וידוי!

גון בי

New member
וידוי!

רציתם מכתב? קבלו: אני נער בן 15 ואני מרגיש שאני חסר תועלת לעולם,כול דבר בוא אני נוגע מתפשל,אין לי הרבה חברים מה זה הגדרה של "חברים" -שהם צריכים אותך הם באים לנצל אותך הם לרוב תוקעים לך סכין בגב... אלו הם "החברים" שלי. חוץ מזה אני פיתחתי כבר "פיצול אישיות" זת'אמרת אני מתחלק לשני אישיות בבית אני הילד האמיתי ובחוץ תמיד אני מציג ושאני אומר "מציג" אני מתכוון לזה. אז מה זה "הילד האמיתי"-אני בבית אימפולסיבי חופשי ואפשר להגיד שגם היפראקטיבי. אבל בחוץ לעומת זאת אני ילד טוב ירושלים ואפילו הבעות הפנים שלי שונות כלומר אני יוצר מעין "מסיכה כזאת" שמי שבאמת חד עין יוכל ליקלוט שמשהו לא כשורה איתי.. אני בעיקרון רוצה להישתנות אני רוצה לעבור לחברה חדשה חברה פתוחה יותר אני לא מרגיש שאני שייך לחברה בה אני נמצא (דתיים-בני עקיבא) הרצון שלי הוא להתפרץ החוצה באיך שאני מרגיש באמת אבל איפה שאני אמצא את עצמי כמובן ואז להיות האני האמיתי סוף כול סוף אחרי 10 שנים מיגעות להוציא החוצה את מה ששמרתי!!! בבית אומרים לי תמיד משפטים כמו : "למה בחוץ אתה לא מתנהג כככה" "בחוץ הוא ילד טוב ירושלים" "בכיתה הוא כמו חנון" ודברים כאלו מן ההורים ומן האחיות וזה לא נעים לא בכלל לא! יש לכם תגובות או הצעות משהו להגיד לי?

ה מוזה

New member
מרד גיל הנעורים

זו לא מחלה זה שלב בחיים הסימפטומים מוכרים רצון לשבור מסגרות לא להיות עוד לבנה בחומה למצוא את הייחודיות ואת המקום שלך בעולם (גם בעולם הקטן הסובב אותך) כמו הר געש לפני התפרצות מרד גיל הנעורים הוא השלב שבו הלבה הרותחת משתחררת לה החוצה שלב הסרת המסיכה אל תחשוש להיות מי שאתה בכל מקום גם בבית גם בחוץ חושבת שברגע תהיה באמת מי שאתה תרגיש פחות חסר תועלת ותוכל למצוא את המקומות שכן תוכל להועיל בהם או לפחות להרגיש שתורם ומועיל תחליף חברים .. תחליף גישה דבר אחד בטוח עם הזמן אתה תמצא חברים אמיתיים שלא תוקעים סכין בגב ומקום שבו תחוש שייך זה החיים ידידי ..חיפוש אחר מה שעושה לנו טוב ,מה שאמיתי . הכי חשוב - בלי הצגות ובלי מסיכות לפעמים עם הזמן מרוב שמציגים ושמים מסיכה שוכחים את הדבר הכי אמיתי את מי שאתה

גון בי

New member
קל להגיד קשה לעשות

תשמעי זה לא קל להשתנות פתאום ולא הייתי קורא לזה מרד זה דבר שתמיד רציתי לעשות ולא היה לי אומץ אני חושב שזה לא כלכך קל לצאת ככה פתאום איפה לעשות את זה איפה לשנות גישה וחברים? אני עובר עכשיו לביצפר צבאי את חושבת שזה מקום טוב להתחיל בו את ה"אני האמיתי" מה את אומרת? שקלתי לדבר עם היועצת שבביצפר ישר על ההתחלה של יום הלימודים הריאשון ולהסביר לה את המצב איתי את יודעת... שתיתן לי יעוץ.

moran500

New member
בתור מישהי בגילך...

אני אומרת לך שזה קורה לכולנו אתה לא לבד! כולנו משחקים איזושהי הצגה ולהשתנות זה קשה אבל אם אני הצלחתי, גם אתה יכול! אבל לדעתי אתה לא צריך להתייחס אל זה כמרד, אתה לא צריך למרוד בחברה "דווקא". תעשה מה שטוב לך, אם לשבור מסגרות ולפרוץ גבולות עושה לך טוב - סבבה (כל עוד אנשים אחרים לא נפגעים), אם להיות "ילד טוב ירושלים" טוב לך - סבבה, אבל אל תעשה שום דבר כי מצפים ממך כך או אחרת. תעשה את מה שטוב לך, תהיה בן אדם שטוב לך להסתכל עליו במראה ואז תמצא חברים אמיתיים והכי חשוב, את עצמך. תזכור, אפילו מסע בן אלף מילין מתחיל בצעד קטן אחד. (טוב הז לא בדיוק הפתגם אבל המשמעות זהה =/...=) )

ה מוזה

New member
צודק לא קל בכלל להשתנות

אבל כשיש רצון זה אפשרי לא קורה ביום אחד ..לאט לאט ויש לך עכשיו הזדמנות נפלאה לשינוי מקום חדש שבו תפגוש אנשים חדשים אתה בפתח של תקופה חדשה מלאת חוויות מקום טוב לתת לאני האמיתי שבך את כל הבמה הרבה פעמים מה שעוצר אותנו מלהיות נטו אנחנו זה החברה מסביב ואיך שהם רגילים לראות אותנו מלבישים עלינו איזו דמות "ילד טוב" או "ילדה שקטה ".. וברוב הפעמים אנחנו מתנהגים בהתאם .. אז הנה עוד מעט תהיה במקום חדש אף אחד לא מכיר אותך ,דף חדש בכלל חושבת שאתה תמצא הרבה אתגר ועניין ואני בעד שתפנה ליועצת - שיהיה לך מקום לפרוק ולשחרר מקום תומך ומקשיב
עומדת בפתח תקופה מדהימה בשבילך

גון בי

New member
קודם כול ../images/Emo51.gif רבה על התמיכה החמה

אני מתרשם מאוד מהפורום הזה יש בו תמיכה מאוד טובה ועוזרת.. אני ינסה להשתנות אבל לא הבנתי איך משתנים לאט-לאט? אני מקווה לטוב ועכשיו אני שמח כי במיקרה ורק היום הודיעו לי שהיתקבלתי לבית ספר הזה!!!! אז תודה שוב ויום טוב :)

tivol man

New member
והכי חשוב לדעתי מאיפה שלא תתחיל../images/Emo70.gif

שתבוא ותתחיל לחשוב על איזה בעיה הקשר לא נפתר אחרי ישבת על הראש שלו שתי דקות? תחשוב לבד שנייה לרגע, מה אני הייתי עושה?!? לו לא היו לך כל האנשים בעולם האידיאלי שבו אין רוע וכל האנשים שתרצה לידך- בקרבתך תמיד תחשוב מה היית עושה על האי בודד.. ותראה שאתה יכול להתרגל למחשבה השואלת הזאתי גם באמצע עמידה על אי תנועה במרכז עירוני!!! וחשוב שתתעלם מכל העצות של אחרים לשנייה וחצי.תתעלם. להקשיב לקולות בתוך הראש

../images/Emo41.gif

"אל תתן לחיים להוביל אותך תוביל אתה את החיים" חוץ מהמשפט החותם שלך אין לי עוד מה להוסיף!!! אם תחיה לפי הנורמות של היכן שאתה נמצא אתה תחיה במין כלא אישי שלך!!! תחייה את חייך !! מניסיון "אנשיי בני עקיבא" יש להם אורך חיים משלהם . אם אתה מרגיש חנוק שם תצא, פשוט תצא משם ! למה לך לחיות במין הרגשת כבדות? למה להיות דו פרצופי? אנשים יאהבו אותך בגלל מי שאתה ... לא בגלל מי שאתה מתיימר להיות . תחשוב על זה !! קשה לחיות חיים כפולים !! אתה עוד תמצא את החברים/החבר שלך רק תהיה עצמך!!! העתיד יגיד את שלו רק כשאתה תשתנה ... >ואולי בכל זאת היה לאור הירח להגיד מעבר למשפט המחץ שלך
< תחייה את חייך!!!
כאן תמיד בשבילך .. מבינה אותך!

כולנו דו פרצופיים ואפילו יותר

לכל אחד מאיתנו יש אלף ואחד פרצופים. כשאני עם אבא ואמא אני כזה. כשאני עם חברים אני אחר. עם המורה לספרות אני משחק אותה גאון. ועם המורה לאזרחות אני מרדן. אין אף שני אנשים בעולם שאנחנו מתנהגים לידם באותה צורה. אני לא רואה את זה בכלל קשור לנעורים. אני מאמינה שגם רוב אם לא כל המבוגרים הם כאלה. קשה לך עם מסגרת מסוימת - אל תברח. תנסה לנתב אותה לטובתך. ואם גם זה לא מצליח אז אתה יכול ללכת בהדרגתיות. אני לא באה להרצות לך ולהראות לך כמה שהחיים יפים ופשוטים. ממש לא. אני מאמינה שבאיזשהו שלב תבין את היופי והפשטות של החיים בעצמך. ועד אז תנסה להיות חזק. תישבר מידי פעם אם צריך ואז תחזור לעצמך. וכך את זה לאט. מה שבטוח יהיה טוב... או הכי קרוב לטוב שאפשר

אנחנו ממש לא דו פרצופיים!!!

אבל ממש לא!!! יש הבדל בין להתאים את עצמך לחברה לבין להיות דו פרצופי ! זה שאתה בחברה מסוימת ואתה לא מרגיש שייך אז למה להמשיך להיות בה? לא עדיף להיות מי שאתה ואם טוב לך שם להתאים את עצמך אליהם ולגבש לעצמך צורת חיים? חברות היא דבר נבנה , היא לא באה בפיתאומיות . ואם אין עכשיו את החברים שאתה רוצה שיהיו לך הם עוד יצוצו בעתיד .ועדיף חבר אחד טוב ,מאשר כמה שלא שווים כלום!! בעתיד באמת תצטרך לחיות עם כל מיני סוגים של אנשים ואז ממש לא תוכל "לברוח" מזה כי כבר זה משהו שונה . זו לא מסגרת של גן/יסודי/תיכון/צבא זו מסגרת שאתה צריך להתאים את עצמך אליה .. כרגע תהיה איפה שטוב לך כרגע לך יש את האופציה לבחור!!

alyssa and gale

New member
את בן 15 ואני בת...........

24 ותאמין לי כמה חברות תקעו לי סכין בגב שניתקתי עם כולם את הקשר אל תפתח "פיצול אישיות" תיהיה מי שאתה ואל תשתנה בשביל אף אחד ומי שבאמת ירצה להיות חבר שלך -יהיה. תיהיה אמתי לעצמך זה הכי חשוב!! אם אתה אומר שבבית את אימפולסיבי וחופשי תיהיה כך גם בחוץ - מי שירצה יקבל אותך ומי שלא תראה לו אצבע משולשת (סליחה על הביטוי) מקווה שעזרתי

למעלה