כן אני מכיר בני אדם שמסוגלים להיות שקטים
והתמזל מזלי גם ללמוד מהם .
אני מסוגל להיות שקט , אבל לפי הדברים שלך לא נראה לי שאתה מסוגל כי אתה נושא את זה על כס שהוא ברמה של התפוגגות האשלייה כאשר זה למעשה תפקוד אורגני לכל דבר .
שים לב שאני רק מדבר על העניין הזה ולא על כך שהשקט הוא בלתי אפשרי או דורש איזה שיטה מסובכת , רחוק מכך !
אני אומר שהקשירה של חווית השקט האורגנית , החומרית לחלוטין , לא באה עם איזה "התמוססות אשליה" , אלה זאת חוויה רגשית-תחושית בעיקרה וגם קצת משהו מעבר לתפקודים , אתה לא יוצר את זה כמו שאתה מזמן והזימון הזה אפשרי רק במידה ואתה כבר "מתניע" את התהליך עם עלייה של מצב התודעה שלך (באמצעות התבוננות למשל) .
אתה מתבונן וההתבוננות הזאת מביאה לאיזה שהיא הצטברות וכשאתה משחרר אחיזה גם בהתבוננות ההצטברות הזאת מתפרקת כמו זרם חשמלי ומפעילה בך משהו שהיה רדום .
נכון שזה לא תיאור גרנדיוזי במיוחד ואפילו קצת מכאני אם כי השקט עצמו הוא לא מכאני אבל האמצעים שדרכו הוא מתגלה - הם אמצעים מכאנים , הגוף האורגני שלנו ויש להכיר את המכונה הזאת על שלל פעולותיה .
כשאני אומר להכיר אני לא מתכוון לידיעה שכלית , אלה לזיכרון
אתה זוכר את החוויה של הפעולות השונות של המכונה .
אם כל הדברים האלה שהזכרתי נראים כמו איזה שיטה מסובכת במיוחד כמו - התבוננות עצמית , תפקודים , זכירה עצמית , רגש, מחשבה , תחושה , אינסטינקט , מצבר , זימון , קשב ועוד ' אז יש לך בעיה חמורה שאני לא ממש יכול להגדיר .