ויזת עבודה בקנדה

yohan6

New member
ויזת עבודה בקנדה

שלום, ברצוני לעבוד בחורף 07-08 כמדריך סקי באחד האתרים הגדולים בקנדה. משיטוט באינטרנט, הבנתי שלכאורה אין שום בעיה רק צריך לבוא עם ניירות SIN וויזה וכדומה. בחלק מהמקומות, רשום שניתן לבצע זאת בקלות וללא בעיות דרך שגרירות קנדה המקומית שלך, אבל מנסיון עם ארה"ב, זה לא נראה לי אמין... והאתרים הבאמת רציניים אף עושים קמפיינים בארצות אחרות(אך לא ישראל). בקיצור, אני אמנם בקיא בפרוצדורה בארה"ב , אך על קנדה אין לי מושג. אנא עזרו לי. (אני מדריך סקי, דובר אנגלית שוטף ועם ניסיון בארה"ב) (אה, והצרפתית שלי לא מפותחת מעבר ל- בונז'ור וקראסון...)

אם יש לך SIN אז לא יהיו לך בעיות

הבעייה שלקבל SIN, אם אתה לא אזרח קנדי או שנולדת לכזה, זה חתיכת סיפור.

yohan6

New member
SIN

אין לי כזה, והכוונה שלי היא לעבודה בחורף בלבד, ללא כוונה להשתקע. משהו בסגנון H2B האמריקאי. ומה הסיפור לקבל SIN?

אם תמצא מי שיזמין אותך לעבוד

ויקח על עצמו לסדר לך ניירות וכו', אז אין בעייה. אם אתה עושה את התהליך לבד, מדובר כרגע על המתנה של כמה שנים עד קבלת אשרה מתאימה. אתה מוזמן לעלעל בפורום השני ולהתרשם מהמצב העגום.

אני לא בטוח שהבינות

אז אחדד, ואם תרצה להעמיק שאל שנית בפורום עוברים לקנדה. אם יש אתר סקי שיש לו בעיה לגייס מדריכים לעונה, והוא מגייס מדריכים זרים מחוץ לצפון אמריקה, הוא יכול בקלות ובמהירות לסדר לך רישיון עבודה שמקביל לויזה H1B . הוא פונה ל משרד משאבי אנוש הקנדי (מקביל למשרד העבודה) וומלא טופס פשוט, שבו מופיע שמך ומקצועך, ומסביר למה הוא צריך עובד זר. תוך מספר שבועות הוא מקבל תשובה, ואם בקשתו מבוססת על עובדות נכונות (לגבי מחסור זמני בעובדים לעונת הסקי...) התשובה היא חיובית. הוא שולח את התשובה הזו אליך, ואתה ניגש לקונסוליה הקנדית ברחוב נירים 3 בתל-אביב, ממלא טופס בקשה, מציג את נסיונך הכשרתך והמלצותיך, 2 תמונות, ואגרה בסך 150 דולר קנדי (שש מאות שקל בערך), ותוך כשבוע מקבל מסמך שמשמעותו שעם נחיתתך בקנדה תקבל רישיון עבודה לתקופה המבוקשת. את רישיון העבודה אתה מציג בכל סניף של "שירות קנדה" שנמצא כמעט בכל יישוב בקנדה ומקבל מספר SIN . להתראות בבלו מאונטיין (לויסלר אני לא אגיע...) בשנה הבאה....

למעלה