ויזה לתאילנד

C o n n i e

New member
ויזה לתאילנד

אם אני עוברת לתאילנד דרך היבשה, לכמה זמן אני מקבלת ויזה?

prizman

New member
כמו שסאני כתב

אבל אם את זקוקה ליותר זמן תוכלי להוציא ויזה בשגרירות תאילנד במדינה ממנה את מגיעה
לחודשיים עם אפשרות הארכה בעוד חודש.

תגיד סאני, מה קורה היום עם הויזות לשתי כניסות מלאוס?
סתם שאלה מסקרנות.

sani48

New member
prizman

מה שלומך?
,לפי מה שיצא לי לראות בפעם האחרונה שהייתי בשגרירות תאילנד בלאוס(לפני 3 חודשים בערך)מאוד קשה לקבל שם ויזה של שתי כניסות,וזה ניראה כאילו הם עושים טובה שהם מביאים אפילו כניסה אחת,דרך אגב בגלל שהרבה אנשים שמגישים את הטפסים,מופתעים מהתשובות השלילות שהם מקבלים מהפקידה(הלא סימפטית),יש הרבה ויכוחים,וככה התור בקושי זז,ואפשר להיתיבש שם שעות על גבי שעות

prizman

New member
לא סתם שאלתי אותך,

הבנתי שאתה קופץ לשם מדי פעם.
אבל לא הבנתי, קורה שהם מסרבים גם לויזה לכניסה אחת?
תור ארוך היה שם גם בכל הפעמים שאני הגעתי.
בזמנו בקמבודיה היה הרבה יותר נוח אבל מישהו, אולי אתה,
כתב שגם שם התחילו לעשות בעיות.

שולח לך מסר במקביל.

sani48

New member
יכול להיות

אני לא בדיוק חקרתי אנשים שם על מה הסירובים שהם קיבלו,אבל היו הרבה אנשים מאוכזבים,ופקידה עם פרצוף חמוץ,שעושה הרבה רעש
,עניתי לך למסר

prizman

New member
נשמע מבאס.

ההתרשמות שלי היא שנוהל הכניסה לתאילנד נהיה קשה בשנים האחרונות.כלומר אפשרי אבל פחות נוח.
לפני חודשיים כשטסתי מישראל ביקשו ממני להראות כרטיס חזרה. למזלי יכולתי להראות ויזה בתוקף
לשנה כמעט.

מה ההתרשמות שלך?

קיבלתי את המסר.

sani48

New member
כן,גם לי ניראה ככה

לא יודע למה הם החמירו עם החוקים,זה טעות גדולה בעיני,מקווה רק שאלה שגרים בתאילנד,ורגילים כל פעם להוציא ויזה בשגרירות,לא יפגעו מזה,אני למזלי יש לי ויזה שונה,כך שלא אמור להיות לי בעיה,לגבי המסר,קיבלתי ועניתי לך לפני כמה דקות

prizman

New member
לא יודע אם אני מפרש את הדברים נכון

אבל איך שאני רואה את הדברים התאילנדים תופסים חלק מהציירים, לאו דווקא ישראלים
ככאלו שפוגעים בתרבות התאית.
אז למישהו כמוך או כמוני שיכולים להרגיש את זה שאנחנו מרגישים קשר כזה או אחר הדברים
קצת יותר פשוטים, לאחרים זה יותר מסובך.

ובמובן שיש כאן גם נושא של כסף. גם על זה כתבתי בזמנו.

sitvaniyot

New member
אז בנוגע לאחרים

שלא הכינו מראש ויזה בארץ ונאלצים מסיבותיהם לעשות זאת בדרך. מניסיון, סוכנויות נסיעות במקום שבו אתם נמצאים תעשינה זאת עבור עמלה לא ממש גדולה ובלי בזבוז זמן, עצבים וכו..

רק מה אל תחכו עד שיסרבו לכם בשגרירות. הקדימו תרופה למכה ובררו מראש דרך מטיילים אחרים מה קורה ואם אתם שומעים שיש בעיות פנו ישר לסוכנות. אחרי שסרבו לכם תמיד התהליך יהיה יותר קשה עד בלתי אפשרי.

sailor

New member
למה לעשות מזה ספור כזה

מי שמטיל יכול להכנס בטיסה 30 יום לפני הטיסה או יבשתית 15 יום לפני.
אין כל בעיה להאריך שהיה בלאוס, קמבודיה או ויטנאם, אז אם התאים לא רוצים, הכסף ישאר בארצות אחרות.

prizman

New member
היא שואלת לגבי כניסה לתאילנד,

איך לאוס וכו' קשורות לזה?
נחמד שאתה דואג לכסף של ממשלת תאילנד.

ויזה לתאילנד

תאילנד מכבדת תיירים.
אין כל בעיה לעשות ויזה ל-3 חודשים.
התאילנדים עושים חישוב שתייר ממוצע,לא יבלה יותר מחודשיים בתאילנד.לכן,לתייר מסוג זה,לא תהיה בעיה.
גם משרד התיירות התאילנדי עושה את שיקוליו הכספיים.ככל שתשאר יותר,תוציא פחות על תיירות.
הם גורמים למי שרוצה להשאר זמן ממושך,להשיג את הויזה מסוג נון B,O.
מויזה זו הממשלה מרוויחה באופן קבוע,בכך שמי שמקבל ויזה זו,לרוב יחזיק משרד,או עסק אחר וממנו הם מרוויחים מיסים.
אינני מתלונן נגד השיטה,אני דווקא מבין ומסכים איתה.

קרלטון

New member
השיקול הכלכלי הוא פן חשוב אבל לא יחיד

של מדיניות הויזה. למשל, הידעת, כי אזרחים של ברזיל, דרום קוריאה, פרו, ארגנטינה וצ'ילה יכולים להיכנס לתאילנד ולשהות בה למשך 90 יום ללא ויזה כלל? מה, הפרואנים האלה מוציאים כל כך הרבה כסף ששווה לא לשגע אותם עם ויזות? כמובן, ידוע לכל שאזרחי פרו או צ'ילה מפזרים כספים לכל עבר בנופשים שלהם, הרבה יותר מאמריקאים, גרמנים, יפנים או שוויצרים...

ואם אתה מסכים עם השיטה, אז אשמח לשאול עם איזו גרסה שלה אתה מסכים? לפני מספר שנים טובות היתה Investor visa שנתית אשר ניתנה לכל מי שהשקיע בתאילנד סכום של 2 מיליון באט. מאוחר יותר הסכום הזה קפץ וכבר לא כל כך קל להיות "Investor". בנוסף, באותה תקופה היה אפשר להיכנס ולצאת מתאילנד וכל פעם לקבל 30 יום ללא הגבלות. הדברים שונו כך שיש הגבלה למספר הכניסות וקבלת ויזת תייר בתוף תקופה של חצי שנה. ועוד. בעבר visa run יבשתי נתן 30 יום. כיום רק 15 יום נוספים. לא היה הבדל בין כניסה יבשתית או אווירית. אז קודם, לא הסכמת עם ה-30 יום ועכשיו עם ה-15 אתה כן מסכים? אה כן, שכחתי להגיד, שמי שנכנס עם דרכון ממלזיה דווקא כן מקבל 30 יום למרות שעובר ביבשה. ואני כמובן לא הולך להיכנס פה לשינויים שנעשו במשך השנים לגבי ויזות עסקיות, אישורי עבודה, סוגי עסקים וחברות שזר יכול להקים ועם אילו שותפים, על זה אפשר לכתוב נאום שלם.

מעוררת הערצה הקבלה וההסכמה שלך עם מה שממשלת תאילנד עושה, בוא רק נזכור, לפני שנקבל כל דבר כאורים ותומים ונרכין ראש בפני החוכמה העילאית של הממלכה ומוסדותיה הנבונים, שתאילנד משנה מעת לעת את מדיניות הויזה שלה ולפעמים השינויים משקפים לא איזשהי אמת כלכלית עליונה אלא הסכמים כאלה ואחרים שנסגרים מול מדינות אחרות או פשוט תפיסות שונות של הממשלה / דיקטטור / קונה קולות שנמצא באותו רגע בשלטון, לפעמים פרנואידיות יותר, לפעמים פחות.

sailor

New member
רק טעות אחת, אמריקאים יכולים לשהות חצי שנה

בלי ויזה מראש.

sailor

New member
זה מה ששמעתי מאמריקאים

שלא היתה להם שום סיבה לעבוד עלי.

קרלטון

New member
כל מקור שראיתי ברשת טוען אחרת

אשמח לראות סימוכין וללמוד משהו חדש.

prizman

New member
ניסיתי לברר אבל לא קיבלתי תשובה.

למען האמת כמות התיירות הצפון אמריקאית ממש נמוכה לעומת התיירות האירופאית, יפנית
ואוסטרלית למשל.
לפחות מהתרשמות שלי, בטח יש נתונים ברשת.

קרלטון

New member
מקורות שראיתי

המחלקה הקונסולרית של Secretary of state האמריקאי:
http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/cis/cis_1040.html
כניסה ל-30 יום בלבד ללא ויזה.

מדיניות הויזות של תאילנד, מויקיפדיה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Thailand
כניסה ל-30 יום בלבד ללא ויזה לאמריקאים.

כניסות ללא ויזה, לפי מדינה ומשך כניסה מותר, מ-thaivisa.com:
http://www.thaivisa.com/479.0.html
כניסה ל-30 יום בלבד לאמריקאים, כמו ישראלים ורבים אחרים.

ולגבי מאיפה הם מגיעים, מצאתי קובץ מ-2007 (מצורף), שלפיו התיירות הצפון אמריקאית היא סה"כ 6% מהתיירות הכוללת. 4% מאוסטרליה/ניו-זילנד, כ-30% מאירופה, 54% ממזרח אסיה (כמעט 10% מיפן) ו... טיפה יותר מאחוז מהתיירים, מגיעים מישראל.

למעלה