ויטמינים

hal767

New member
אכן כך.

ובמערכת עיכול תקינה הם מתקיימים הייטב ומייצרים את הוויטמין.

hal767

New member
בעיית ה - IF

כפי שבאה לידי ביטוי בעידן המודרני. כאשר הוא לא קיים במקרים רבים, או נחלש עם השנים, נובעת לדעתי מהתחזוקה הלקויה של הגוף, גם בהקשר לתזונה, אבל לא רק בזאת, וכן בגלל תרופות, חיסונים, צריכת סמים ועישון סיגריות וכד', ותמיד כדאי לנסות לשקם ולשפר את המצב.
יחד עם זאת, אם זה לא ניתן, אז טבליות מתחת ללשון עוקפות את הבעיה, והן מה שמכונה "ברירת מחדל".

אינני רואה הבדל מהותי בין הבעיה המתוארת בשאלתך לבין היווצרות בעיות הורמונליות, בעיות באנזימי עיכול, ליקויים באינסולין וכד'. בדרך כלל האדם מביא את הצרות האלה על עצמו בכך שאוכל לא נכון וחי גרוע. מעבר לדרך חיים נכונה (אני דוגל בטבענות ההייג'יניסטית) עשויה להיות דרך יעילה לתיקון הבעיות, או במילים אחרות - ריפוי טבעי אמיתי ושורשי.
הוכח שבדרך הזאת ניתן לרפא אנשים מהמחלות המתוארות, וגם ממחלות כרוניות אחרות (מחלות פרקים, דלקות כרוניות במערכת העיכול ועוד) ועל אותו עיקרון ניתן לטפל גם בבעיה הזאת, למעט מקרים בהם נגרם נזק בלתי הפיך, כמו נזקים כתוצאה מניתוח למשל.

בכל מקרה, תמיד כדאי לנסות ואף פעם לא מאוחר לעשות משהו טוב כדי לשפר את הבריאות.

0 אור 0

New member
התייחסות לדבריך

קראתי את השרשור ואני רוצה לחזק מה שאמרו לך בכמה היבטים:
1. חשוב לא "לערבב מטפלים" - לכל מטפל יש גישה משלו. אם את רוצה להצליח בטיפול , חשוב שתחליטי מי המטפל שלך היום, תשתפי אותו בכל מה שקורה לך ובכל מה שאת לוקחת ותתייעצי אתו. אם המטפל לא מתאים או לא מספיק מקצועי אז אל תלכי אליו.
אצלי מתעוררת תמיהה איך המטפל החדש רשם לך תוספים ולא התייחס לתוספים הקודמים - כל נטורופת אשר רושם תוספים מבצע קודם לכן תשאול מלא אשר כולל רישום של התזונה שלך, כל התרופות וכל התוספים שאת לוקחת. בודק ומוודא שאין סתירה בין הדברים (במקרים של אנשים שלוקחים המון תרופות אני לא פעם מתייעצת עם הרופא או עם רוקח מנוסה כשאני לא בטוחה שאני מכירה את כל ההשלכות והתויות הנגד של אותה תרופה). העובדה שהמטפל רשם לך תוסף נוסף בלי לתת לך הוראות מפורשות לגבי התוסף הקודם - מעוררת שאלה, אם הוא אכן מוסמך בתחום ופעל בדרך המקובלת.
2. לקיחת תוספים ללא מעקב - אפילו סתם "אוכל" ובודאי צמחי מרפא , תוספים ותרופות יש להם תופעות לואי ויש להם תגובות נגדיות. בעולם המודרני עם כל הידע שקיים באינטרנט וקלות הרכישה של תוספים ותרופות , אנשים רבים נוהגים בקלות דעת לקחת תוספים על דעת עצמם , או על סמך משהו ששמעו פעם, ולא פחות חמור זה להמשיך לקחת תוסף או תרופה שנרשמו לך מתוך כוונת המטפל שתקחי אותם לתקופה קצרה ומדוייקת ולא לכל החיים. התוצאה היא שאנשים מסכנים את עצמם באינטראקציות בין תרופתיות, בעודפים עד כדי רעילות ולפעמים בחוסרים לא צפויים (למשל כשלוקחים מינרלים או חומצות שומן מסויימות בעודף וזה גורם בחוסר במרכיב אחר שנחוץ לתזונה)
3. איזון הורמונלי וחרדות הם שני תחומים בהם טיפולים תרופתיים וצמחיים לוקים בחסר ובדרך כלל אינם פותרים את הבעיה אלא מסווים אותה על ידי הקלה על הסימפטומים. המקרים היחידים בהם תוסף יכול לעזור הם אלו בהם מלכתחילה הבעיה נגרמה באופן טהור עקב מחסור תזונתי - וגם במקרים אלו רצוי מאד להגיע למצב של איזון מחדש באמצעות תזונה, כאשר התוסף הוא "קביים" זמניים עד להשגת האיזון התזונתי.
מי שמכיר אותי מהפורום הזה יודע היטב שאין לי בעיה עם טיפול שמתחיל בהקלה של הסימפטומים, אבל לא כתחליף לטיפול האמיתי - וטיפול אמיתי בבעיות של חרדה וגם בבבעיות של איזון הורמונלי הוא טיפול הוליסטי.
אני מטפלת ברפלקסולוגיה ומאד ממליצה עליה, אבל כמעט בכל שיטה הוליסטית שקיימת ניתן להתמודד עם חרדה בהצלחה רבה, ובעוד כמה שיטות הוליסטיות מעמיקות יש כלים לטפל בבעיות של איזון הורמונלי.
צריך לדעת שזה לא טיפול של "זבנג וגמרנו" - השגת איזון לוקחת זמן (בפרט אם הבעיה בעלת שורשים עמוקים וכבר מלווה אותנו שנים רבות) חשוב לבחור מטפל בעל ידע מקיף ושאת מחברת אליו ועם השיטה שלו, ויכולה ללכת אתו בדרך של הטיפול וההחלמה.

טיפול הוליסטי ״עמוק״

אולי תוכלי להסביר מה עמוק והוליסטי בטיפול הרפלקסולוגי ?

0 אור 0

New member
הרפלקסולוגיה מטפלת בכל מכלול הגופנפש דרך הרגל

הטיפול נוגע בכל הרבדים -גופני, רגשי, אנרגטי.
סדרת טיפולים מתחילה באבחון וקביעת אסטרטגיה טיפולית, אשר מתעדנת ומקבלת דיוק בהמשך הטיפולים . הרפלקסולוגיה נוגעת לעתים גם בחלק הסימפטומטי של הקלת כאבים, אך בגדול היא מתמודדת עם מקור הבעיה בין אם הוא גופני ובין אם הוא אחר.
בפרט , כאשר מדברים על איזון המערכת ההורמונלית, ועל בעיות של חרדות ופחדים לרפלקסולגיה יש יתרון מהותי.
אגב, אני אישית הגעתי ללימודי הרפלקסולוגיה לאחר שחויתי על עצמי את העוצמה של הטיפול כמטופלת.
מאז כבר ראיתי עולם שלם של ריפוי במובן העמוק של המילה, ורק נותר לי להצטער שלא יכולתי להגיע לרפלקסולוג טוב כמה שנים קודם לכן, ולחסוך לעצמי הרבה סבל.

התיחסות לדבריך

כמטפלת חשוב לי להדגיש שתוספי מזון וצמחי מרפא הם תרופות לכול דבר וכך רצוי שנתייחס.
לעיתים קרובות אני שומעת שאומרים וברור שכך גם חושבים שאם זה טבעי זה בסדר. שיהיה ברור שזה לא כך. תוספי מזון וצמחי מרפא בשילוב עם תרופות יכולים לעשות תופעות לוואי קשות
ואפילו קשות מאד.

0 אור 0

New member
ולמה זה עונה לדברי?

אם התכוונת אלי אז לא ברור לי מה הקשר ,
אם התכוונת למישהו אחר אז נא לשרשר אליו כדי שידע שאת עונה לו, וכדי שהשרשור יהיה ברור גם לקוראים אחרים

חרדות וחוסר איזון הורמונאלי עם ויטמינים ביחד

שלום לך איכותית ברמה,

1. טיפול בו זמני או החלפה בין מטפלים מבלי לאפשר לתהליך להתרחש, היא בזבוז משאבים ואנרגיה גם יחד.
החליטי על מטפל אחד, לא לפני שתבדקי מה משמעות הטיפול, במה הדברים אמורים, תוספים/שיטות מגע וכו'
כשתהיי שלימה עם מטפל אחד, התמידי לפחות שלושה חודשים בטיפול. והיה ואין שיפור או שאינך מרוצה מהדרך/מהמטפל/מהתוצאות - זה הזמן להחליף, אבל תני לתהליך לקרות
לפחות כשלושה חודשים. שום דבר אינו מטה של קסם, דברים לא קורים מעכשו להרגע וטוב שכך.

2. אני יכולה להבין את הלוגיקה של הויטמינים והמינירלים שהומלצו לך, בעיניי עדיף לערוך בדיקות דם לפני מתן כל תוסף בכלל ועדיף עוד יותר לגרום לגוף לרפא את עצמו במקום להעמיס
ויטמינים/מינרלים/תוספים ושות. ישנם בהחלט מצבים שאני מעדיפה לתת תוספי מזון אלו ואחרים וגם אז, הדברים נמדדים, נבדקים ואחת לשלושה חודשים אני עוכבת עם בדיקות דם
למניעת מצבי רעילות - זה לא משחק !

3. לקינוח, רציתי להאיר את תשומת ליבך לעובדה שחרדות וחוסר איזון הורמונאלי אצל נשים בפרט, עשוי להתקשר לתופעה המכונה שחלות פוליציסטיות. אם תופעה זו לא נבדקה ו/או נשללה
הייתי מציעה לפנות למטפל המתמחה בתחום ההורמונאלי (יש כאלו גם טבעיים/נטורופתים, אם תרצי הפניה - אשמח) שיוודא אם אכן בכך המדובר.
אגב, גם ערכי סוכר גבוהים, סכרת סמויה או גלויה קשורים במצב זה - יש לתת את הדעת על הדברים.

היות והעדת על עצמך שאת איכותית ברמה, בחרי עבור עצמך את המיטב, את המטפל שיענה על כל ההיבטים של הצרכים שלך
בהצלחה

יעל ND

New member
תשובה

1.זה לא מסוכן לקחתאותם ביחד. דוקא לקחת 6B ללא B-קומפלקס לא טוב.
2.למה את בו זמנית מטופלת אצל 2 מטפלות? אם יש צורך אמיתי בכך, ממליצה לך לקשר ביניהן על מנת ליצור לך תוכנית טיפולית מסודר.

תודה לכולם

על התשובות..
ולכל התוהים.. אמרו לי כמובן לשלב תזונה נכונה..
השאלה התיחסה ספציפית לויטמינים של B

תודה לכולם

סליחה שאני שואלת אבל אמרו לך או התאימו לך תוכנית ספציפית לך? אמרו זה לא מספיק כי מה שטוב לך אולי שונה ממה שטוב לאחר. תוכנית תזונה צריכה להיות מותאמת לך ולצרכי הגוף שלך ואם יש לך צרכים או חוסרים צריך להשלים בתזונה ויתכן שיש צורך גם בתוסף מזון. אבל ברור שזה אישי וע"י מטפל מוסמך.

למעלה