ויטמינים וכמה פתרונות....
aquADEKs הינו התכשיר החדש אשר מחליף את ADEKs הישן והטוב. aquADEKs הוא תכשיר המולטיויטמין היחידי המאושר ע"י רשות התרופות והמזון האמריקאית, FDA, ספיציפית לטיפול בחסר תזונתי ב- CF - ואישור זה, אינו דבר של מה בכך, כיוון שאישור FDA אומר שמישהו בדק את החברה, מפקח על החברה והמוצר עצמו נמצא בבקרה (עדיין את אותה הבקרה הקפדנית של תרופה. aquADEKs אינו תרופה אלא תוסף מזון, אך גם סוג של בקרה לעומת מוצרים אחרים הקיימים בשוק זה טוב). נכון לעכשיו, aquADEKs אינו קיים בבתי המרקחת באופן שוטף. דבר זה ישתנה בקרוב, ויש כבר בשורות טובות בחלק מהקופות (אעדכן בהודעה חדשה וראויה בהתאם). עבור קופת חולים מכבי יש לרכוש aquADEKs קפסולות באופן פרטי דרך בית מרקחת אחד בלבד: סופר פארם גבעת סביון באיזור המרכז, טלפון ליצירת קשר: 03-5253713 עלות חבילה אחת של 60 קפסולות היא: 280 ש"ח. עם רכישת הקפסולות באופן פרטי, יש לשמור את הקבלה, לקבל מרשם מרופא הריאות במרפאה + מכתב המדגיש את הצורך בויטמינים אלו - ולגשת לקופה לקבל החזר. במכבי, למיטב ידיעתי, אין בעיה לקבל החזר. ניתן גם לקבל סיוע מהאיגוד לאחר הגשת בקשה לוועדת עזרה לפרט, אם הקופה לא תומכת. אפשר לפנות אלי גם במסר, או להתקשר לאיגוד ולהשאיר פרטים עמ"נ שאוכל לחזור אליכם בהקדם. אנא התאזרו בסבלנות. אני יודעת שזה קשה. אני יודעת שזה מתסכל. אותי, הבירוקרטיה מוציאה מדעתי. בחודש האחרון, אנחנו בהילוך גבוה לנסות לאשר את האקווהאדקס בקופות. זה יגיע.....אני משוכנעת (פשוט אני לא יכולה להגיד בדיוק מתי...). ורדית