ויזה לארה"ב

OferShakedi

New member
ויזה לארה"ב

החברה שבה אני עובד היא מפתחת מוצר עבור חברה אמריקאית, אחת מהגדולות בעולם.
הזמינו אותי להגיע למשרדים שלהם בעוד שבועיים אבל בחיים לא הייתי בארה"ב ואין לי ויזה.

מה הסיכוי שאוכל להוציא ויזה בשבועיים??
תודה.

הפרבולה

New member
להוציא ויזה לארה"ב זה חתיכת פרוצדורה

צריך למלא מלא טפסים, לשלם כמה מאות שקלים ולענות על הרבה שאלות ואח"כ לקבוע פגישה בשגרירות בת"א , לעבור הליך משפיל של עוד ועוד שאלות.
אסור להכניס טלפונים סלולרים למשרדי קבלת הויזה, ואנשים שלא יודעים את זה פתאום נמצאים במצב לא נעים שלא יודעים איך להפטר מהטלפון הנייד, האם ללכת עד החניה הרחוקה ולשים באוטו ( עם סיכוי סביר לאבד מקומך בתור הארוך ) או אולי להפקיד בתשלום בחנויות מסביב שעלו על הרעיון לעשות מזה עסק.

בושה שככה מתנהגת אלינו ה"ידידה" הכי גדולה , נקווה שטראמפ ישפר את המצב.

vinney

Well-known member
איזה מזל שלא היית צריך להכנס לקונסוליה ישראלית אף פעם

אם הכנסת האורחים של האמריקאים מפריעה לך, חכה שיעשו עלייך חיפוש גופני ולא יתנו לך להכניס את המפתחות של האוטו, רק כדי לחדש דרכון...

הפרבולה

New member
בכלל הגיע הזמן שארה"ב תעביר את השגרירות לירושלים

לפחות לחלק המערבי .

אילן די

New member
או לנתב"ג עם דרכון זר

ומי שתולה תקוות בטראמפ הוא פשוט.. טוב, אמנע מתארים.

הפרבולה

New member
הבעיה זה לא הבדיקות הביטחוניות

בשגרירות או בנתב"ג או בקונסוליה הישראלית בארה"ב, זה מתבקש וככה צריך להיות , ואגב זה בסדר גמור שבעלי דרכון זר או ערבים נבדקים ביתר יסודיות , לא עושים פשרות בטחוניות בתעופה כשמדובר בקבוצות סיכון.
&nbsp
אני דיברתי על הפרצדורה המתישה של קבלת הוויזה לארה"ב שנידמה לי שאין לאף מדינה אחרת .

vinney

Well-known member
אתה אולי תופתע... אבל זה לא שונה מהותית מכל מדינה אחרת

כולל ישראל. מישהו שאני מכיר ניסה לקבל ויזה לישראל והראיון שהוא עבר היה הרבה יותר פולשני ומתיש מכל הראיונות שעברתי אי פעם בשגרירות האמריקאית.

הפרבולה

New member
בשביל לבקר בשוויץ למשל לא צריך שום וויזה

ונידמה לי שזה נכון לכל מדינות אירופה, למה זה לא יכול להיות גם לארה"ב?

vinney

Well-known member
העולם המופלא של הסכמים בינלאומיים

ארה״ב לא מוכנים לתת לישראלים להכנס בלי ויזה כי, בין היתר, המון ישראלים עובדים בארה״ב באופן לא חוקי. סיבה נוספת היא, למשל, שבישראל אין חובת דרכון ביומטרי. וכו׳ וכד׳.
&nbsp
אני מניח ששר החוץ בממשלה בה אתה כל כך תומך יכול להסביר ביתר פירוט למה הוא נכשל עד עכשיו להביא לפטור מויזות לישראלים.

user32

Well-known member
מנהל
מאותן סיבות ששלמה בן עמי ושמעון פרס נכשלו

וזה ככל הידוע לי מהסיבות שהזכרת לעיל.

אילן די

New member
אני לא יודע אם אתה מודע לזה או לא

בנתב"ג זה לא רק בדיקה "ביתר יסודיות". בהרבה מקרים יש חדירה לפרטיות. לוקחים לבן אדם את הלפטופ ואומרים לו לתת את הסיסמא לחשבון הפייסבוק ולג'ימייל שלו. אני לא מכיר מדינות מערביות שבהן נוהגים כך וזה משאיר טעם רע אצל הרבה מבקרים.

BravoMan

Active member
תכיר: ארה"ב

לפני מספר שנים עבר שם חוק שאומר שבביקורת גבולות מותר, ללא צו, לסרוק כל חומר דיגיטלי שברשות מי שנכנס למדינה - לא רק לפטופ, אלא כל DOK, דיסק, כרטיס זיכרון וכו'.

אילן די

New member
במקרה אני גר בארה"ב כבר 17 שנה

ולמרות שיש חוק, לא ידרשו ממך כאן את הסיסמא לפייסבוק ולאימייל.

BravoMan

Active member
מעניין אותי מהיכן כל הטיעונים שלך?

זו פעם הראשונה שאני שומע על דרישת ססמאות בנתב"ג, ולמיטב ידיעתי אין שום חוק דומה בארץ.
גיגלתי את זה, ולא מצאתי אף כתבה בעניין, מה שמפתיע, כי זכור לי שברגע שאשתו של מישהו חשוב "מהמגזר" התבקשה לעבור תשאול מעט יותר מפורט, הדבר מיד זכה לכותרות.
&nbsp
אז אני שואל שאלה פשוטה:
א) האם אתה יכול להביא סימוכין כלשהו לכך שאכן עושים בנתב"ג את מה שטענת שעושים?
(זה קרה לך אישית?)
&nbsp
ב) האם אתה יכול להביא סימוכין שארה"ב מעולם לא הפעילה את החוק המדובר על אף אדם? (אתפלא מאוד אם זה נכון, בהתחשב בכל מה שגילינו תודות לסנואודן)

vinney

Well-known member
ארה"ב בהחלט הפעילה את החוק הזה

וגם בארץ בוודאי שעושים את זה.
&nbsp
שמעתי (לא מכיר באופן אישי) על מקרים בהם פקחי הגבול האמריקאים והבריטים חיטטו לאנשים באימיילים כדי לוודא שהם לא באים לעבוד, והיה מישהו שתיאר בפורום "עוברים בארה"ב" לפני כמה שנים שעקב חיטוט כזה גילו שהוא שיקר להם וגירשו אותו. לא מבטיח למצוא לך את ההודעה עכשיו, עברו כבר כמה שנים, אבל זכור לי המקרה. שמעתי על מקרים כאלה בהרבה פורומים של מהגרים שאני קורא בהם.
&nbsp
החוק האמריקאי כאמור נועד לבצע חיפוש כזה על אזרחים, לא על תיירים. בארץ אין חוק כזה ואני לא חושב שיכולים לעשות כזה חיפוש על אילן, בהיותו אזרח (אולי כן, מטעם המכס?). מה שכן הוא גם בארץ התיירים/מבקרים חשופים לבדיקה כזאת.
&nbsp
במקום העבודה הנוכחי שלי יש נוהל מוסדר איך להתנהג במקרה כזה, כך שזה בהחלט לא מצוץ מהאצבע.

אילן די

New member
מאד מפתיע שלא שמעת על זה ועוד יותר מפתיע

שגיגלת ולא מצאת.
מספיק שתגגל משהו כמו "israel border police email password" ותראה כמות מרשימה של עדויות ומקרים. אתה גם מוזמן להאזין לפודקאסט הנהדר סיפור ישראלי ולשמוע סיפור אישי של תייר בריטי שזה קרה גם לו.

לגבי אישית ברור שזה לא קרה, אני עדיין מחזיק באזרחות ישראלית וגם לזוגתי זה לא קרה כי היא נכנסה יחד איתי.
לגבי ארה"ב, מעולם לא שמעתי על מקרה , יתכן שזה אפשרי. אבל לדעתי כשמדובר במדינה כל כך גדולה עם כמות אדירה של תיירים, העניין הזה היה יוצא לתקשורת מהר מאד.

אילן די

New member
בשום מקום לא מוזכרת דרישה למתן סיסמאות

לאימייל ורשתות חברתיות כמו שקורה בארץ.

BravoMan

Active member
טוב, עכשיו הבנתי למה לא מצאתי:

חיפשתי בעברית וכללתי את המילה ססמאות, אבל כל הכתבות שעולות בחיפוש לפי המונחים שאתה הצעת למעשה מדברות על בדיקה של המיילים עצמם, לא על דרישה ספציפית לססמה.
&nbsp
בכל אופן, המקורות לא משהו, אבל אין לי כוונה להתווכח בעניין.
אני מסכים אתך שמדובר בהגזמה והפרת פרטיות בוטה, והדבר גם לא נראה לי יותר מידי שימושי מבחינת אבחה, שכן אין דרך לדעת כמה ואלו חשבונות דוא"ל יש לאדם.
&nbsp
כך או כך הנקודה שלי היית שאחרי 11/9 ארה"ב הפכה ללא פחות פרנואידית מישראל. אחרי הכל, הם היו הראשונים שהכניסו צילום רנטגן בגוף מלא - ועל זה דווקא היו מספיק כתבות, כולל על קשישה שהושפלה קשות כי חומר הספיגה בחיתול שלה זוהה בטעות כחומר נפץ.
&nbsp
ואני מניח שבתור תושב ארה"ב אתה יודע מה החלופה המוצעת לך במקום השיקוף הזה, שאאל"ט עד היום לא קיים בנתב"ג...

למעלה