ויזה לארה"ב

king iverson

New member
ויזה לארה"ב

אני מתחיל בעוד חודש לימודים ובשבוע הבא יש לי ראיון לויזה לארה"ב בשביל טיסה בקיץ.
הבנתי שלסטודנטים קל יותר לקבל ויזה בגלל שזה אלמנטרי שתלמיד באמצע תואר לא יהגר למטרות עבודה.
עם אילו מסמכים אתם ממליצים להגיע לראיון (שילמתי עד כה רק מקדמה) ומה להגיד בראיון?

תודה

תכין את עצמך לויזת קצרת תוקף

של שנה-שנתיים.
זה כבר קרה לכמה אנשים שאני מכירה.
הרי בעוד 10 שנים כבר לא תהיה סטודנט, והם חוששים שתרצה להגר.

קודם כל, חשובה ההבנה שלא מדובר ב"ראיון",

אלא בשיחה קצרצרה (2-5 דקות) שמתנהלת בעמידה, כשבינך לבין הקונסול האמריקאי חוצץ חלון מזכוכית (בדומה לרכישת כרטיסים בקולנוע).

השיחה שלי עם הקונסול נמשכה כ-3 דקות, במהלכן ניכר בו שעמום רב. הוא פשוט לקח ממני את המסמכים, עיין בהם ועשה לי טובה כשהוא טרח להודיע לי שאושרה לי ויזה.

*הגעתי לשם כשהייתי באמצע התואר, עם אישור לימודים + גיליון ציונים + מערכת שעות + הרשמה לשנה הבאה + אישור תשלום,
*אם זה טיול מאורגן - מכתב מהמארגנים,
*אם אתה עובד במקום עבודה מסודר במשך תקופה ארוכה - אולי מכתב מהמעסיק או תלושי משכורת (המעסיק שלי לא דובר עברית, אז הוא כתב על נייר לוגו של החברה מכתב באנגלית שהם רוצים לקדם אותי וכו' - כמובן שאין הכרח).

nadav779

New member
אני קיבלתי ויזה ל 10 שנים כסטודנט

הייתי ממליץ להביא כל מסמך רלוונטי - אישור לימודים, אישור תשלום שכ"ל, מערכת שעות, אישור על מגורים במעונות/ חוזה שכירות - כל מה שאפשר, תביא. ממה שהצלחתי לקלוט מהבעות הפנים של המראיינת - הקטע של "האוניברסיטה העברית" עשה עליה רושם טוב, כי זה מוסד מוכר ולא איזו מכללה צעצוע שנרשמת אליה רק כדי לקבל ויזה.

למעלה