ויטמינים

ויטמינים

בגלל החרדה ובעיות הורמונליות בין היתר.
המטפל אמר לי לקחת כל יום קומפלקס ויטמין B- 50 וויטמין C- 2 מכל אחד מהם ביום.
מעבר לזה אני לוקחת ויטמין B6+מגנזיום שהומלץ ממטפלת אחרת הקודמת שלי.
האם זה בסדר לקחת גם זה וגם זה?
האם יכול להיות מסוכן עודף ויטמינים של B?

ladybug4NLP

Active member
אם אין לך אמון במטפל למה ללכת אליו?

אחרי הכל את הוכלת אליו כי את מאמינה בו וביכולות שלו.

עודף ויטמינים זה לא בריא וויטמינים מסויימים בעודף (וימין B12 ו-A ועוד יכולים להיות ממש רעילים.

כדאי לעשות בדיקת דם ולאחריה לבדוק מה תקחי.
חשוב גם לבדוק (להתעקש אתל הרופא) רמת ויטמין די שזה לא רק עצמות אלא בסיס להרבה תהליכים של הגוף.

עברתי למטפל אחר שמתמחה בהורמונים..

הקודמת אמרה לי בגלל החרדה לקחת מגנזיום וויטמין B6
הנוכחי אמר לי קומפלקס ויטמינים של B לא של D ואחרים..
השאלה אם ויטמינים של B רעילים בעודף או יוצאים בשתן?

ladybug4NLP

Active member
עודף ויטמין B הוא רעיל בעיקר B12

וגם יש לנו עודף של ויטמין B6+3 מהאוכל שלנו.
וויטמין D זה חובה.

סטרס וחרדה - כדאי לטפל בשיטות אחרות ולא בכדורים:
דמיון מודרך, EMDR, EFT , מדיטציה ועוד.
זה נשאר לכל החיים

השיטות של הדיבור וההרפיה לא עזרו לי

זה יותר מתבטא פיזי.. דופק מהיר, לחץ מטורף רעידות וצמרמורות.. התקפי חרדה שאפילו אני לא יכולה להעלות על מה הפחד.. אז כל השיטות האנרגטיות והדמיון ומח אחד וכו' שניסיתי כלום לא עזר..

ladybug4NLP

Active member
כל השיטות שמניתי כולן מטפלות בהצלחה מדהימה

בפחדים, חרדות וטראומות.

הבעיה היא לא פיזית.
זה מגיע ממחשבות שהסימפטומים שלה יכולים להיות כל מה שמנית וגם עד הרגשה כאילו הולכים לחטף התקף לב.

אמממה... נכון.... צריך לדעת איך לעבוד עם השיטות האלה

אז תמשיכי לקחת את התוספים שהציעו לך וספרי לנו איך היה

hal767

New member
אני שולל את הגישה הזאת.

תוספי מזון אינם מזון. את המרכיבים הנ"ל וגם את האחרים יש לקבל באמצעות תזונה נכונה ולא באמצעות חומרים הזרים לגוף ועלולים להזיק לו.

ladybug4NLP

Active member
hal-כן אנחנו יודעים שאתה שולל

ויטמינים ומינרלים ובכל כל מה שלא קשור לשיטה שלך.
כמה פעמים צריך לכתוב לך וכמה פעמים אתה צריך ךשמוע וממי כי ויטמינים הניתנים בידי בעל נסיון לא רק שאינם מזיקים אלא כמעט בגדר חובה כי מה לעשות, האוכל שלנו היום נותן מעט מאד חומרים לגוף-אם בגלל האדמה שבו גודל או הצורה בה הוכן ומתי.

האדמה ריקה גם כזה מגודל אורגנית, היא לא מתחדשת, צורת עבוד המזון גם לוקחת את המעט שיש ובכלל, מישהו עוד שומר על שמיטה
כדי שהאדמה תוכל לחדש קצת את עצמה?
אז אם כך היום אי אפשר לא לאכול ולא לשתות
שיהיה לך לבריאות

0 אור 0

New member
כבוד הדדי בפורום

כפורום שכולל מטפלים מגישות שונות , אשר לפעמים גם סותרות זו את זו בהמלצותיהן, ולא רק בנושא תזונה, קבענו לעצמנו תרבות דיון מחייבת ומכבדת.
איש איש ממטפלי הפורום צריך לעשות מאמץ עילאי, לכתוב מתוך דרכו שלו, לנסות להסביר אותה לאנשים אשר אינם מבינים את הרקע שמאחוריה, ובד ובד לכבד את המטפלים האחרים ואת דרכם גם אם איננו מסכימים עם הדרך הזאת.
במקרה הספציפי הזה, אין תועלת "לנזוף" בטבעוני על כך שאינו מאמין בתוספים, ולנסות לחנך אותו להתחיל האמין בנטילתם - אני מניחה שאם יערך סימפוזיון משמעותי ומעמיק בין מומחים לתזונה טבעית לבין מומחים לתזונה המאמינים במתן תוספים, הוא יארך שעות מרובות בלהט רב, יזרקו נתונים ומספרים והוכחות ומאמרים, ובסופו של הדיון יצא כל אחד עם אותן האמונות שאתן הגיע.
בודאי כך לגבי מטפל רציני שעוסק כבר שנים רבות בתחום של התזונה הטבעית ויעוץ לאנשים איך להחלים באמצעותה
אם את רוצה לפתוח דיון מהסוג הזה בפורום כדיון נפרד, ולא כחלק מדיון אחר - את מוזמנת כמובן ובתנאי שהדיון יהיה מכבד ומעמיק וכולל התייחסות לכל נקודה , או אפילו לפתוח כל פעם דיון שמתייחס לנקודה ספציפית בתזונה /תוספים (למשל ויטמיני B, או חומצות שומן או סט המינרלים הנחוךץ לאדם וכו')

ladybug4NLP

Active member
אין לי בעיה עם המטפל או השיטה

יש לי בעיה עם מי שטוען באופן גורף ודי בוטה כי רק השיטה שלו מתאימה לכל תחלואות החיים ולא כן.

0 אור 0

New member
באופן סמוי גם את מניחה שהידע שלך הוא הנכון

והמדויק,
משפט כמו "כמה פעמים צריך לכתוב לך וכמה פעמים אתה צריך ךשמוע וממי כי ויטמינים הניתנים בידי בעל נסיון לא רק שאינם מזיקים אלא כמעט בגדר חובה כי מה לעשות...." הוא משפט שמניח שאת יודעת מה נכון וטוב, בדיוק כמו המשפטים של האל שטוענים ששימוש בתוספים מזיק ואפשר לפתור כל בעיה באמצעות תזונה טבעונית,
אני אישית חושבת שנושא פעולת גוף האדם והמורכבות של שילוב הגוף עם הנפש והתזונה עם הטבע והאבולוציה כל כך מורכבים שהידע שמצוי בידי המומחים הכי גדולים שלנו , הוא רק מקטע קטן מהאמת כולה, ולכן אני מתרגלת צניעות, ומשתדלת להיות קשובה לרגע שבו אני נמצאת ולאדם שעומד מולי,
וגם אם לא פעם במדיה אינטרנטית או בחיים ממש, אני משתמשת בכללי אצבע שמקורם בלמידה מעמיקה שעשיתי או בתרופות סבתא שלמדתי מהחיים, אני יודעת ברקע שגם אם זה מצליח, זו לא התורה כולה.
לגופו של דיון על תרבות הדיון בפורום - את מוזמנת להגיב לשואל מקורי בתגובה של "לטעמי ולשיטתי כך כך ..."
את יכולה לפתוח דיונים חדשים כפי שהזמנתי אותך לעשות בסוגיות ספציפיות
ואת גם יכולה להגיב למטפל אחד שלדעתך שוגה בנקודה מסויימת, ובלבד שאת שמה זאת בפרופורציה של טענתו:
לא= לתגובה כללית למטפל על מוגבלות שיטתו
כן = להתריע אם מישהו נותן המלצה ספציפית שלטעמך היא מסוכנת (למשל אם אני אכתוב בפורום למישהו שאני ממליצה שיקח כל יום 3000 מ"ג B12 משולב עם 10 קילו גזר ).
בהודעה הזאת אני מבקשת שנסיים את ההתעלקות על השרשור הזה, ואם את רוצה להמשיך נפתח דיון חדש שהכותרת שלו היא תרבות הדיון בפורום.

freearth10

New member
מי זה אנחנו?

אני מאוד מסכימה עם האל, שתוספת ויטמינים היא לא הדרך להבראה. הבראה יכולה לבוא רק באמצעות אורח חיים בריא יותר.
אני לא חושבת שהכל מתחיל ונגמר בתזונה, למרות שהיא מאוד חשובה. לא פחות חשובה ממנה היא הבראת מערכות היחסים שלנו, שחרור דפוסים ישנים, שלום עם עצמנו ועם החברה בה אנו חיים, סיפוק, שמחה ויצירה.

מאיה

אבי 122

New member

מאיה
אני מסכים עם כל מה שכתבת
והייתי מוסיף: גם פעילות גופנית.

freearth10

New member

פעילות גופנית היא כמובן חלק, וחלק מאוד חשוב באורח חיים בריא.
אני כוללת אותו תחת הכותרות סיפוק/יצירה/שמחה.
תודה על ההדגשה של חשיבות הפעילות הגופנית.
מאיה

hal767

New member
יופי לך

שאת יודעת את דעותי.

מעבר לזאת, אינני מסכים עם כל מה שכתבת.
המציאות שאני מכיר הרבה שנים בתחום הבריאות הטבעית והריפוי הינה הוכחה לנכונות דברי ולאי נכונות התאוריות שלך.

hal767

New member
בעיקרון הגוף אמור לייצר ולספוג את הוויטמין

כמקובל אצל חיות צמחוניות אחרות.
בעידן המודרני התהליך הזה אינו מתבצע אצל רבים. הסיבה לכך היא התזונה הגרועה, השימוש בתרופות, אורח חיים גרוע ואפילו מצבים נפשיים שליליים עלולים לשבש את התהליך.

אצל מי שסובל ממחסור בוויטמין מנסים בדרך הטבעונית לתקן את הליקוי ע"י תיקון כל הטעויות שעושה אדם כלפי גופו ונפשו. אם זה לא מביא לתוצאות חיוביות, קיימת אפשרות לצרוך תוסף מתחת ללשון.
מאד חשוב לא לצרוך יתר על המידה, לבצע מעקב באמצעות בדיקות ולהתאים מינון ע"פ הצורך. ויטמין B12 בתוסף אינו סינטטי, אבל אין זה אומר שצריכת יתר לא תזיק. היא בהחלט תשבש איזונים בגוף.

בעבר, וגם כיום, מקובלת הטענה שמחסור בוויטמין הינו בעיה של צמחונים בשל העובדה שהוויטמין לא קיים במזון צמחוני. גם היום ממשיכים לטעון זאת, למרות שקרוב למחצית מהאוכלוסיה בעולם המערבי סובלת ממחסור בוויטמין, וכידוע, אחוז הצמחונים בקרב האוכלוסיה הזאת הינו מאד נמוך.
מכאן שטענה זאת אינה נכונה, והגורם למחסור הזה קשור להרגלים הפסולים המקובלים בכל הקשור לתזונה ואורח החיים המודרני, ולשיטות הטיפול הגרועות המקובלות ברפואה המערבית.

קומרן

New member
הגוף לא מסוגל לייצר B12

גם לא אצל חיות צמחוניות

אני לא התייחס לשאר הדברים שכתבת אבל אני מציע שתעשה תחקיר מעמיק יותר לפני הכתיבה....

hal767

New member
הוא כן יכול וגם צריך, וכך גם חיות צמחוניות

אחרות. תחקיר מעמיק נעשה כבר מזמן.

קומרן

New member
אני דווקא חשבתי שרק חיידקים מייצרים B12

אתה יכול לסתור את זה?

למעלה