ויטמינים ופוריות

haych

New member
ויטמינים ופוריות

היי בנות,
מעניין אותי לדעת האם אתן נוטלות תוספי תזונה? אני לא מדברת על חומצה פולית ועל התוספים שחוזרים פה בהקשר של שיפור איכות הביציות.
בעקבות מחלה ממושכת שהפכה אותי לסמרטוט קניתי השבוע מולטיויטמין, והתחלתי לתהות האם כדאי לי להמשיך איתו גם לאורך הנסיונות?
ניסיתי לקרוא קצת ואני רואה שיש טענות סותרות. כתוב למשל שויטמין E יכול לעזור לפוריות, מצד שני כתוב שנטילה ממושכת מזיקה ושלרוב האנשים אין חוסר. קראתי גם שאומגה 3 יכולה לעזור לפוריות. אני לוקחת בערבון מוגבל כל דבר כזה כי ברור לי שכתבות רבות ממומנות ע"י בעלי אינטרסים ולכן מעניין אותי לדעת האם הרופאים שלכן ממליצים לקחת תוספים כלשהם, ואיזה?

haych

New member
פרנטל זה בעצם גם מולטי ויטמין, לא?

והוא המליץ לך לקחת גם וגם? כי אני רואה שהפרנטל מכיל חומצה פולית.
אני לוקחת חומצה פולית כבר 3 שנים בערך, אבל עכשיו הפסקתי אחרי שראיתי שהמולטי ויטמין שקניתי מכיל בתוכו כבר חומצה פולית.
מעניין מה שאת אומרת, אז זה בעצם מחזק את המחשבה שכדאי לי להמשיך עם המולטי ויטמין. תודה! אזמין כבר מעכשיו.

מולטי וטמין אך שמותאם לנשים בהריון

אם תסתכלי ברשימת המרכיבים האחוזים של הויטמינים שונה. אם זוכרת נכון אז ויטמין A יש פחות בפרנטל כי ריבוי שלו בהריון פחות טוב. אבל אל תתסי אותי במילה, אולי מתבלבלת עם ויטמין אחר.
בר חוה אומר לקחת יותר מ 400 מקג חומצה פולית. אלא 5 אלף מקג. אבל יש רופאים שממליצים רק 400. הדעות חלוקות.

טוליתי

New member
בנוסף למה שחדשה כתבה לך,

גם אומגה 3, ואם חסר לך ויטמין D (לאנשים רבים חסר), אז חשוב אף הוא.
&nbsp

mevugeret1975

New member
אני לוקחת רק חומצה פולית

וויטמין D גם הייתי מוסיפה אם יש חוסר (לפי תוצאות בדיקת דם). מולטיוויטמינים ובכלל תוספי תזונה לא לוקחת, כי לא סומכת על חברות שמייצרות. ועודף יכול לגרום לנזק.
היום נתנו לי מרשם במרפאה של בר חווה ל 2 תוספי תזונה נוספים, נאמר-לשיפור איכות הבייציות. מחר אבדוק מה זה (שמות שאני לא מכירה).

haych

New member
בטח דאה ו q10

דובר עליהם פה רבות.
בעקרון אני יחסית צעירה והביציות שלי כנראה בסדר.
גם אני לא סומכת על חברות התרופות, לכן שאלתי מה הרופאים ממליצים, כי הם כביכול נטולי אינטרסים.
אני צמחונית, הברזל שלי קצת נמוך וככל הנראה גם ה b12 ואולי עוד דברים כתוצאה מזה. מה שמעניין אותי זה אם באמת לחוסרים יש השפעה על הקליטה להריון, מעבר לעניין הבסיסי של תחזוקת הגוף. כלומר, יכול להיות שבגלל שיש לי חוסרים אני לא נקלטת?

METOKA27

New member
זה עוזר לfsh גבוה

מה יכול לעזור לfsh גבוה? ולשפר את איכות הביציות? השאלה אם זה רק מוריד את הערך או גם באמת משפר

haych

New member
אין לי מושג, אני מכירה את זה רק מקריאה בפורום

אבל ראיתי שפתחת הודעה חדשה, אני מקווה שתעני בהקדם.

mevugeret1975

New member
על חברות התרופות אני דווקא סומכת

אני לא סומכת על יצרני תוספי תזונה שזה ויטמינים וכדומה. אם בדיקת דם מראה חוסר ויטמין b12, ויטמין d או עוד משהו-רק אז כן צריך לקחת, תעשי בדיקת דם ולא יהיו לך ספקות מה לקחת ומה לא. אומגה 3 אני לא לוקחת כי אני אוכלת המון דג שומני - סלמון( כל יום ולפעמים פעמיים ביום), אז מניחה שלא חסר לי. לגבי q10 ו dhea- כנראה אקח q10, אבל dhea לא בטוח-העדויות לא חד משמעית ואין הרבה מחקר, וזה יכול לעשות תופעות לוואי ממש לא נעימות.

haych

New member
התכוונתי לתוספי תזונה

אם כתבתי חברות תרופות זה רק כי כתבתי את ההודעה בלחץ של ההתארגנות בבוקר
למרות שגם עליהן אני לא סומכת.

בעקרון אני שנים חיה עם מחסורים, זה לא ברמה שמטרידה את הרופא וחוץ מפעם-פעמיים שהנחו אותי לקחת ברזל (שלא עזר) הרופא לא מתייחס לחריגות ואני מרגישה טוב, לכן אני לא דואגת להשלים את החוסרים.

מה שמעניין אותי, זה אם יש ויטמינים שיכולים לתרום לקליטה, כי זו הבעיה שלי. על פניו הכל נראה תקין, אבל העוברים לא נקלטים. אז אני תוהה אם תוספת של ויטמינים/מינרלים מסויימים ידועה כמשפרת סיכויים. אם למשל המחסור ב b12 עשוי לפגוע בסיכויי ההקלטות. אם תוספת של ויטמין A (לדוגמא) יכולה להעלות את הסיכוי.
אני פחות מאמינה בבעייתיות כתוצאה מעודפים, ברוב תוספי התזונה יש כמויות הזויות של ויטמינים (הרבה מעל 100% מהכמות המומלצת ליום, והרי מעבר לתוסף אנחנו גם מקבלים ויטמינים מהאוכל. אמא שלי קנתה מולטיויטמין ויש שם ויטמינים שמכילים מעל 3000% מהכמות המומלצת!) ולכן אני מאמינה שאם הייתה בעיתיות עם עודפים, המוצרים לא היו מקבלים אישורים. אני מתארת לעצמי שרוב העודפים מופרשים בשתן.
בהריון זה דבר אחר, אני יודעת שיש עודפים שיכולים לפגוע בהריון או בעובר, אני מתייחסת ליום יום, במהלך הנסיונות.

mevugeret1975

New member
תוספי תזונה לא צריכים לקבל אישור fda

כי הם לא מוגדרים כתרופות. אני יודעת איך בודקים תרופות ולכן אני כן סומכת על חברות תרופות. ובקרת איכות, זמינות ביולוגית ודברים אחרים בתוספי תזונה-אף אחד לא יודע איך בודקים וכמה, וכמו שציינת יש שם כמויות הזויות (ואם זמינות הביולוגית היא גבוהה מאוד-זה מסוכן). לכן אני אף פעם לא לוקחת מולטיביטמינים, גם לא נותנת לילדים.
אני עובדת בחברת תרופות לכן יש לי קצת ידע
. לדעתי ויטמינים צריך לקחת אק אם יש חוסר בבדיקות דם. לגבי איך זה משפיע על קליטת הריון-אולי כדאי לחפש האם היו מחקרים נורמאלים, אני מאמינה רק למחקרים קלינים מסודרים. לא נראה לי שיש מחקרים מסודרים על תועלת לקיחת וויטמינים כטיפול מונע, ומדברים על זה הרבה הזמן האחרון, אגב.

londi81

New member
אני לא מאמינה שיש גורם אחד שמשנה את סיכויי הקליטה...

אני חושבת שיש פה מכלול שהיכולת שלנו לשלוט עליו ולהשפיע עליו היא מוגבלת..
&nbsp
אבל אני מודה שכחלק מהניסיון לעשות הכל כדי להצליח אני נוטלת כבר שלושה חודשים בהנחיית בר-חווה - פרנטל, פרוביטיקה לנשים, אומגה 3, חומצה פולית 5 מ"ג, ויטמין D, ועד הבטא גם נטלתי Q10 ול-ארגנין ודיאה (עד תחילת הפרוטוקול). וגם לקחתי במשך שבוע פרוביטיקה וגינלית מיום השאיבה ועד יום ההחזרה.
הפרוטוקול שהוא נתן לי היה קצת שונה מאלו שעברתי לפניו, אבל זה כן היה הסבב הראשון שבו אחוז ההפריות שלי קפץ ב 100% - מ 25% ליותר מ 50%, הוקפאו לי 2 עוברים, והוחזר בהצלחה עובר בן 5 ימים...
אני לא יודעת אם זה נבע או לא מהתוספים - אבל באמת שלא מצאתי סיבה טובה לא לטול אותם

mevugeret1975

New member
איפה קונים q10 ו ל-ארגנין? בקופה עם מרשם של בר חווה?

או שלא צריך מרשם וקונים בסופרפארם או בית מרקחת פרטי? תוכלי להגיד לי בתוספות אלו של איזה חברה השתמשת?( בטח עשית סקר
).

londi81

New member
אני קניתי ב iherb

20% מהמחיר בסופר פארם
לא צריך מרשם בכל מקרה

למעלה