וידוי

ציפי ג

New member
וידוי

אתמול יצאתי מהבית, וראיתי על המדרכה ערימה של ספרים. כהרגלי נברתי בה, ומצאתי מטמון של ספרי קריאה לילדים (שכבר בלעו שנים מתוכם). תמיד כשאני רואה ערימה של ספרים ברחוב אני נוברת בה. הגם אתם כך?

ורדה ש

New member
אני גאה לספר

שהצלחתי לחנך יישוב שלם שלא משאירים ערמות ספרים ברחוב. כ-ו-ולם יודעים שערמות של ספרים משאירים לי בפתח הספריה, ואז אני נהניית לנבור ולחטט. מוצאת מציאות לטובת הספריה, לעצמי, וגם דואגת לנתב מציאות לספריות אחרות, ולחברים שלי שמחפשים כל מיני דברים משונים.

een ogenblik

New member
כמובן, או ליתר דיוק

כמובן שזה היה המצב כאשר גרתי בארץ. שפה לא מונעת ממני לחטט בערמות ספרים (עובדה, אני ממשיכה להכנס לחנויות ספרים גם כאשר איני מבינה את השפה), רק שעדיין לא ראיתי שום ערמת ספרים זרוקה מאז שהגעתי לכאן. יכול להיות שיש חברות בהן לא זורקים ספרים?

ביאנה

New member
לאן נסעת? באיזו ארץ את?

מה זה? מי זורק ספרים? אני בחיים לא זורקת ספרים מקסימום, תורמת לספרייה או לגני ילדים. אין דבר כזה לזרוק ספרים, זו בושה
ואף פעם לא מצאתי ערימת ספרים ברחוב, לצערי
הלוואי שאני אמצא יום אחד אוצר כזה ברחוב- זה יהיה ממש כיף
ביאנה

moben

New member
המנהג בירושלים

נראה לי שהשתרש מנהג בירושלים שמשאירים ערימות ספרים ליד פח הזבל במקום בולט שבו אנשים יכולים לקחת את הספרים. מצאתי כמה פנינות כך, לא מזמן מהדורה ישנה של ברדיצ´בסקי, ועוד כמה דברים מעניינים. בחנות של שטיין ברחוב קינג ג´ורג הוא נוהג להשאיר ספרים שאין הוא מסוגל למכור, גם שם מצאתי לפעמים דברים מעניינים.

ציפי ג

New member
מי זרק את הספרים הללו?

הגננת בגן לידי. הם רוקנו את הגן, וזרקו המון ספרי ילדים רובם ממש לא שמישים. אבל בין הספרים שהם זרקו, היו ספרים שיד ילד לא נגעה בהם. הם פשוט היו מיועדים לילדים יותר מבוגרים. וכך יצאו ילדי נשכרים. וד"א, זו לא הפעם הראשונה. יש לי כבר די הרבה ספרים מהגן הזה. ומי עוד זורק ספרים? שוב בבנין לידי היתה ספריה אדירה של הבונים החופשים. שבת אחת אני יוצאת לרחוב, וכולה פשוט זרוקה על המדרכה. התישבתי שם, ונברתי כמה שעות. ספרי מחשבים מלפני היות המחשב, ספרי חשבונות ישנים, והרבה מאוד ספרים טובים ממש. מי עוד זורק ספרים? נסעתי בגת רימון, מושב ליד פ"ת, וממש על אם הדרך אני רואה ערימת ספרים. אמרתי לעצמי, אני חוזרת לראות מה יש שם. ספרים חדשים של דן חסכן, אנציקלופדיה מושלמת על כל כרכיה. ועוד. מי זרק את זה? אין לי מושג.

יוסי99

New member
לפני כשעה בערך

אסרתי על אימי באופן קטגורי לזרוק ספרי חשבונאות באיטלקית (שלא יהיה ספק- אין אצלנו רו"ח במשפחה), או ספרים כלשהם בכלל, מתוך אינסטינקט.. אני גם מעדיף להיות "בזבזן" ולקנות ספרים על פני להשאיל מספריה, משום מה..

moben

New member
אני לא משאיל ספרים מספריות

לא יודע אם זה טוב או רע, אבל אני רוצה שהספר יהיה שלי (כמו בפירסומת "שלי! שלי!") , ולא ארגיש צורך להחזיר אותו ביום מסוים. לעיתים רחוקות אני קורא ספר בדיוק בשבוע רכשתי אותו, לפעמים הוא שוכב בספרייה חודשים עד שהוא מגיע לצלחת. נכון שמחירי הספרים הפכו עם הזמן למעמסה, לרוב אני מחכה עד שיש מבצע, או מוצא את הספר משומש ואז קונה אותו. לא הייתי יכול לעמוד בהוצאה של קניית כל ספר חדש בשבעים שמונים ש"ח.

יוסי99

New member
מזכיר לי משהו

כשהייתי בחו"ל לפני משהו כמו 3-4 שנים, חזרתי עם מזוודה מלאה ב.. ספרים - כיוון שלקנות משהו כמו 20 ספרים מכל הסוגים עלה לי משהו כמו 300-400 ש"ח, פשוט סחבתי איתי מזוודה שלמה, וככה היה לי חומר קריאה לכל השנה.. ובכלל, כיוון שאת הרשימה לא הכנתי באופן עצמאי אלא נעזרתי במישהו עם הרבה ניסיון שמכיר אותי די טוב, יצא שנחשפתי גם להמון דברים חדשים, ולסופרים שלאחר מכן לא הפסקתי לקרוא..

moben

New member
65 קילו בטיסה של אל על

זה היה המשקל שלי כששבתי מצרפת אחרי לימודים של רפואה טבעית, אין לי מושג איך נתנו לי להעביר כל כך הרבה ספרים בלי לשלם, מאז אני פשוט שולח לעצמי חבילות בדואר כל פעם שאני נוסע לחו"ל, ומשאיר לעצמי כמה ספרים בתיק, לא יותר מנגיד חמישה שישה שיבעה, משהו כזה...

קשה לדעת...

זה בהחלט דבר נדיר. אני לא זוכרת שאי פעם נתקלתי בערימה של ספרים ברחוב כך שאין לי מושג מה אעשה אם אתקל בכזאת. האמת, אני לא חושבת שאנבור בה אבל אעיף מבט ואם העיניים שלי יתקלו בתוך הערמה הזאת באיזה ספר שנראה לי מעניין, אבדוק זאת.

למעלה