וזו המשפחה שלי

orelie

New member
וזו המשפחה שלי

קראתי קצת כמה שרשורים בפורום ורציתי להוסיף קצת הומור אני אמא ל3 ילדים קטנים ורציתי שתדעו איך עובר עליי החודש אוגוסט זו פרודיה , אבל אמיתי

קראתי. נחמד, אבל...

אני קוראת אתכן, נשים צעירות ועובדות, בבלוגים, בעיתונים, ולא רק בחופשת הקיץ. במדורי הכלכלה הסיפור חוזר על עצמו. יש לה שלושה ילדים (זה כנראה התקן הישראלי). היא יוצאת בשבע בבוקר. חוזרת בשמונה בערב. היא לא מוותרת על מכון כושר, ריקודי עם, ישיבה בבית קפה עם חברות/בעל. תודה לאל שיש לה מטפלת/סבתות/שכנות, ואני שואלת את עצמי: והיכן הילדים בכל הסיפור הזה? מי אמר שמוכרחים שלושה ילדים אם אין זמן/סבלנות/כסף לגדל אותם? אני יודעת, זה נשמע נורא. ילדים זאת שמחה ולמען הגילוי הנאות גם לי יש שלושה ילדים ולבתי שלושה ילדים, אבל, הורים המחליטים שהם רוצים שלושה ילדים (או שניים או אפילו אחד) צריכים לקחת בחשבון שיש לזה מחיר ולאו דוקא מחיר כלכלי. ילדים צריכים הורים שיהיו שם, איתם ובשבילם. לא רק שעת איכות בערב, כשכולם כבר מרוטי עצבים, או בשבע בבוקר כשכולם ממהרים. אז נכון שהדברים שאני אומרת כאן לא מאוד פופולריים, אבל זאת דעתי והחלטתי להשמיעה. אגב, לילדים יש, מן הסתם גם אבא. מה עם החופשים שלו?

orelie

New member
מי אמר שהילדים שלי לבד

להפך ממה שאת מספרת אני לא יוצאת, לא מבלה ולא הולכת אפילו לספר. ב15 אני בבית - מתכוננת למישרה השניה שלי שהיא לטפל בילדים עד שהבעל חוזר שיעורים, יציאות וכו... יש לי ילדים , ואני מודה לבורא על כך. הסיפור הוא פרודיה - הומור נכון שכל מה כתבתי נכון אבל לא היה בו שום דבר שהיה נשמע כמו תלונה או קיטורים על זה שיש לי ילדים הקיטורים הם על זה שמערכת החינוך זקוקה ל80 יום חופש כאשר אני מקבלת 10 מקסימום

כאן לצערי אינני מסכימה איתך

רק לידיעתך :מדינת ישראל היא בין המדינות בהן מספר ימי הלימוד הוא גבוה. ולמה מורים 80 ואת 10 ? תלוי מקצוע .

orelie

New member
בואי נספור ביחד

60 יום בחופש הגדול 10 בסוכות 15 בפסח 8 בחנוכה עברנו את ה80 או עוד לא הממוצע של ימי חופש לכלל אוכלוסית ישראל - בים 10 ל18 יום בשנה מי משלם את המחיר ההורים!!!

אודרי11

New member
מסכימה איתך....

גם כלותי והבנים שלי מתפתלים כל יום איפה להשאיר את הילד...והגננת לוקחת 80 שקל ליום קיטנה...והם מאושרים על השבוע הזה שהיא הסכימה לשמור עליו בגן. רק שאני סבתא עובדת, ולא יכולה לעזור מסיבי...

אודרי11

New member
אמא לה ...לא יפה לדרוך על יבלות

לא כולם מורים יו נו...
....גם אני חושבת שהחופשות מוגזמות....ולא מוצאת סיבה למה המורים מקבלים שכר על זמן כל כך ארוך שהם לא עובדים...ואני יודעת על הטיעונים כמה המורים עובדים קשה, ובלה בלה בלה ... טוב, כולם עובדים קשה בעבודה שלהם. וחוץ מזה ברוכה הבאה..אמאלה

האם מישהי מאותן נשים עובדות היתה מוכנה

להיות מורה? לא בטוח. נכון יש הרבה ימי חופשה, אבל יש גם מעט משכורת, ווהאידיאלים פסו מן העולם, ועל כן יש כאן מלכוד. אני עוד לא ראיתי את הנהירה ההמונית של נשים צעירות ומוכשרות לבתי הספר. אם כל כך נוח להיות מורה למה אף אחת לא רוצה בכך?

shkedud

New member
הרמינה, GOD BLESS YOU

לכי תסבירי לעולם שביה"ס הוא לא שמרטפיה. לכי תסבירי לעולם אילו התמודדויות עוברים המורים בעידננו, שכל פישר פותח ת'פה שלו בחוצפה אינסופית, והידיים שלנו כבוןלות ואסורות באזיקים. לכי תסבירי איזו משכורת מגוחכת אנחנו מקבלים יחסית לעבודה שאנחנו משקיעים אנשים שאינם עובדים במערכת החינוך לא יבינו זאת, ויקטרו למה הביה"ס הבייביסיטר של הילדים שלהם בחופשה. לכי תסבירי שגם המורים וגם התלמידים זקוקים לחופשה כדי לנוח מהעבודה המתישה של שנת הלימודים - כן גם התלמידים עובדים קשה (אלה שעובדים!!!)

orelie

New member
אוויי באמת - מי מדבר על בייבי סיטר

למה אני לא עובדת בעבודה מתישה מה השטויות הלאו שלך פשוט לא ברור למה חופש כל כך ארוף של 80 יום ותגידי מה שתגידי בשום משרה חוץ מבממשלה כמובן - יש חופש כזה ארוך אני לא עובדת קשה? אני לא מותשת בסוף יום עבודה? בדיוק כמוכך, גם לאחר שעות עבודה, עדיין מתרידים אותי בשעות הפרטיות שלי- מהעבודה אז מה- נותנים על זה 80 יום חופש?????

אורלי חביבתי

שאלה : אם כל כך טוב, מה דעתך לעבור להוראה ? את יודעת בדיוק מה עבודתה של מורה ? או את רק מדמיינת . אולי תעשי ניסיון ? תלמדי שבוע אחד בלבד כולל כל העבודה המוטלת על מורה ותחזרי לפורום. בטוחה שתחזרי בך. דרך אגב, בקרוב עולה בטלויזיה סדרה שכזו עם אנשי עסקים. כדאי שתצפי. לא בטוחה שאת מתלהבת, כי אולי היית אחרת מורה (או שלא) ומחקרית הוכח שיש שני מקצועות שוחקים יותר מהשאר. אחד מהם הוראה.

גלבועא

New member
אמא,

אני נתקל בתגובות כאלה ורבות דומות ביחס אלינו המורים. זו תוצאה של מדיניות מכוונת של האוצר ושל משרד החינוך להבאיש את ריחנו בעיני הציבור, להראות שאנחנו פרזיטים, אקדמים ממדרגה נמוכה, כשלונות אקדמיים ומה לא?! כל אחד כשהוא מדבר ומתעסק בבית הספר מדבר מהמקום האישי שלו וניסיונו האישי עם המורים שלו. אין סיכוי רב לשכנע אמא עצבנית, המטופלת בשלושה ילדים בקיץ, כשחברתה או שכנתה, המורה, "מבלה" עם ילדיה ולא צריכה למצוא להם סידור לקיץ.

orelie

New member
זו לא הסיבה היחידה שלא יצליחו לשכנע אותי

כמו שפירטתי מקודם - כל אחד בחר לו מקצוע לטו או לרע - כל אחד במקצוע שלו יש עליות וירידות וזה עדיין לא מצדיק 80 יום חופש בשנה

pf26

New member
לא יקירתי, אין 80 ימי חופש בשנה

את יכולה להכנס לפורומים שונים של מורים ולראות איך במהלך הקיץ הם בונים את שנת הלימודים הבאה. לי למשל היו דיונים וסיכומים והשתלמויות בבי"ס עד ה-15.7 ואתמול ביה"ס נפתח רשמית והמורים חוזרים. באמצע התכתבתי עם התלמידים (כן, כן, בחופש), שלחתי מכתבי זימון למפגש לפני תחילת השנה, ובניתי במחשב תכניות שונות ומרכזים שונים ללימוד במהלך השנה (אני לא מורה חדשה, פשוט ככה זה משרד החינוך - כל שנה יש שרה חדשה ותכניות חדשות). נכון - הייתי שבוע בטורקיה, אבל איתי היו עוד 225,000 ישראלים ולא כולם מורים... ובכל זאת אני מסכימה איתך שאת החופש הגדול צריך לקצץ לפחות בשבועיים, השאלה היא איך אפשר ללמד 40 ילדים בכיתה אחת בחמסין הנוראי של הקיץ (למרות המזגנים בכיתות, הם צריכים עדיין להתאוורר, אבל זו בהחלט בעיה שהמדינה אמורה לטפל בה). רק כדי לסבר את האוזן והעיין, חייתי בחו"ל בכמה מדינות מספר שנים וערכתי השוואה של מספר שעות הלימוד והימים (לא רק הימים - גם השעות) וילידנו מקבלים יותר מאשר במרבית ארצות אירופה המערבית וארה"ב, כולל בתי ספר פרטיים. המורים לעומת זאת מרוויחים הרבה יותר ולאף הורה אין את מספר הטלפון של המורה בבית או את כתובת המייל הפרטית שלו. למה לעזאזל אנחנו צריכים תמיד להתנצל? במקום שיבינו - כמו בחו"ל - שמורה הוא לא סתם עוד עובד, אלא הוא מחנך דור העתיד, מדרדרים את החינוך לשלב הנמוך ביותר, וככה בדיוק אנחנו נראים!

orelie

New member
כשאתם לוקחים ילדים כבני ערובה לשביתות שלכם

אתם בונים מערכת שניראת ככה בחוץ לארץ המורים לא עובידים עד 13.00 יש יום לימודים ארוך עד 17 אני יודעת כי אני "תוצרת חו"ל" באופן אוטומטי המורים כבר לא נראים כמו בטלנים לעניי הציבור ולפני שיצליפו אותי - כשאני אומרת ניראים כמו בטלנים אני לא מתכוונת שהם אכן בטלנים אבל כך הציבור רואה אותם

pf26

New member
../images/Emo2.gif

מכניסה אגרוף ומיד זזה אחורה? ככה נראים החיים במערכת החינוך. מצד אחד את מאשימה אותנו (ז"א גם אותי) שאנחלנו לוקחים ילדים כבני ערובה, ממשיכה עם זה שהמורים נראים בטלנים - ומיד מסתייגת - זו לא את, זה רק הציבור "הרע" ומכניסה בקטנה על הלימודים בחו"ל. תראי יקירתי, ישראל קטנה וחו"ל זה מאד גדול. אני לא מתימרת להכיר את כל מערכות החינוך בחו"ל, אבל אני יכולה להעיד שבמו עיני ראיתי ילדים בגרמניה שמתחילים את יום הלימודים שלהם בשמונה וחצי בבוקר וחוזרים הביתה בשתיים עשרה וחצי בצהריים. כנ"ל בהולנד ובבלגיה. בבתי ספר פרטיים לעומת זאת לומדים "הרבה" יותר. מגיעים לבי"ס ב- 08:30, יוצאים להפסקה של חצי שעה בעשר ולהפסקה של שעה וחצי (?!) בצהריים. יוצאים הביתה בשלוש. תעשי חישוב קל ותגידי לי כמה שעות הם לומדים ביום. אח"כ תקחי את ימי החופשה שלהם בקיץ (24.6-24.8) ותוסיפי בבקשה שבועיים וחצי (חג מולד), שבועיים וחצי (איסטר), שבוע (חופשת סתיו באוקטובר) שבוע (חופשת סקי בפברואר) ועוד כמה ימים במאי (ישו עלה וירד וכו') - לכל חופשה כזו תוסיפי עוד יום שבו המורים לוקחים לעצמם כדי לערוך ישיבות ודיונים. הם לא עובדים בחופשת הלימודים, הם לוקחים יום נוסף אחרי החופשה הרשמית. למה? ככה! מזל שיש לי מצב רוח משועשע. זה כנראה בגלל שיש בעיה במחשבים בבית הספר בו אני עובדת. כתוצאה מכך אני נאלצת לקנות מכספי צבע למדפסת הביתית שלי ולהדפיס את המרכזונים שבניתי במהלך החופשה שלי. אבל שלא ישמע שאני מתלוננת, אני הרי עושה עבודת קודש - שליחה של ממש.

בלי קשר למקצוע שכל אחד מאיתנו בחר לעצמו

יש בחירה אחת, כנראה לא מספיק מודעת, שכל אחד צריך לעשות והיא, לקחת בחשבון, כשמביאים ילד לעולם, את כל הנתונים הנעימים והנעימים פחות. היום, בעולם המערבי, ילד נולד לעולם שבו הוא נאלץ/חייב להשאר בבית 62 ימים במהלך חופשת הקיץ ועוד ימים במהלך השנה. ועליו להערך למציאות הזאת בין אם הוא אוהב אותה ובין אם לאו. זעקת האמהות (מענין שלא שומעים את האבות, מה הילדים לא שלהם? אם לכל אחד מההורים מגיעים שבועיים של חופשה הרי שאפשר, בקלות, להתמודד עם חופשות חודש אוגוסט) חוזרת ונשמעת כל שנה, כמו ירידת מפלס הכנרת ועלית הטמפרטורות. אבל, למטבע יש שני צדדים.האם אחרי חופשה כל כך ארוכה מקפידים ההורים שילדיהם יגיעו יום יום ללימודים? לא תמיד. שבוע אחרי תחילת הלימודים, עוד בטרם נכנסו למסלול, מתחילות ההעדרויות. "איפה היית?" סוף שבוע באילת/טיול בר מצווה בספארי בקניה/ ביקור אצל הדוד באמריקה. אגב, זכורה עדיין שוועת ההורים כשנעשה נסיון להעביר את מערכת החינוך לחמישה ימי עבודה. מי צעק הכי הרבה? כל אלה שגילו פתאום שבמקום לבלות את היום הזה לבד, יצטרכו, פתאום, לסבול את הנודניק הקטן גם ביום החופשי שלה.

orelie

New member
כל אחד בחיים בחר לו מקצוע בגלל ....

או שזה התחום שהוא אוהב או שזה התחום שהוא טוב בו או שזה התחום שמתאים לאופי שלו אני לא בנויה להוראה כי אני אוהבת תחום אחר לחלותין לא פניתי להוראה לא בגלל או למרות התנאים שיש במקצוע הזה אלא בגלל תחומי התעניינות אחרים לכל מיקוע יש + ויש - ולא משנה כמה מינוסים יש למקצוע הוראה - זה עדיין לא מצדיק 80 יום חופש בשנה

שקדוד אני מסכימה עם כל מילה שכתבת.

אני לא מורה אבל מודעת לקושי של המקצוע. תמיד חשבתי שמקצוע ההוראה הוא קשה ועכשיו קשה שבעתיים כי אין יותר עונשים וההורים מתערבים והילדים חצופים וכו' וכו'.

למעלה