ויכוח שלי עם חבר

MilkShack

New member
ויכוח שלי עם חבר

הוא מנגן על גיטרה קלאסית כבר תשעה חודשים בטענה שהוא לא מנגן סגנון אלא רק מתאמן על "טכניקה" שאין לי מושג מה זה אומר. הוא טוען שקלאסית זה שלב שחייב לעבור לפני חשמלית, וצריך לנגן על קלאסית שנה לפחות. חוץ מזה, שהוא טוען שמורה שאומר למישהו לעבור לחשמלית אחרי 5-7 חודשים הוא מורה חאפר שלא מבין בשיט. אני אומר משהו אחר. אם אתה מנגן סגנון קלאסי או ספרדי או משהו בסגנון אתה צריך גיטרה קלאסית, אבל אם אתה מנגן חשמלית, ואת אותם אקורדים מעביר לקלאסית ואין לך את החשמלית לנגן את הסולואים וכו', עדיף שתעבור כמה שיותר מוקדם לחשמלית. העניין עם החמישה שבעה חודשים הוא בגלל שאני קניתי את הפנדר שלי שבעה חודשים אחרי שהתחלתי ללמוד על קלאסית. העניין המעצבן יותר הוא שהוא אומר שקלאסית זאת גיטרה שהרבה יותר "קל" לנגן עלייה מחשמלית, ובגלל זה צריך אותה לפני חשמלית. אז אם בן אדם מחזיק קלאסית ורוצה לנגן רוק, הוא אמור לחכות שנה, כי הרבה יותר קל לנגן על גיטרה קלאסית מחשמלית, וכי זה שלב שחובה לעבור, וכי המורה שלו אומר לו ככה, או שהוא צריך לעבור כמה שיותר מוקדם לחשמלית? (וגם אם לא כמה שיותר מוקדם, חצי שנה זה יכול להיות נחמד) יאללה תפציצו :]

Shards

New member
אז ככה

קלאסית זה שלב ש*מומלץ* לעבור לפני חשמלית, אבל אין שום חוק שאומר שזו חובה. מורה יודע יותר טוב מתלמיד מתי הוא "מוכן" לעבור לחשמלית. דווקא קלאסית היא גיטרה שהרבה יותר קשה לנגן עליה, הצוואר יותר עבה המיתרים יותר רחוקים וכו', בגלל זה היא מספקת בסיס טכני יותר חזק מאשר חשמלית. באשר לסגנון, יש הרבה טעם להגדיר? מי שמנגן רוק יכול לנגן רוק גם על קלאסית, ומי שמנגן קלאסי יכול לנגן קלאסי גם על חשמלית. בהצלחה, עומרי.

SVS1

New member
מה הלחץ לחשמלית?

כמו כן, אם התחלת על קלאסית, המעבר לחשמלית או אקוסטית יהיה קל יחסית. אבל אם התחלת על חשמלית המעבר לקלאסית יהיה קשה יותר, וייקח לך זמן להתרגל (כמו שנאמר למרחק בין השריגים לצוואר וכו') גם הרבה יותר קל להוציא צלילים מחשמלית, פשוט מגבירים וכל TAP הופך לצליל. (יוצא מנק' הנחה שהקלאסית אינה מוגברת). חוץ מזה, מה הלחץ להתחיל בחשמלית?

Mr MAG

New member
תראה

קודם כל החבר שלך, סתם מגזים. במוזיקה אין חוקים, ואם השאיפה שלך היא לנגן על חשמלית, התחלת מקלאסיחת והמורה שלך רואה שתפסת בסיס טכני מעולה אין שום סיבה לקרוא לו חאפר אם הוא ימליץ לך לעבור לחשמלית. קלאסית מומלצת בתור התחלה מסיבות תקציב (אפשר לקנות קלאסית ממש זולה כשלא בטוחים עדיין במה שיהיה הלאה), מסיבות של ידע (בד"כ בתור מתחיל פשוט לא תדע לבחור חשמלית שמתאימה לך ויהיה לך יותר קשה לתפעל אותה... כמה חודשים בעולם הגיטרות יעשו לך הכרות עם הכלי ואז יהיה לך קל יותר, וגם השמיעה מתפתחת ואיתה הטעם בסאונד) ומסיבות טכניות, קלאסית מאלצת אותך לפתח בסיס טכני נכון יותר בכל הנוגע להפקת צליל ותנוחת נגינה. (בדיוק מהסיבה שמישהו מעליי כתב, בחשמלית אתה יכול להגביר הרבה וישמעו כל פיפס, ואם תעשה את זה על ההתחלה לעולם לא תפתח שליטה טובה באצבעות...) בכל מקרה אין חוקים, אין זמן מוגדר, ורוב האנשים שהחלום שלהם הוא לנגן על חשמלית "בשלים" לעבור לחשמלית הרבה לפני שיש להם את התקציב, תכלס. אצלי זה היה ככה לפחות.

Gigantic Boots

New member
מי שלא מעריך תגיטרה הקלאסית ואת הסאונד שלה...

...לא יהיה נגן טוב גם ככה. אז שלא יקנה בכלל גיטרה. יש דברים שאפשר לעשות רק בגיטרה קלאסית. חשמלית זה כלי רצחני וקשה לשליטה. להתחיל רק עם קלאסית.

horcrux7

New member
זה הכל ענין של גישה

אני דווקא הייתי ממליץ להתחיל מאקוסטית

למעלה