וידוי

הפשוט

New member
וידוי../images/Emo101.gif

זה התחיל כמו עוד בוקר רגיל...התעוררתי בבוקר, הלכתי לתפילה...חזרתי הביתה לאכול ארוחת בוקר ואז הלכתי לישיבה(תיכונית...). היה זה בתחילת מבצע "חומת מגן". בקיצור הגעתי לבי"ס...התחלתי לדבר עם החבר´ה וזה ודיברנו על המבצע ושמחנו שסוף סוף עושים משהו והיה טוב ויפה. במשך היום במעמקי מחשבתי אי שם בחלק המאוד אחורי של השכל ריצדה לה איזה הרגשה של ספק.. היתה זו תחילתו של השבר... לא אלאה אתכם בפרטים אבל לאט לאט הספק עבר לחלק יותר ויותר קדמי של השכל עד שהרגשתי ממש רחמים על הפלסטינאים וחשבתי...מה אנחנו עושים?! זה כל כך לא אנחנו... כל ההסטוריה שלמדתי עברה לי בראש, מהקמת המדינה ועד היום והבנתי...כמה דם אפשר היה לחסוך אם היינו מתאמצים יותר בשביל השלום...מדברים יותר ויורים פחות... וככה...גיליתי... שאני מזדהה יותר עם השמאל מאשר עם הימין... (זה אומר שאני שמאלני חס ושלום...?) שלכם, הפשוט

astrix

New member
לאו דווקא...

זה פשוט אומר שאתה בן-אדם. ולא סתם בן-אדם אלא בן-אדם חושב , ולכל אחד יש תקופה בחיים שהוא מפסיק ללכת אחרי העדר ומתחיל לחשוב באמת מה הוא רוצה ובמה הוא מאמין. אני משאר שרק עכשיו התחלת את תהליך החשיבה ואני מיעץ לך לבחון את כל הדעות ולשקול אותם , ובסופו של דבר תחליט מה הכי מתאים לך. ואם תחליט להצתרף למחנה השלום , אז תהיה ברוך הבא . עופר

כל אדם?

אני מטיל ספק. זה תלוי בחינוך (ואין לך מושג כמה!) ובאישיות של הבנדם. הרעיון הוא לתת לאדם את האופציה לחשוב מה הוא רוצה, להפסיק ללכת אחרי העדר, או להמשיך ללכת אחריו (לא תמיד ההחלטה צריכה להיות להפסיק ללכת אחרי העדר, ´תה יודע, יש יתרונות גם בעדר) ובכל מקרה, לא מסכים שהיינו חוסכים יותר דם אם היינו מאמצים יותר בקשר לשלום, לפחות לא השלום שהלכנו בדרכו עד עכשיו (המתקרא "אוסלו"...) אולי הסכם אחר, לא זה. כי בזה, לא משנה כמה מתאמצים לחסוך דם, לא תצליח...

הפשוט

New member
אני דתי...

אז אני מחושב שרוב אלה ששייכים ל"מחנה השלום" לא יקבלו אותי כי יש אוירה אנטי דתית לפחות זה הרושם...

smile2life

New member
להפך

פשוט יקר, אל תרגיש זנוח ישנם פעילים וחברים רבים דתיים במרצ ונוער מרצ. חברים יקרין אלו זוכרים כי דרך ארץ קדמה לדרך תורה. במרצ מכבדים את אמונתם ומשתדלים שלא לפגוע בשבת, בפעילויות שבהן לוקחים חלק פעילים אלו. בפעם הארבעים ואחת אלף, תשע מאות שלושים וחמש: מרצ אינה מפלגה אנטי-דתית. אלא מפלגה אנטי כפיה דתית ולכן קשה לדתיים התומכים בעמדות מרצ להזדהות איתנו. אני בטוח שאם תעיין במצע מרצ או בעמדות הנוער תראה תאימות מופלאה לערכי היהדות הבסיסיים ביותר ובראשם הציווי "ואהבת לרעך...." גם המשפטים התנכים הידועים: " אהב שלום ורדפהו", "לא יישא גוי אל גוי חרב..." הציווי האלוקי "והייתם אור לגויים" ועוד המון ציטוטים שקל למצוא בספר הספרים - רק צריך לחפש ולתרגם לימינו. כולי תקווה כי אפילו אם לא תמצא את עצמך פעיל מרכזי בנוער מרצ, לפחות תכבד את פעילי הנוער בהופעות תכופות בפורום.

tali_le

New member
מאוד לא נכון

מעבר למה שכתב מני, בנוער מרצ יש כמה פעילים דתיים וגם מתן (ההוא הדתי) שביקר אצלנו כבר פעמיים (ואפילו חשבו שהוא שמאלני קצת) יגיד לך שאין הבדל בין חילונים דתיים מוסלמים בודהיסטים ושאר ירקות טלי

Deathatred

New member
אולי את התשובה תכתבו כמאמר ../images/Emo91.gif

הצעה למנהלי הפורום:
את התשובה לשאלה זו תכתבו כמאמר ב"מאמרי הפורום" ובותרשמו מה המטרות של נוער המרץ, סוגי פעילויות, דרכים להצטרף ועוד. ___________________________________________________ ממה שאני הבנתי, הנוער מבצע פעילויות פוליטיות כגון הפגנות, סמינרים ודיוניים וכן פעילויות חברתיות - הרמת מבצעי תרומה, ביקורי הזדהות וכו.

שכחת חלק מהותי...

נוער מרצ גם מהווה מסגרת חינוך אלטרנטיבית... כמו בתנועות נוער, גם בנוער מרצ יש פגישות שבועיות, המועברות ע"י מדריכ/ה ובהן דנים על נושאים שונים ומשונים (אקטואליה על כל פניה, פילוסופיה, פסיכולוגיה וכו´ וכו´ וכו´). והיופי הוא, שבניגוד לתנועות נוער אחרות, או ארגוני נוער אחרים כמו למשל הנוער העובד, נוער הליכוד, נוער העבודה וכדו´ - נוער מרצ שואף לחינוך "אובייקטיבי" אשר הערכים היחידים אשר מחנכים אליהם הם חשיבה עצמאית וביקורתית, הטלת ספק וכדו´... לא פעם כביכול "נכווה" נוער מרצ משיטת חינוך זו כאשר פעילים עזבו בעקבות כך שגיבשו בעזרת התנועה עמדות המנוגדות לעמדות התנועה (לימין ולשמאל), אבל דבר זה לא גורם לנו לשנות את דעתנו כי זוהי שיטת החינוך הטובה ביותר.

nill

New member
למה "חס ושלום"??

בתקופה קשה שכזו במדינתינו הקטנטונת, עם כל הרעש מסביב, עם כל הפיגועים והמבצעים, ובכלל - הבאלגן חוגג, טבעי שאצל רב האנשים תחושות הכעס והרצון לנקום ולמצוא אשמים בכל מקום תופסות את מקום ההגיון והחשיבה. אם אנשים יעצרו לשניה כדי לחשוב-באמת-אז יבינו , שזה ברור לכולנו - שמתישהו תהיה פה מדינה פלשתינאית - גם אם זה יהיה עכשיו או בעוד חמישים שנה - אז באמת - לא מספיק דם נשפך?? למה הכיבוש?? הכיבוש משחית-ומכל צד שלא תסתכל על זה - ישראל היא הכובשת , והפלשתינאים הם העם החי תחת הכיבוש הזה. כל הכבוד על שהרשית לעצמך לעצור לרגע ולחשוב לבד עם עצמך - מה אתה חושב לנכון. אני באמת מיחלת להגיע ליום בו המילה "שמאלני" כבר לא תהיה קללה הנשמעת ברחבי המסדרונות בביה"ס (מלווה בקללות עוד יותר מודרניות ,כמו:"יא בננה רקובה על הכביש!!!" וכו´...)

yyzz

New member
הרשה לי רק לברך אותך על מציאת דרכך

שלך וההבנה כי לכל אחד יש דעה משלו- והיא לא הדעה של ההורים וכו´. וברוך הבא למחנה השלום!

הפשוט

New member
מישהו כאן...

מאיזור הקריות שיוכל להכיר לי את נוער מרצ יותר מקרוב? בתודה, הפשוט.

למעלה