ויטמינים

ויטמינים

שלום, אתמול נאמר לי בבית המרקחת של מכבי שאין ולא יהיה אדקס. מה עושים?

orii

New member
לדעתי גם אף פעם לא היה אדקס לילדים במכבי

מה שיש במכבי זה כדורי אדקס למבוגרים. האם זה מה שאתם נותנים? יש הבדל מהותי בין אדקס לילדים וזה של מבוגרים במינון של הויטמינים השונים (מעבר לכך שלילדים זה נוזל ולמבוגרים כדור) עד כמה שאני יודע אדקס לילדים יש רק בבית המרקחת בר אילן ברעננה. הם שולחים את הבקבוקים של אדקס בנוזל לכל מקום בארץ עם שליח. בגדול, הרופא ממלא טופס שהילד/ה צריך את התכשיר הזה, מפקססים לבית המרחקת, משלמים בכרטיס אשראי בטלפון והשליח עם הבקבוקים מגיע. לגרסה האחרונה של אדקס קוראים AquADEKs

ראשגדול

New member
יש משהו חדש .

אדקס אקווה .. או משהו כזה עולה 240 שקל ל60 כדורים .. אני ויתרתי על זה , למה מה אני הבן של מיליארדר ? אדקס רגיל לא יהיה יותר

orii

New member
אתה יכול להזמין ישירות מהמפעל בקפריסין

אולי זה יהיה זול משמעותית. יש לי מייל של זו שמזמינים ממנה (ביררתי לגבי התכשיר לילדים) ממה שאני מבין מאוד חשוב לקבל את הויטמינים של ה AquAKEKs בגלל שתי סיבות חשובות- זו נוסחה חדשה של המסה במים המאפשרת ספיגה גבוהה יותר ומינון אחר של ויטמינים בהתאם למחקרים עדכניים (למשל, עם כמויות גבוהות של אנטיאוקסידנטים). יש הבדל מהותי לעומת ה ADEKs הקודם. לדעתי, יש נטייה לרופאי ריאות הנחשבים כרופא ה- CF (העקריים/מרכזיים) בעיה בנושא התזונה. הבעיה לא בא לידי ביטוי הזה שהם אומרים שהתזונה לא חשובה או משהו כזה אלא, בזה שהם לא מביאים לידי ביטוי בטיפול את החשיבות האדירה שיש לתזונה על המצב של המטופל. אולי הקשר החי חזק שהוכח במחקרים על CF הוא מצב התזונה לבין מצב הריאות. יש גם הרבה עדויות שהקשר הוא מכניסטי. ירידה במצב התזונה גורמת לירדה במצב הריאות. הבעיה ב- CF של הויטמינים נראת לי מרכזית בתזונה. על פי הבנתי, אני לא יכול לדמיין מצב שבו אי לקיחת ויטמינים מתאימים לא תגרור לבעיה בריאות. הריכוזים של הויטמינים ב- AquAKEKs שונים במאות אחוזים מאלו של תכשירים אחרים. זה כיום כנראה התכשיר הכי מתאים ל CF (אולי בארה"ב יש עוד אופציות טובות). שאלה לאיגוד: האדקס הקודם בכדורים היה מסובסד. האם גם החדש (AquAKEKs) עומד להיות מסובסד?

ממה שאני הבנתי יש מגעים שיהיה לזה מימון

אבל זה עדיין לא סגור או סופי.

chakiv

New member
לא בטוח שזה יותר זול מההזמנה בארץ

האם תוכל להגיד מה העלות של האקווהאדקס שהזמנת?? טיפות אקווהאדקס עולות 150~ ש"ח אצל דר' סמואלוב ברעננה. האם ההבדל משמעותי? ורדית

orii

New member
ההבדל בטיפות אקווהאדקס

לא היה משמעותי. הם רצו $40 לבקבוק + דמי משלוח. כתולת בשער הדולר זה יוצא קצת יותר זול מד"ר סמואלוב. בסוף לא הזמנו משם (אם עושים הזמנה מרוכזת זה יכול להיות יותר משמעותי). לא בדקתי את העלויות של הכדורים המצב שם יכול להיות אחר.

chakiv

New member
אקווהאדקס - הוא התחליף של האדקס הישן

אפשר לקבל החזר מהקופות. פשוט צריך את הטפסים המתאימים ולא לאבד סבלנות. זה בהחלט אפשרי. אם יש בעיה כספית, ניתן לפנות לאיגוד לסיוע לוועדת עזרה לפרט. יש מה לעשות, וחבל מאוד להגיע למצב של חוסר ויטמינים. זה לא דבר רצוי (בלשון המעטה) ב- CF ! ורדית

chakiv

New member
ויטמינים וכמה פתרונות....

aquADEKs הינו התכשיר החדש אשר מחליף את ADEKs הישן והטוב. aquADEKs הוא תכשיר המולטיויטמין היחידי המאושר ע"י רשות התרופות והמזון האמריקאית, FDA, ספיציפית לטיפול בחסר תזונתי ב- CF - ואישור זה, אינו דבר של מה בכך, כיוון שאישור FDA אומר שמישהו בדק את החברה, מפקח על החברה והמוצר עצמו נמצא בבקרה (עדיין את אותה הבקרה הקפדנית של תרופה. aquADEKs אינו תרופה אלא תוסף מזון, אך גם סוג של בקרה לעומת מוצרים אחרים הקיימים בשוק זה טוב). נכון לעכשיו, aquADEKs אינו קיים בבתי המרקחת באופן שוטף. דבר זה ישתנה בקרוב, ויש כבר בשורות טובות בחלק מהקופות (אעדכן בהודעה חדשה וראויה בהתאם). עבור קופת חולים מכבי יש לרכוש aquADEKs קפסולות באופן פרטי דרך בית מרקחת אחד בלבד: סופר פארם גבעת סביון באיזור המרכז, טלפון ליצירת קשר: 03-5253713 עלות חבילה אחת של 60 קפסולות היא: 280 ש"ח. עם רכישת הקפסולות באופן פרטי, יש לשמור את הקבלה, לקבל מרשם מרופא הריאות במרפאה + מכתב המדגיש את הצורך בויטמינים אלו - ולגשת לקופה לקבל החזר. במכבי, למיטב ידיעתי, אין בעיה לקבל החזר. ניתן גם לקבל סיוע מהאיגוד לאחר הגשת בקשה לוועדת עזרה לפרט, אם הקופה לא תומכת. אפשר לפנות אלי גם במסר, או להתקשר לאיגוד ולהשאיר פרטים עמ"נ שאוכל לחזור אליכם בהקדם. אנא התאזרו בסבלנות. אני יודעת שזה קשה. אני יודעת שזה מתסכל. אותי, הבירוקרטיה מוציאה מדעתי. בחודש האחרון, אנחנו בהילוך גבוה לנסות לאשר את האקווהאדקס בקופות. זה יגיע.....אני משוכנעת (פשוט אני לא יכולה להגיד בדיוק מתי...). ורדית

orii

New member
ורדית, ניתן לקבל החזר במכבי עבור אדקס הנוזלי?

לגבי האדקס הקודם נאמר לנו שלא. האם מה שתארת לגבי סופר פארם גבעת סביון נכון גם לגבי האדקס הנוזלי?

chakiv

New member
ניתן בהחלט לקבל החזר עבור אדקס נוזלי

פשוט צריך מכתב שמפרט את המצב, שאין תחליף, ואין בקופות...וכן הלאה מצרפת נוסח מכתב שכזה שניתן להשתמש בו. על רופא הריאות המטפל לחתום. יכול להיות שאחרי מכתב שכזה, הקופה תדרוש למלא טופס 29 ג' של המוסד ממנו מגיעה הבקשה (טופס עם 3 חותמים: מנהל בית החולים, מנהל ועדת הלסינקי, ומנהל אגף הרוקחות - בירוקרטיה לא מעטה אבל אפשרית). החזר בהחלט ניתן לקבל פשוט צריך לפעול בנושא ולא להרים ידיים. צר לי עם כל הבירוקרטיה. אנחנו (הצוות הרפואי, האיגוד) מנסים לפעול בכל הכוח להגעת האקווהאדקס לקופות. גם קפסולות וגם טיפות. ורדית

orii

New member
תודה רבה ורדית

אנו בהחלט ננסה לקבל החזר על האדקס. בעזרת הטופס שצרפת. עצוב שרק עכשיו אנו יודעים שניתן לקבל החזר עליו כי כבר יותר משלוש שנים הולכים על זה המון כספים... תודה על כל המאמצים. אורי

chakiv

New member
אקווהאדקס נוזלי ניתן לרכוש רק אצל דר' סמואלוב

נ

chakiv

New member
אורי! אני כ"כ רוצה להיכנס לפורום כמו פעם!

א ב ל (וזה אבל גדול) מאז החזרה מחופשת העבודה יש יותר ויותר ע ב ו ד ה במרפאות. וזה דבר טוב, כיוון שיותר ויותר מטופלים, משפחות והצוות הרפואי מודע למה שאני יכולה לעשות. פונים אלי הרבה יותר, וגם העבודה במרפאות הופכת ליותר ויותר אישית (אני יושבת עם האנשים, מדברת איתם. מה שלוקח חלק נכבד מהזמן שאני יכולה לשבת מול המחשב). נכון לעכשיו, נושא האקווהאדקס גוזל הרבה זמן. הן ברמה האישית - עם החולים, כתיבת מכתבים, פניה לבתי המרקחת, לסניפי הקופות. וזה לא פשוט. והן ברמה הגלובלית - לכתוב מכתבים למנהלי הקופות, למנהלי המחוזות, לנסות לקדם אישור במשרד הבריאות. אני מקווה שברגע שנושא זה ייפתר, אוכל יותר להתפנות. אני מאוד מתגעגעת להשתתפות בפורום. באמת.... ורדית

ורדית את חסרה...

בכדי להקל על ורדית ולתת מענה לאזור הצפון הצטרפה אלינו בתחילת ספטמבר רוקחת קלינית בשם רולא.אני מאמינה שבימים הקרובים נתחיל לראות אותה בפורום.

sporTV

New member
בשעה טובה ../images/Emo13.gif

וורדית, בשבילנו הדרומיים את מספר 1 !!! בהצלחה לרולא. שבוע משובח

למעלה