ויטמינים ופוריות

haych

New member
בנוגע לפרוביוטיקה

ניהיה פה מעניין מרגע לרגע...
הוא הסביר למה פרוביוטיקה?
הייתי אצל רופאה עם תת-מומחיות מסויימת בנשים. במסגרת הבדיקה היא גילתה לי פטריה ורקמה דלקתית, ואמרה שכנראה אני סוחבת את זה שנים ושזה שאין לי תלונות זה כנראה כי הגוף איכשהו התרגל ובגלל שיש לי סף כאב גבוה ואני לא מרגישה דברים שאחרות מרגישות מוקדם יותר (טפו טפו שימשיך ככה).
שאלתי אותה אם יכול להיות שהפטריה/דלקת הזאת שנמצאת אצלי שנים יכולה להשפיע על הכשלונות והיא אמרה שלא.
אני תוהה מה עמדתו של בר-חווה בעניין, יכול להיות שהוא חושב שפטריות כן יכולות להשפיע ולכן רושם פרוביוטיקה?

londi81

New member
לא שאלתי...

פשוט לא ראיתי צורך להבין... זה באמת נראה לי כמו משהו שלא יכול להזיק... חוץ מקצת לכיס...

ללי 888

New member
באמת דיון מעניין גילוי נאות, אמא שלי נטורופתית ותזונאית..אז.

אני לוקחת מארז "9 חודשים" (שמכיל פרנטל-שהוא מולטי ויטמין, ואומגה 3), בנוסף ויטמין D כי היה חסר לי (בנוסף למה שאני לוקחת דרך הפרנטל) ופרוביוטיקה.
אני אסביר למה אני לוקחת כל אחד:
1. פרנטל- כל הויטמינים שאת צריכה בהריון ובכלל, מה שמעודד איזון בגוף. כל ויטמין ותפקידו. מכילה גם חומצה פולית (שכידוע מונעת מומים בעובר).
2. אומגה 3- מכיל שמן דגים שכמעט ולא נמצא באוכל שאנחנו אוכלים (אלא אם אתן נוהגות לאכול דגים ואגוזים כל יום). זה שמן מאוד איכותי שנחוץ לנו לתפקוד תקין של המוח, מערכת העצבים, ועוזר לבניה וחידוש של תאים. בין השאר מטפל בדכאון וחרדה, ועוד מלא קשיים ומיחושים מקסימים שאפשר למצוא את עצמנו מתמודדות איתן בזמן טיפולי פוריות.
3. ויטמין די- מסתבר שהוא פרמטר קריטי עבור איכות ביציות. מי ידע?? לקחתי חודשיים והחודש נקלטתי בלי עזרה חיצונית. עזבי שזה לא החזיק אבל נקלטתי! זה כבר טוב!
4.פרוביוטיקה. פרוביוטיקה מטפלת בבעיות המערכת העיכול. היא מכניסה חיידקים טובים לתוך המערכת כדי שיאזנו את המערכת במלחמה שלה נגד רעלנים ורדיקליים חופשיים (עוד שם של "דברים לא טובים שאנחנו אוכלים"). היא עוזרת לחדש את ריריות הקיבה, המעי ועוד. היא טובה עבורנו כי אם הקיבה לא תהיה במצב טוב, היא לא מצליחה לספוג את הויטמינים שאנחנו נוטלות, ובטח שלא אתההורמונים שאנחנו מקבלות. לכן פרוביוטיקה היא קריטית. חוץ מזה שזה כיף חיים לקחת פרוביוטיקה. היא מורידה נפיחות בבטן, גזים ובעיות עיכול, ונותנת תחושה נעימה וקלילה יותר סביב אוכל. תענוג.
&nbsp
חפרתי, אבל אני מקווה שזה נתן קצת תשובות.

haych

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת! ושאלה קטנה-

אני מבינה שאת לוקחת ויטמין D בנפרד?
למה בעצם, אם הוא כלול גם בפרנטל? (לפחות בשל אלטמן שהצצתי ברכיבים שלו עכשיו)

londi81

New member
כי למה לא?

אני לוקחת גם פרנטל וגם ויטמין D3 כי גם לי התגלה חסר (לא היסטרי - אבל חסר)... והרבה יותר מטריד אותי להיות בחסר מאשר להיות קצת בעודף...

haych

New member
סתם בקטע כלכלי

כי אם מקבלים מהפרנטל אז חבל לשלם על ויטמין D בנפרד.
אם הפרנטל לא מספק את הכמות הדרושה אז כמובן שצריך תוספת.
איך יודעים בכלל שצריך ויטמין די? בדקו אתכן בגלל תופעות מסויימות, או שאתן ביקשתן?

londi81

New member
זה היה חלק מהפאנל בדיקות הרחב שבר חוה שלח אותי

לגבי העניין הכלכלי את צודקת... אבל מאחר ואני מוציאה כ 3500 שח בחודש על פוריות, ה 30 שקל של הויטמין D נחשבות כטיפה בים.... (קניתי כדורים של לייף בסופר פארם, אולי זה היה אפילו זול יותר)
אבל את צודקת - זו לא התנהלות כלכלית חכמה

שחר רו1

New member
גם לי חסר ויטמין d לוקחת שנים, בטיפות. בדיקת דם הראתה מחסור

בקלציום ובויטמין d. בלי קשר להריון בגלל שאני צמחונית אני עושה בדיקות תקופתיות ובודקת כבר הכל וככה גיליתי את זה.

וואו, תודה!

איזו תשובה מהממת ומושקעת.
בזכותך אקנה היום אומגה 3 וקלציצ'ו. פרנטל יש לי איפשהו בבית וגם פרוביוטיקה טובה קניתי לא מזמן.
הזמן להתחיל לטפל בעצמי.

a morph

New member
לא לקחתי כלום חוץ מחומצה פולית

לדעתי, אם התזונה שלך היא בגדול עשירה ומאוזנת, כל התוספים הללו לא קריטיים, אבל גם לא יכולים לגרום לנזק. הויטמין היחיד שאני יודעת שבפירוש אסור להגזים איתו זה ויטמין A (וגם נגזרותיו, שנפוצים בשימוש בתעשיית הקוסמטיקה), בגלל החשש למומים, חלילה.

ענבלית16

New member
ויטמין די

היה לי 50 מתוך 75, משהו כזה (בדקתי עכשיו), ורופא המשפחה אמר שלא צריך טיפול, מה דעתכן?

למעלה