וידוי קטן

שלום לך חונה לרגע

אני אוהב רק את הלדינו ולא את הספרדית המודרנית של היום בגלל שהצלילים של הלדינו שונים לדוגמא איז'ו -איחו פשוט נשמע רע. ולמשל אוג'וס-עיניים -תנסי להגיד אוחוס ותראי איך זה נשמע סז'ה-גבה יש המון דוגמאות. במשך שנים חיפשתי ולא מצאתי שום ספר בלדינו בשום חנות ספרים איפה לא חיפשתי. השפה הזאת פשוט מדהימה ביופיה וגם כל צורת הדיבור שונה לגמרי מספרדית של היום. בטלנובלות מדברים בקללות וגסויות ואני לא אוהב את זה זאת שפה של הרחוב. המון מילים שונות לגמרי בלדינו ואין אותם בספרדית. זה בערך כמו באידיש שדומה לגרמנית ומאוד שונה ממנה. ולגבי המורשת שלי לא יודע מה יקרה עם זה אני מקווה שבסוף זה יסתדר בדרך כלשהי. דרך אגב מה מחיר הקורסים? תמיד חשבתי שהם יקרים עכשיו אני חושב שטעיתי

שרון הקורס כולל פנמיה ופנסיון מלא

ומחירו 800 ש"ח ל-4 לילות חמישה ימים עם שותף לחדר. לחדר לבד המחיר 1200 ש"ח לא בשמים וחברות שכבר עברו את הקורס מהללים אותו בלי די.

רותי ב.

New member
גדולה היא להודות

בדברים כאלה....... וחוץ מזה, הרי בנשמתך אתה על בטוח ספרדי איז'ו דה ספרדי..... עם המוזיקה שאתה שומע, והמאכלים שאתה אוהב, והשפה שאתה טורח ולומד, וכותב כל כך יפה .... או כמו שפעם אמר פה אביב וסתיו, אני ממערב וליבי במזרח או משהו כזה... נו מה אקודרו אין מי אידאד
ברוך הבא לפורום, וזו תקווה גדולה לראות שיש מי שלומד את השפה.

תודה רותי שמחתי לשמוע אותך

אני חושב בדיוק כמוך המוזיקה השפה והמאכלים. אני ממש אוהב את התרבות של הספרדים ומאוד נהנה ממנה. בגלל זה אני כל הזמן לומד לדינו אף אחד לא מכריח אותי. עובדה שאני יודע רוסית מצויין ולא רוצה להשתמש בה בכלל. ובקשר למוזיקה מגיל 18 אני שומע רק מזרחית כל הזמן תורכית יוונית וכ'ו סבלתי הרבה בגלל המוזיקה הזאת כי כולם בסביבה שלי הסתכלו עליי כמו על איזה משוגע ולא הבינו אותי. אבל זה לא שינה אצלי שום דבר להפך עם הזמן אני אוהב את המוזיקה הזאת יותר ויותר כי אני מבין אותה ונקשר אליה. זאת דרך חיים אין מה לעשות. ניסיתי גם לצאת עם הרבה בחורות רוסיות ,אשכנזיות וכ'ו שהיו יפות משכילות ובחורות מאוד נחמדות אבל זה לא הלך ואני לא מצטער על זה להפך. אני אמצא מישהי ספרדייה או מעדות המזרח וזה יתאים לי יותר אני יודע את זה. אני אוהב מאוד את האוכל של העירקים דרך חבר טוב שלי שהרבה שנים כבר אני אוכל אצלו לפעמים בשבתות ואמא שלו מבשלת מדהים. שרון.

רותי לא הבנתי דבר אחד

אמרת שזאת גדולה להודות נכון? לא הודיתי בשום דבר רק סיפרתי מה קורה אצלי בבית אשמח אם תסבירי לי מה הייתה הכוונה שלך? במה הודיתי?

אני אפילו לא שומר שבת

וגם לא שמרתי שבת אף פעם. כנראה שלא הבנתם אותי במדוייק פשוט אני קצת מסורתי לא יותר מזה. מה רע בלעשות קידוש ביום שישי בערב? או לקרוא קצת בהגדה בסדר פסח-אצלנו לא פותחים אותה אפילו.

רותי ב.

New member
התכוונתי למשפט הזה שרשמת:

"כשנכנסתי לכאן לפני שבוע וחצי פעם ראשונה אמרתי שאני חצי תורכי . זה היה רק כי התביישתי יו סטו אשכנזי אנטרו .."

למעלה