וידוי והמלצה!

אשור

New member
וידוי והמלצה!

כמעט כול סוף קייץ לקראת סוכות ,אני מוציא מארון הספרים המשפחתי שלנו ספר שהוא למעשה 4 כרכים שקנה אבי לאימי לפני שנים רבות .שם הספר "עיר קסומה" של יהושע בר יוסף .בסיום הקריאה שנמשכת כ3 ימים אני מחזיר את הספר לארון.ספר מומלץ מאוד.

אני עושה את זה עם כמה ספרים

ספרי ילדות פו הדב האסופית אבל חוץ מזה קוראת כל הזמן דברים חדשים כמה כיף לצלול אל דפי הספר העוטפים

../images/Emo32.gif../images/Emo41.gifהודעה חשובה../images/Emo41.gif

נראה כי בגלל העומס שיש על המערכת ובגלל עודף גולשים שינתה הנהלת תפוז את מדיניות הכתיבה בפורום (למשך החופש הגדול בלבד? עד אחרי החגים? לויודעת לא אמרו לי) עד עתה היו בכל דף 20 הודעות ושירשוריהן אם תשימו לב לעמוד זה יש עתה רק 10 הודעות חדשות אם אנו לא רוצים שההודעות שלנו יעברו לדף הקודם (ששקול לעיתון של אתמול) אנא שימו לב לשרשר יותר ואפילו כמוני עכשיו כ- אוף טופיק או לחילופין לראות גם בדף קודם אז נכון שאני סתם כחולה ולא מנהלת אמיתית שיכולה להעמיד בפינה אבל כיוון שאני כבר כחולה אז מספרת לכם את החידושים

שילה1

New member
ספרים..סרטים..../images/Emo63.gif

ספרים:א.א.מילן,פעוטים היינו. פו הדב. הנסיך הקטן. "חסמבה",אנשי בראשית כל ספרי צ´יפופו,וכל ספרי הבלשים למיניהם.. סרט.המלאך הכחול.מי זוכר?

קצת בבעיה../images/Emo4.gif

הספר, האולטימטיבי , "כמעיין המתגבר" של איין ראנד. בשנים האחרונות, ממעט לקרוא ספרות יפה. מתרכז, בעיקר בביוגראפיות של אישים. הסרט האחרון, שראיתי, לפני כשנה, "מלנה" עם מוניקה בלוצ´י עשה עלי רושם. מסוג הסרטים, שאפשר לראות יותר מפעם אחת. מעדיף סרטים איטלקיים וצרפתיים. הוליבוד, ממש לא חביבה עלי. עיתונים מכל סוג. גם באינטרנט. ואתכם כמובן , כאן בפורום. בתנאי שתכתבו משהו .

טל-יה

New member
ספרים וסרטים

סרטים, צלילי המוזיקה (שיר מהסרט שמאוד אוהבת אדלוויסס) הלהקה סרט ישראלי, הסרטים הנוסטלגים האלה נצפו בקולנוע עצמון או ארמון ואז זה היה חויה כי לקראת סוף הסרט היו פותחים את הגג (ואם כבר מדברים איזה בתי קולנוע אהבתם. הישנים והטובים לחיפאים זה רון, אורה, עצמון, ארמון,פאר, אורלי) ספרים - היו סדרת ספרים של "נדי" סדרת הספרים של גלילה רון פדר אגדות הנס כריסטן אנדרסון - האחים גרים, הספרים של פוצ´ו הנסיך הקטן, העץ הנדיב , ציפור הנפש. ויש עוד רבים. ספרים הייתי ניגשת שלש פעמים בשבוע לספריית "אגד" שהיתה בבית הקרונות או בספרית "פבזנר" ובדרך ישבתי לי ב"גן בנימין" שהיו שם אז הנדנדות והקרוסלות ואם זכרוני לא מטעה אותי גם מין בריכה קטנה או ברז לשתיה לא זוכרת אולי במעלה שוק תלפיות. היו ימים היו זמנים....

שילה1

New member
גדי-יה...בארמון היה גג נפתח...

עד היום זוכרת את היוהו..של כולם כשפתחו הגג... והבריכה הקטנה..גן בנימין ליד ספריית פבזנר!!.

טל-יה

New member
טוב אז

לא טעיתי בהרבה.... לגבי הבריכה בגן בנימין.... טוב והיום גן בנימין הכניסה לנוסטלגים נמוגה... למי שהבין..... לפחות זכרון נוסטלגי קיים... מי דרך פעם אחרונה בגן בנימין שירים את היד ובאיזה שנה בטח לא בחמש שנים האחרונות... הא?

שילה1

New member
גדי-יה...בארמון היה גג נפתח...

עד היום זוכרת את היוהו..של כולם כשפתחו הגג... והבריכה הקטנה..גן בנימין ליד ספריית פבזנר!!.

שילה, את חורגת אותי.

כותבת טל-יה. ואת עונה לגד-יה. עכשיו התבלבלתי לגמרי. חידת הגדיא בעיצומה. ממממממההה נכון ?

המלאך הכחול עם מרלין דיטריך.

הפרופסור המלומד המרובע והרווק המזדקן. מתמכר לנערת הברים המשבשת את דעתו. מרלן דיטריך ילידת גרמניה. ארוכת הרגליים, והפרצוף הישנוני משהו. הסרט, שהופק לפני מלחמת העולם. הפך את השחקנית. לכוכבת בינלאומית וגאוותה של גרמניה הנאצית. היטלר התמוגג, הזמין אותה, לקבל את הכבוד המגיע לה. היא סירבה לחזור. לגרמניה. הווי אומר, סירוב לפיהרר. כמוהו כיריקה בפרצופו. לזה כנראה גם התכוונה. במהלך המלחמה, הופיעה רבות לפני חיילי בנות הברית. לא חזרה לגור בגרמניה. בילתה שנים בחיקו של ז´אן גאבן בפריז. גוגלנים לגוגל ! אולי אחת השחקניות המוערכות ביותר, כאישיות. שווה סריקה נוספת.

שילה1

New member
שכחתי עוד סרט מתוק....

קזבלנקה!! ראיתי עשרות פעמים..נהנית כל פעם מחדש.. בן בן..מי שיחק בו?זוכר?

טל-יה

New member
הבושם שלי

אסתי של אסתי לאודר, ומסק אויל של תיא אני חושבת הבקבוק הירוק הקטן. ומארוק של רבלון.

טל-יה

New member
אופפפס שכחתי בקשר לבשמים וגם מספר

האם גם אתם יש לכם עדיין הבושם הנוסטלגי או שחדשתם את המדף אם המילה האחרונה... היה פעם הבושם אופיום זוכרים? לגברים היו מי קולון כאלה שמריחים טוב.. שהיו יוצאים מהספר נשארו "מספרות לגברים" (שהיום זה מעצבי שיער א´לה שוקי זיקרי) עדיין? שהיו מורחים קצף עם מברשת מיוחדת ומגלחים עם תער.. ובמספרות נשים היו כזה מתקן שמכניסים את הראש ....

ואני מכור לריחות ../images/Emo99.gif

יש לי על המדף שלל בשמים . כל אחד עם הייחוד שלו הרומנטי הסקסי הספורטיבי הנוסטלגי והמרענן. אני כלכך אוהב את הריח את התחושה וההרגשה שבאוטו אני גם נוהג שיהיה לי בושם ונהנה מידי פעם במשך היום להזליף כמה טיפות ולהרגיש נפלא. אני יותר "גרוע" מאישה בנושא הזה בחנויות הבשמים בסופר פארם בחו"ל נוהג להזליף על כל פיסת עור חשופה בגופי בושם אחר ולהנות מהריח. וואלה נחשפתי ונסחפתי. הנסחף

zahavashanny

New member
הבושם הראשון שהכרתי בילדותי../images/Emo20.gif|כלני

היה שאנל 5 זה היה הבושם שכל המשפחה שהיתה בצרפת היתה שולחת לאימי, לי כמובן אסור היה לגעת, וכמובן להשתמש הס מלהזכיר, מה שמענין אף פעם אחר כך שנים לא כל כך התעמקתי בבשמים, אהבתי יותר, עד היום, סבונים ריחניים למינהם שימלאו תמיד את כל הארונות בבית בריחם המבושם. שיהיה לכולם יום מבושם ונעים.

למעלה