וזה כבר שובניזים...

אמיר.

New member
יוצא מן הכלל ???

ראשית, לא נראה לי שאפי איתם יאמר דבר כזה. מנין הציטוט ?? וכבר כתבתי פה שלאמיתו של דבר אין קשר בין ההשקפה הפוליטית לבין פמיניזם (ואם יש, אז השמאל, התומך באלימות הערבית ומבקש לפנות יהודים מקביל לתומכי אלימות הגבר המצדדים בפינוי האישה המוכה מביתה). אבל יש לזכור כי בעולם הרחב ´שמאל´ הוא ענין חברתי. מי שדואג לבני אדם כבני אדם ופחות לגבי כספם... בענין הזה יש קשר ועוד איך.

שמעתי את איתם אומר זאת ברדיו

בראיון עם רז ברקאי, בגל"צ, לפני כשבועיים-שלושה. לא האמנתי למשמע אוזני ולא התיחסתי לדברים עד שראיתי אותם במקור נוסף. פמיניזם (התמיכה בשוויון זכויות לנשים וגברים) אכן אינו קשור בהכרח להשקפה פוליטית, אם כי מכיוון שזו דיעה חדשנית, יחסית, היא זוכה בדרך כלל לתמיכה בקרב הצדדים הפתוחים יותר לחדשנות (ורחוקים יותר מתמיכה במסורת המקומית/משפחתית שלהם). בישראל, בפרט, מוצאים תמיכה במסורת הגברית גם בשמאל וגם בימין -- ותמיכה בזכויות שוויוניות גם בימין וגם בשמאל (רק שפחות מדי...)

הקשר בין פמיניזם לעמדה פוליטית

פמיניזם הינה השאיפה לשוויון - ולטעמי מי שאינו שואף לשוויון אינו ואינה יכולים להגדיר עצמם כפמיניסטים. זו הסיבה שאני מקבל למשל את עמדתה של ציפי - שאינה מגדירה את עצמה כפמיניסטית למרות שבחייה היא מכילה יותר דעתנות ועמדתיות עצמאית ושוויונית מרבות שכן מגדירות את עצמן כפמיניסטיות.

הצורה שבה מתאפשרת, פסיכולוגית,

השאיפה לשוויון זכויות נשים וגברים בד בבד עם השאיפה ביטול שוויון של קבוצות אוכלוסיה אחרות היא באמצעות ביטול אנושיותן של קבוצות אלה. "טוב, הם לא יהודים, וישראל היא מדינת היהודים," זהו התירוץ ששמעתי בישראל. אני חוששת שהנטייה לבטל אנושיות של קבוצות תגרום, בסופו של דבר, לביטול אנושיותן/שוויונן של נשים -- אבל תמיד קיים הסיכוי שהקבוצה השלטת תרחיב את הגדרת האנשים מ"יהודי" ל"אדם", ובא לציון גואל.

תשובת חנה לדינה ../images/Emo13.gif

הסיבה שלא הרחבתי להיקשים פוליטיים היא כדי לא לערב כאן דיונים שסוערים להם בפורומים אחרים. אני, כמוך, חושבת שמי שמדכא למשל - לא מצוי בעמדת מחאה על דיכויו שלו. ומי שמבטל זכות של האחר בשל דתו / מינו / לאומיותו - אותו כנ´ל. זו בהחלט הרחבה לקשר שבין פמיניזם לתפיסה כוללת ולתפיסה פוליטית ובהחלט נכון שהשמאל קרוב יותר לתפיסה זו - יע"ז לצערי גם שם לא כל הנוצץ זהב.

../images/Emo32.gif אני גולשת תחת הניק של אפרת

כי לא הצלחתי להחליף ניק במחשב שלה. ושלי חולה אנושות בוירוס תוקפני.

למעלה