ושלא תחשוב בכלל לצאת עם הולנדי או חס וחלילה עם מוסלמי ממדינה אחרת, כי רק אבא שלה יודע מה טוב בשבילה ורק אבא שלה יחליט עם מי היא תתחתן. וכן, מדובר על מקרה אמיתי ועל בחורה שאני אישית מכירה. אם כל הסיפור הזה היה בטוניסיה, אז מילא, אני אמנם לא מסכימה עם הגישה, אבל נגיד שכולם נוהגים כך, אז זה נראה "נורמלי" ולא חריג, אבל מדובר על הולנד, המאה ה-21, וזה לא יתכן שהבחורה תצטרך לסבול מפני שמשפחתה לא מוכנה לחיות לפי הנורמות והחוקים של החברה המודרנית בהולנד. ולזה מתכוון וילדרס לדעתי, אתה רוצה להיות מוסלמי? בכיף. רק אל תבדיל את עצמך מהחברה בגלל הדת שלך.