וזו המשפחה שלי

יאללה, הולכת לאכול צהריים../images/Emo21.gif

לא טעיתי. רק שאחרי ארוחת בוקר במלון ארוחת הצהריים היא בערב. אוף. עליתי בטח אי אלו ק"ג.

shkedud

New member
אודריל'ה, אנחנו מקשיבים גם למוזיקה, לא רק

למלים. הבחורה הייתה תוקפנית ובוטה. כמו שאמרה אמאל'ה - אנחנו ממש לא אשמות שקשה לה עם ילדיה. מי שמכניס ת'יד שלו לתפוחי אדמה, שלא יתפלא שיוצא לו פירה. היא באה לכאן, מטילה רפש בבוטות, ואנחנו אמורות להגיב לה באמפטיה??? ממש לא. כן. אני עכשיו בחופשה וגם אמאל'ה ועוד כמה מורים, כדי לאגור כוחות להשתחקות של השנה הקרובה. לא מצטדקת ולא מתנצלת ולא מסבירה. את יודעת מה? אם הבחורה רוצה להתגולל על המורים, מי אני כי אחסום אותה. לא אחסום שור בהוציאו אגרסיות על מורים ב- 9.30 סרט יפה בהוט דרמה: "להיות ג'וליה".

אודרי11

New member
כן...נתתי לה הערה בונה

מקווה שתשתמש בה להבא.... אבא שלי כל כך רצה שאני אהיה מורה....סרבתי בתוקף...ממש לא בשבילי....חוץ מהחופש הגדול שהיה מאד מתאים לי עכשיו

אהלן,

טוב, כבר אין לי כוח להסביר על המורים. ויש לי הסברים מאוד מאוד משכנעים. וחוץ מזה עשיתי לך שלום שירדתי בירידה

הרמינה

דברייך לא פופולרים ? אני חושבת שאצל הרבה משפחות (גם אבא וגם אמא) דברייך מאוד מאוד פופולרים. חינוך וחום ואהבה מוענק ע"י ההורים ולאו דווקא ע"י המטפלת.

הרמינה, בד'כ האמת לא פופולרית. שמתי לב

שבכל פעם שאני אומרת את האמת שלי על ילדים, בלי ליפייף אותה, אנשים מרימים גבה. ילדים זה נחמד מאוד אבל קשה מאוד מאוד ותובעני מאוד מאוד עם השנים נהיה יותר קשה.

maybesure

New member
וואו..איזה שרשור

הגעתי אחרונה? כרגיל
מה לעשות.. עבדתי היום במקרה עד הערב. קודם כל - אני לא מורה, לצערי
ולא בגלל ימי החופשה אלא כי אני יודעת שמורים עושים שליחות אדירה למען ילדינו. ורק כדי לחוש טיפונת מהקצוע הנאדר הזה (כן..זו לא טעות הקלדה!), התנדבתי בעבר להעביר שעות לימוד בכיתה ל בני כשהיה עדיין בבי"ס יסודי. לא בשביל החופשות, ולא בשביל הבייביסיטר. רק משום שראיתי בכך שליחות והבאת עוד נושא שהוא לא מחוייב משרד החינוך אבל חשוב/מהנה בעיני עבור הילדים. בין השעורים שהעברתי: טכניקות שונות באמנות (סדרה של מספר שעורים ברצף אחת לשבוע). תרבות דרום אמריקה. זכויות הילד ואמנת יוניצ"ף. לא קל בכלל. המון המון הכנה של המערכים, המון שעות עבודה בבית עוד הרבה לפני ההגעה לכיתה. אין בעיני שום הומור בצרות העין מול זכות המורים ל 80 או יותר ימי חופשה. כדי לאזן את הפוסט שלך: מי מכריח אותך לעבוד משרה עד 15:00? אני אמא גאה וגם עובדת מחוץ לבית ומאושרת - אין מצב שישמעו אותי מקטרת. כשילדי היו קטנים מצאתי לי משרות שהתאימו למסגרות שלהם, כולל ימי חופשה עד כמה שניתן - והשאר הבעל השתתף. עבדתי בחינוך לגיל הרך כשילדי היו רכים. לא היו לי 80 ימי חופשה אבל היו לי ימי חופשה בהתאמה לחופשת הילדים. גם כשבגרו ועדיין אני מתעקשת לעבוד חצי משרה (ובאמת..מי שמאוד רוצה - בקלות יכולה להשיג עבודה כזו, בהרבה תחומים), כי חשוב לי לקבל את הבן בצהרים עם ארוחה חמה שאני הכנתי ולא מטפלת זרה, בטח לא להפיל את הילדים וההסעות שלהם על הסבים, שלא לדבר על נהגים זרים שאני בכלל לא סומכת על האחריות שלהם. אולי אני אמא סדרתית, אבל לא תמצאי אותי מקטרת באיזה פוסט, לא ברצינות ולא בצחוק. יש לי שני ילדים, בהפרש של 6 שנים, שניהם מספיק בוגרים היום כדי להתנהל לבד בשעות שאני יכולה להיעדר - ועדין מעדיפה להקדיש יותר מזמני להם מאשר למקום העבודה. כשאוגוסט מסתיים אני די מצטערת אף שאינני לוקחת חופשה כדי להיות איתם בשעות הבוקר. אף אחד לא מתקשר אלי ממקום העבודה להפריע לי בשעות הפנאי שלי. כל אחד עושה את הבחירות שלו, אבל מרגע שבחרת על מה יש להתלונן? וגם: תמיד אפשר לשנות. יש לי אח וגיסה כאלו שמרוב שבקושי פוגשים את הילדים שלהם באמצ"ש - כשמגיע סופ"ש הם לא יודעים איך להעסיק את השניים החמודים, והם באמת ילדים טובים - ואז מתחילים לתכנן אצל איזו סבתא "לזרוק" אותם. הגישה הזו של להעביר את הילדים מגן לצהרון למטפלת לבייביסיטר ולסבתות בסופש"ים מעוררת בי רחמים על הילדים האלו. וכל זה בשם ה"קריירה". כשמתחילים עבדה חדשה ואוגוסט בפתח - צריך להעמיד לבוס החדש עובדה שהילדים קודמים בעדיפות למקום העבודה. זה עובד, מנסיון!

orelie

New member
בשם הקריירה !!!!!

מה יש בו קושי בהבנת הנקרא אני לא מחפשת התקדמות בעבודה אני מנסה להתפרנס בכבוד בלישיפטרו אותי בגלל שאני לוקחת יותר מדי ימי חופש לך הייתה האפשרות - והיעוד לעבוד בתחום שאפשר לך לעבוד במקום שישי לך חופש באותה תקופה שלילדים שלך היו חופשים אז את באופן אוטומטי לא אובייקטיבית בעניי את כמו המורים גם לך אין זכות לשפוט אותי בגלל הקיטורים שלי. אני עשיתי את הבחירות שלי נכון ואני עומדת מאחורהן - אבל אני רוצה לראות שהמורים לא מתלוננים על כך (למרות שזה לא נכון) שהמשכורת שלהן נמוכה. אני חייתי עם מורה וחברה שלי הכי טובה היא מורה. ותאמינו לי התלוש שלהן היה יותר גבוה משלי שעבדה עד 15 כאשר הן עבדו עד 13. גם להם הייתה בחירה אז שיפסיקו לשבות על ימין ועל שמואל חוץ מזה שהשרשור הזה הגיע למקום שבכלל לא התכוונתי אליו אתן המורות התנפלתן עליי אז אולי גם לכן צריך לקחת שיעורי הבנת הניקרא יאאלה ייאאאלה - בחזרה על ספסל הבית ספר- תלמודו להבין, לקראו, לשמוע ולעשות את כל בראש גדול ובנבונות

גלבועא

New member
למה את כותבת "יאללה יאללה"

זה הומור כזה שמורות ומורים לא מבינים? או שפשוט מצאת מקום לשחרר את האגרסיות שלך? כלומר, את לאט לאט מצטיירת כטרול, אמנם מעודן יחסית, אבל גסות הפניות שלך לא מצדיקה כלום. הודעה נוספת שתסתיים ברוח כזו, פוגענית, תימחק. לידיעתך.

מצאת עם מי להתעסק

את לא יודעת שהמורים יודעים הכל? צודקים תמיד? (נו, טוב, צריך פסיכומטריי גבוה כדי להתקבל להוראה...) מסכנים, עובדים בחופשה ומכינים את מערכי השיעורים שגורמים לכך שילדינו יהיו באחד המקומות האחרונים בעולם? עובדים על התכנים החברתיים שגורמים לכך שילדינו יהיו אלימים יותר משנה לשנה? (כן, כן זה בא מהבית, נכון)... עם כל הכבוד, ויש כבוד, רוב המורים הגיעו לתחום בשל החופשות הארוכות והעובדה שילדיהם לא צריכים בייביסיטר בקיץ. אני מעדיפה להקרע עם ילדי בחופשה, להוציא הרבה כסף על מטפלות, לקטר, אבל לא להיות מורה. כפי שאמרתם (כולכם) כל אחד ומקצועו הוא. וטוב שכך.

orelie

New member
לרגע חשבתי שרק אני חושבת ככה בארץ הזו

אז יש עוד צדיקים בסדום ותזהרי על לשונת - מנהלת הפורום החליטה למחוק את ההודעות שלי לא מתאים לה הנושא

מה שנשאר זה רק ציניות

אז האמת היא שהציניות באה דווקא מאכזבה. כאשר שלחתי את בני הבכור לביה"ס, וזה היה לפני 11 שנה בערך, חשבתי לתומי שאני שולחת אותו למערכת שדמתה למערכת בה אני חונכתי, של מורים משכילים, בעלי ידע נרחב, רגישים וכו' וכו' וכו'. נכנסתי בחרדת קודש לביה"ס וכך גם חינכתי אותו. ואז ניתקלנו במורה הראשונה, שאז חשבתי שדרך מקרה נפלנו עליה. ואז עלינו כיתה, ושלחנו עוד ילד לביה"ס, ואח"כ עוד אחד וכו'. המסקנה שהגעתי אליה לאחר נסיון עם שלושת ילדיי, בבתי ספר שונים, + המורות שאני מכירה מסביבתי הקרובה שלא הייתי מעסיקה אותן אפילו כעוזרות בית (ויסלחו לי העוזרות בית) + סיפורים מחברות היא שמורות מגיעות למקצוע לא מהסיבות הנכונות, לא עם ההכשרה הנכונה (לא כולן, אבל רוב המורות שפגשתי, ופגשתי די הרבה), ומי שסובל הם הילדים שלנו. בביה"ס היסודי אני עדיין אוכלת את הענינים האלה. בחטיבה העברתי את ילדיי לבית ספר פרטי וכאשר משלמים - מקבלים. מעבר לתכנים הלימודיים, מורה הוא לא אלוהים, אפשר לשוחח איתו, אפשר להתייעץ והוא לא כועס/מתעצבן/טורק טלפונים ומעביר את האחריות לחינוך שאנו נותנים בבית. אין לי בעיה עם החופשות שלהם, והאמיני לי שיש תקוה, הילדים גדלים והחופש הגדול הופך למשהו כיפי שבו הולכים לעבודה ומשאירים אותם בבית, בלי הלחץ של הבוקר. מה שעצוב לי זה שכאשר הם יוצאים מביה"ס, מתגלה מה שיצא מהם. במקום העבודה שלי אני מקבלת את ה"תוצרים", ואני רואה עד כמה מערכת החינוך לא עבדה נכון, בשום מישור. כאשר היינו ילדים, הילדים באו מבתים הרבה יותר "קשים" - יותר בעיות של אבטלה, קליטת עליה, הורים שלא מבינים עברית, ואף פעם לא שמעתי שהמורים מאשימים את הבית. זוהי משנתי. מי שטוב לו יקח. מי שלא טוב לו - לא יקח. הכל בסדר.

maybesure

New member
אין לי ספק שהרווחת

מהשרשור הזה, ואולי מעוד כאלו בפורומים אחרים עוד כמה כניסות שהן עוד כמה גרושים - לבריאות יקירה... מעבר לכך אין שום דבר מעניין בו. אולי "יאללה יאללה" אבל כמה חבל לי, אני לא מורה אז לא יכולה לחזור לשם

orelie

New member
לא נרשמתי לתשלום הבלוגים

8 שקל פעם בעשור לא עושה לי את זה

שלום לכולם, מכירה את הפורום בגלגול קודם

לפתע נעלם לי לא ידעתי שעבר "הסבה שמית". פגשתי כאן חברות ותיקות ומוכרות.

למעלה